Robert C Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Strasznie ładna panterka ! To kalkomania czy sam malowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Normalnie jak w REALU!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Dzięki. Oznakowania powstańcze malowane ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 ale świetnie Ci to idzie, aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Pięknie, pieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Duży skill, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Dzięki! Cieszy mnie, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Bombowy ten czołgista! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Bardzo ladna figurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Szacunek: za temat, wykonanie i pomysł. Brudzenie jagdpanther powala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Mnie jak zwykle podobają się najbardziej figurki, ale całość genialna. Masz DAR Człowieku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 28 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Dzięki Panowie. Kilka postępów. Długo się schodzi z obmalowywaniem całej tej graciarni na burtach. Dorobiłem drugiego powstańca. Zrobiłem też kółka, błocenie to oleje, pigmenty i gips kładzione na mieszance WS'a i Fixera z MiGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Kilka postępów. Długo się schodzi z obmalowywaniem całej tej graciarni na burtach. Ty już malujesz tę jak to słusznie ująłeś "graciarnię", ja się jeszcze męczę ze zbliżonym OVM na mojej mini-panterze, producent poszedł w paru(SIC!) miejscach na skróty, ale już jest blisko. Podoba mi się, że każde koło malujesz z osobna a nie jak amatorzy zasypią gotowe podwozie jednym kolorem pigmentu i daję tekst "model gotowy". Dobra robota aż miło popatrzeć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Dzięki, zazdroszczę Ci właśnie tej mini Pantherki Zostało jeszcze trochę pracy na kadłubie, ale z wolna męczę już układ jezdny. Traki brudzone pigmentami i fixerem. Dodałem też troszkę błotka na kadłubie. Jeśli chodzi o "przyjazność" zestawu dla modelarza, to Japoński producent jednak ciągle jest nie do pokonania. Kółka niemal same wskakują na swoje miejsce gdzie przy DML nieraz trzeba się naprawdę napocić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Model genialny jak zwykle zresztą, więc nie ma się co rozpisywać, ale jako, że dbasz Pattersonie o realia historyczne, to ja zwrócę tylko uwagę, że te powstańcze Panthery pochodziły z 19. PzDiv, a więc to były nówki-sztuki, a tu ją potraktowałeś jakby już trzeci sezon fruwała wzdłuż całego frontu! Oczywiście tak jak ją zrobiłeś wygląda ciekawiej niż nowa, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Coraz bardziej mi się podoba!! Gratuluje fotki admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 A napis na tubie to jak uzyskałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Coraz bardziej mi się podoba!!Gratuluje fotki admina. Dzięki, także dla admina. Napis na tubie to kalka Archera. Model może i zbyt obity i brudny, ale trochę bajeru trzeba było dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Nie myj samochodu przez jakiś czas to się zdziwisz jak będzie wyglądał. I po przejeździe drogą z Rembertowa na Wolę, będzie ubłocony tak jak ta Panthera? Chyba nie, a przecież taki był szlak bojowy tych Panther po zdjęciu ich z platform kolejowych. No, ale to akademicka dyskusja a "zużyty" model po prostu lepiej się ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 I po przejeździe drogą z Rembertowa na Wolę, będzie ubłocony tak jak ta Panthera? Chyba nie, a przecież taki był szlak bojowy tych Panther po zdjęciu ich z platform kolejowych. No, ale to akademicka dyskusja a "zużyty" model po prostu lepiej się ogląda. I tu rodzi się pytanie, czy ktoś przed załadowaniem na platformy te Pantery umył? Nówki mrówki, to one nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Nówki mrówki, to one nie były Jak to nie? Część z nich miała nie całe 2 miesiące, a część 1 miesiąc. I nie brały udziału w żadnych walkach. Po zdjęciach też widać, że czyściutkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Panowie, podziwiam zacięcie historyczne i poziom wiedzy ale dajcie już spokój, model jest piękny i na pewno w dużym stopniu oddaje rzeczywistość. W modelarstwie należy dać trochę swobody artyście, dopóki nie wstawia do wieży figurek Space Marines z Warhammera 40k jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Nie ma co ukrywać, troszkę podrasowałem możliwy stan Magdy, ale czasem trzeba lekko nagiąć dla lepszego odbioru pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Szybki projekcik, pudełko leży u mnie od lat i zbiera kurz, jedno popołudnie i gotowy do malowania. Robię prosto z pudełka, dodałem tylko antenkę z ramki, rozwierciłem lufkę i wydechy, oraz powyginałem zwisy na gąsienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 6 Maja 2013 Share Napisano 6 Maja 2013 Super. Jak byś nie powiedział,że to 72 to bym nie zauważył różnicy . Tylko tutaj sobie zaszpachluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi