gorlock Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 (edytowane) Witam! Model gotowy. Dawca organów to Dragon 6048. Oblaszkowany tu i ówdzie produktem Parta i własnym, lufy RB, gąski i koła napędowe - Friul. Brudzenie delikatne produktami AK/Mig/Vallejo. Dorobiona część spawów, lecz nie wszystkie. Faktura na wieży wykonana specyfikiem True Earth. Zdjęcia dość słabe (mdłe) niestety, ale już nie miałem siły walczyć ze swoim pseudo aparatem. Edytowane 6 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Fajny "Golas". Bardzo mi się podoba, wygląda jak prawdziwy, bardzo fajnie się komponuje razem z podstawką. Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 super praca, rzeczywiście jak prawdziwy. jedyne co mi się nie widzi to te srebrne rolki ale to już było omawiane w warsztacie. Napisz mi proszę co to za typ gąsienic bo nie mogę skojarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2013 Są to gąsienice produkcji kanadyjskiej, używane takze w Sextonach. Co do rolek faktycznie niepotrzebnie "starłem" całe ich boki do gołego metalu bo nie mogły się stykać całą powierzchnią z zębami gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Piękny gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Są to gąsienice produkcji kanadyjskiej, używane takze w Sextonach. Co do rolek faktycznie niepotrzebnie "starłem" całe ich boki do gołego metalu bo nie mogły się stykać całą powierzchnią z zębami gąsienic. dzięki swoją drogą fajne te gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Bardzo realistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert.bednarczyk Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Świetny model - faktura powierzchni i sposób jej malowania to coś absolutnie genialnego. Troszkę szkoda, że scenograficznie to taka zimna maszyna, z pozamykanymi wszystkimi włazami i wizjerami, jednak to kwestia oceny konwencji modelu, a nie jego wykonania. Gratulacje. Pozdrawiam. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Model wykonany naprawde na wysokim poziomie ale sam nie wiem czego mu brak. Wieza wymiata,wanna tez.Moze faktycznie oko przyzwyczajone do objuczonych Shermanow mowi ze warto by zadac cos na zad tejze maszyny. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Gratulacje! Realistyczne brudzenie i wielka dbałość o szczegół... Mam pytanie o reflektory na przednim pancerzu.... Czy to "srebrzanka"? Czy wstawiałeś "szkiełko"? Bo zdjęcie nie daje jednoznacznej odpowiedzi... Przepraszam... nie śledziłem ostatnich postów warsztatu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2013 Czy to "srebrzanka"? Czy wstawiałeś "szkiełko"? To tylko srebrzanka z Revella psiknięta jeszcze glossem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Muszę przyznać podoba mi się i to bardzo. Wrażenie robią świetnie dobrany i zróżnicowany kolor bazowy, delikatne ślady eksploatacji, sposób w jaki zrobiłeś gąsienice oraz ładnie wyeksponowana faktura stali. Do gustu przypadł mi także poligonowy wygląd pojazdu (brak oznaczeń i pakunków). Jedyny minus to światła, zupełnie nie pasują do reszty modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Fajnie wygląda.Troszkę "łysy",ale malowaniem nadrabia te braki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Misiak super. Ale mnie bardzo podobają się zdjęcia. Czy możesz napisać coś o nich tzn. jakim aparatem robione, obiektyw, ustawienia: czas, przesłona itp. Przyjemnie pooglądać takie foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 jakim aparatem robione, obiektyw, ustawienia: czas, przesłona itp. Fotki były robione najzwyklejszym, tanim cyfrowym Sony DSC-W520 w trybie wysokiej czułości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Model, diorama i zdjęcia modelu jak dla mnie bez zarzutu. Dobra praca, trzonki narzędzi bardzo realistyczne, ładnie pobrudzony pancerz i gąski. Dla mnie wzór, merytorycznie się nie wypowiem, bo za mało literatury przetrawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Gorlock, mam pytanie o te kępki trawy - czy to FredericusRex, czy Polak? Czy też jeszcze cuś inszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 Trawka to średnio zielony FredericusRex pryśnięty jeszcze lekko khakim z aero dla efektu podsuszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Dzięki, właśnie sie nad zakupem KrólaFryderyka zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Witam! Śliczny ten twój niedźwiadek! Strasznie mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 Dziekuję za wszystkie uwagi, komentarze i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeregowykacper Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 A gdzie kalkomanie ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 A gdzie kalkomanie ?????? Zawsze muszą być? gorlock Powiedz, jak robiłeś spawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Powiedz, jak robiłeś spawy? Spawy to tradycyjne wałeczki z milliputa formowane wykałaczką i potem kłute skalpelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi