bazylms Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 No i szczęśliwym trafem udało sie ukończyć kolejny model. Choć ostatni w galeri pojawiło się wiele KV, dołoże także i mój. Jak zawsze w moich modelach i w tym na pewno znajdzie się kilka niedociągnięć, baboli oraz rzeczy które można było zrobić lepiej bądź inaczej. Jeżeli chodzi o figurki to już chyba osiągnąłem maksimum swoich umiejętności malarskich - lepsze nie będą. Zapraszam do oglądania i dzielenia się reflekscjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Krzychu czołgutek bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Praca przy stodole świetna zresztą jaki i przy figurkach Tylko mam jedno ale co do dwóch postaci które układ rąk mają nieuzasadniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Malowanie i tyranie wozu pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 O figurkach milczę, bo wiesz jakie są moje . ale stodoła jest świetna, nawet ten niechciany zaciek zaczął mi pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Fajnie zrobiony KaWuś. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Krzysiek tak jak już pisałem w warsztacie model na bardzo wysokim poziomie. Malowanie bardzo dobre, zacieki, obicia i otarcia bardzo fajne, zrobione ze smakiem i nie przesadzone. Bardzo podoba mi się odcień zieleni, który osiągnąłeś. Nie pasują mi rozbawione miny załogantów po zerwaniu gąsienicy, no ale może to tłumaczyć widok Marusi . Podsumowując bardzo dobry model, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Naprawdę bardzo fajna scenka. Jedyne ale i to nie wiem czy słuszne to ta zielona kabura u jednego z pancernych. W dobie wojennego ersatzu może i ruscy robili jakieś brezentowe kabury, ale biorąc pod uwagę że to KW-2 zatem i musi to być jakiś początek wojny. Pewnie się czepiam, ale do czego innego można sie tu przyczepic? Jako miłośnikowi KW serce rośnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 KW wyszedł Ci bardzo fajnie Krzysiek. Brudzenie zrobiłeś z wyczuciem. Ale za to 'chłopaczki" znowu się strasznie świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Witam! Ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Całość super się prezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Fajne to bydlę podoba mi się brudzenie, figurki troszkę można zmatowić, ale w sumie się nie wypowiadam bo i tak lepszy poziom od moich . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Przyłączam się do gratulacji - bardzo dobry model . Po oczach rażą jedynie wspomniane wyżej świecące się figurki ale sam znam ten problem. Dobra robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2013 Trochę kolegów już wpadło więc pozwolę sobie napisac kilka słów gwoli wyjaśnień. Tylko mam jedno ale co do dwóch postaci które układ rąk mają nieuzasadniony. Nie wiem o których ci chodzi Janusz, ale ten który opiera się o jarzmo urwał się od czołgu w czasie zdjęć i starałęm się go postawić jak najlepiej się dało bo mi się po klej do garażu iść nie chciało. Jego ręcę powinny spoczywać w całości na jarzmie. Jedyne ale i to nie wiem czy słuszne to ta zielona kabura u jednego z pancernych. Nie wiem Tomku jak powiino być. Takie malowanie było na pudełku z figurek, a ja się przyłożyłęm i nie szukałęm jak powinno być. Ale za to 'chłopaczki" znowu się strasznie świecą. ... figurki troszkę można zmatowić... Po oczach rażą jedynie wspomniane wyżej świecące się figurki... Wiesz Piotrek jak mi lakier matowy na figurkach wychodzi . Znalazłem nowy wypust Tamiya XF-86 Flat clear i psiknę je jeszcze raz. Może tym razem trochę zmatowieją. Czarne kurtki powinny być lekko błyszczące. Reszcie nie wymienionej powyżej dziękuję za wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 bardzo ładny model. niezłym lakierem matowym jest Revell, może spróbujesz poeksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Znalazłem nowy wypust Tamiya XF-86 Flat clear i psiknę je jeszcze raz. Może tym razem trochę zmatowieją. Dobry mat daje Gunze H30 (tamiya Xf-86 jest pewnie bardzo podobna) psikniety na powierzchnię uprzednio pokrytą sidoluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Krzysiek myślę,że po prostu za mocno go wylewasz.Tak jak Ci kiedyś pisałem zrób sama wypyłkę z dalszej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Chodzi mi Krzychu o tego co siedzi w włwzie (bodajże kierowca albo obsługujący karabin) i o tego co stoi za nim. Ich łokcie wyglądają tak jakby powinny się o coś opierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Po co na siłę okraszać świetny model nieudanymi pajacykami ? To tak psuje ogólny odbiór że nie pytaj. Jeszcze raz, świetny model, ale nie fajny czołg Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 bardzo ładny model. niezłym lakierem matowym jest Revell, może spróbujesz poeksperymentować. Dokladnie w dobie i tak smierdzacych akryli mala mgielka olejnego Revella da rade. A model naprawde fajny,podoba mi sie cieniowanie.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Model fajny, podoba mi się. O tankistach było, ja dodam od siebie tylko tyle, że może przydałoby się "powyciągać" mocniej cienie; te fałdy materiału, które wystają rozjaśnić i to już zmieni odbiór figurek. To taka sugestia, bo warto powalczyć z nimi jeszcze trochę, tym bardziej iż scenka ciekawa, model dobrze się prezentuje, to i figurki można podkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 hmmm... powiem tak - czołg paskudny ale wykonanie naprawdę dobre a teraz bierz się za teta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Ładny model Wygląd załogi, jakby w ogóle się nie przejęli zerwaną gąsienicą :P hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2013 Dzięki jeszcze raz za kolejne opinie. Figurki? No cóż moim zdaniem uatrakcyjniają nieco wygląd scenki i nadają trochę życia modelowi (uatrakcyjniają nie swoim wyglądem ale obecnością). Dlatego dzięki jeszcze raz za wszystkie opinie. P.S. Następny ruski to będzie T-34/76, ale muszę najpierw poszukać jakiś dobry wypust bo mi się za dużo poprawek robić nie chce. Sugestie można wysyłać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 To może i ja dodam swoje trzy grosze. Kliment drugi wyszedł nadzwyczaj realistycznie moim skromnym zdaniem. Malowanie super, obicia i brudzenie prima sort, podstawka pierwsza klasa natomiast kukiełki - cóż ekspertem nie jestem ale bardzo psują odbiór pracy jako całości. Marusia szczególnie rzuca mi się w oczy patrząc na całą scenkę i nie jest to pozytywne wrażenie. Sam pewnie bym figurek lepiej nie pomalował, ale właśnie, dlatego ich niema na moich modelach. Tak sobie myślę, że chyba najlepiej zacząć naukę malowania figurek od nich samych nie włączając ich do scenki z bardzo udanym modelem. Krzysiek czekam z niecierpliwością na warsztat z T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi