marioba Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Szanownych Forumowiczów! Taki kolejny, przedwakacyjny gniot: T-34/76 Mod.1942, hexagonal turret, soft edge type. 1: 35 Dragon-Smart Kit. Zapraszam do oglądania i oceny. I tyle.... Edytowane 28 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Piękna robota! Doskonały przykład kamuflażu o bardzo wyrafinowanych śladach eksploatacyjnych. Ten teciak najzwyczajniej w świecie żyje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Kolejny genialny gniot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Piękny jest. Podoba mi się tonacja kolorów w jakiej został zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Świetna praca. Gratuluję - warsztatu i efektów oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Mariusz! To świetnie sie ogląda... Kawał dobrej roboty... Subtelnie, bez agresywnej rdzy, z dbałością o realizm... Tak trzymać! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Fajnie wykonany teciak. Też go mam rozgrzebanego i nie moge się zabrać za jego skończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Bardzo ładny, lubię modele z mocnym washem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Przybrudzony tak jak lubię. Ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 rewelacyjny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Model jak najbardziej super, jednak brakuje mi tu i ówdzie prześwitującej barwy farby podstawowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Model bardzo mi się podoba. Świetne malowanie i brudzenie. Jest tylko mały mankament w postaci trochę ciemnych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DKfan Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Fantastyczne podwozie, koła, gąsienice sprawiają , że nie sposób oderwać od nich wzroku tak bardzo dają ułudę realizmu. Góra jest świetnie wykonana również ale brak jakichkolwiek prześwitów lakieru bazowego w moim odbiorze umniejsza fantastyczny efekt podwozia. Widać że biały kamuflaż ma sporo już przeszedł jednak nigdzie nie prześwituje, nie łuszczy się , farba nie odpada, a przecież nie malowano go po to by był wieczny tylko tym co było pod ręką, wapnem kredą, byle jaką farbą bez przygotowania podłoża. To takie moje odczucia subiektywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 Witam! Strasznie bardzo dziękuję że model się podoba. Ne powiem, jest mi bardzo miło Widać że biały kamuflaż ma sporo już przeszedł jednak nigdzie nie prześwituje, nie łuszczy się , farba nie odpada, a przecież nie malowano go po to by był wieczny tylko tym co było pod ręką, wapnem kredą, byle jaką farbą bez przygotowania podłoża. To takie moje odczucia subiektywne Model jak najbardziej super, jednak brakuje mi tu i ówdzie prześwitującej barwy farby podstawowej Jest tak: nie wszystkie pojazdy były malowane białą farbą w warunkach frontowych. Białym kolorem pokrywano pojazdy fabrycznie nowe, na etapie końcowego montażu. Robiono to dosyc dokładnie i niekoniecznie zmywalnymi farbami. Można znaleźć takie zdjęcia w sieci, albo polecam zdjęcie zamieszczone w zeszycie Janusza Ledwocha z 1997 roku nr 38, T-34/76, strona 37 ( Wydawnictwo Militaria ISBN 83-86209-55-0 ). Na zdjęciu widać pięknie malowane na biało teciaki, stojące na stanowiskach montażowych. Mój model jest w takim właśnie malowaniu. Zresztą Dragon w pudełku proponuje trzy malowania: jedno na zielono, jedno z wytarciami białego koloru i jednolicie biały, łącznie z kołami. Mój też ma białe kółka, chociaż słabo to widać. Model pomalowany jest akrylami Lifecolor, trochę Vallejo, Agama, Pactra, Model Master. Całość wykończona chińskimi olejami. Na modelu nie ma suchych pasteli, ani pigmentów w proszku itp. Tylko oleje.... I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Świetny "gniot" najbardziej przemawia do mnie idealnie usmarowany ukł. jezdny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 EEeeeee tam!Dragona to każdy umie poskładać! a tak na poważnie to jestem na tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Mariusz po prostu póła opada Mocno wyeksploatowany pojazd zrobiony w delikatny sposób. Połączenie naprawdę mistrzowskie. Wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Witam ponownie... EEeeeee tam!Dragona to każdy umie poskładać! Dobre! A tak naprawdę, to dragonowski zestaw jest taki sobie. Jest kilka poważnych wpadek. Nie lepi się to tak jak Tamiya. Generalnie za te pieniądze mogło by być coś lepszego w pudełku. Największy babol widać doskonale na bocznym zdjęciu mojego modelu. Popatrzcie sobie na odległość ostatniego tylnego koła jezdnego od koła napędowego. Nie chciało mi się tego usuwać i korygować. Zresztą po co? I tyle... Ps. Dlatego właśnie bardzo rzadko łapię się za Dragony.... Wolę stare produkcje innych firm. Pzzynajmiej wiadomo od razu że wszystko jest nie tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkmiec Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 I kolejny "moskiewski PGRowiec" - nigdy nie zrozumiem co autor miał na myśli... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Witam ponownie.... I kolejny "moskiewski PGRowiec" - nigdy nie zrozumiem co autor miał na myśli... Raczej "moskiewski spółdzielca". Kołchoz to spółdzielnia produkcyjna. PGR to Sowchoz. To niby taka delikatna różnica. A jak było to każdy chyba wie... http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%82choz http://pl.wikipedia.org/wiki/Sowchoz I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Model mi się podoba - czysto i schludnie wykonany ale jak już napisał kolega gumowy: Model jak najbardziej super, jednak brakuje mi tu i ówdzie prześwitującej barwy farby podstawowej Mam takie same odczucia, pojazdy były malowane bardzo słabą białą farbą która na wiosnę miała być łatwo usunięta, niepodobna, ze przez sezon zimowy nic się nie wytarło, nie spłynęło, nie obiło kiedy załoga właziła i wyłaziła z maszyny a sam tank kulał się wesoło po trudnym terenie. Nawet jakby był pomalowany w fabryce to też by mi się tu i tam zdarło. Twój teciak aż prosi się o zielone akcenty tu i tam. Mimo wszystko bardzo mi się wykonanie podoba a cały odbiór psuje jedynie ta nienaturalnie idealna powłoka z białego. Pozdrawiam i gratuluję ładnej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Świetna robota! Bardzo mi się podoba. Bardzo dobrze, że nie wpisałeś się w aktualnie dominujący schemat pozostawiania na czołgu jedynie resztek zimowego kamuflażu. Widać, że malowałeś zgodnie z wcześniej ustalonymi założeniami. Łatwo jest obdrapać model techniką na "lakier", takie malowanie jest o wiele bardziej wymagające, bo jednak biały kolor jest dość niewdzięczny i trudniej na nim uzyskać efekty brudzenia dobrze skomponowane. Odrobina prześwitującej zieleni pewnie faktycznie by nie zaszkodziła, niemniej jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi