Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 348
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wiąże się to z wersją śmiglaka

Miejsce na duperelki tam zrobili, o ile dobrze pamiętam...

Napisano
Mam pytanie, może przegapiłem info we wcześniejszych częściach relacji - dlaczego okno za drzwiami do kabiny pilotów jest zamalowane?

powiem ci,że też się nad tym zastanawiałem...może byly tam jakieś bambetle reanimacyjne,bo to w końcu sanitarka

Napisano

i tak klecę tą przekładnię...z jej "mebelkami"...nie wiem jak Mikołaj robiłeś te swoje drobiazgi w JAK-u.....

malutkie to wszystko w 1:48 a co dopiero w 1:72 .....uproszczone to u mnie nieco,ale na żywo-do przyjęcia

SAM_3203.JPG

SAM_3204.JPG

SAM_3207.JPG

Napisano
Wszystko idzie bardzo dobrze. Uważaj na powierzchnię już pomalowaną, mam wrażenie, że są linie papilarne.

Ale szczególiki robią wrażenie

Zgadzam się z tobą Mikołaju...Są linie,zauważyłem to dopiero na fotkach ...wszystko wyostrzą

Napisano

Nie miałem jak majstrować ostatnio,ale dzisiaj coś tam zacząłem...no i muszę się przypomnieć ...czyli ciąg dalszy przekładni...

SAM_3242.JPG

SAM_3243.JPG

SAM_3247.JPG

SAM_3248.JPG

SAM_3250.JPG

SAM_3245.JPG

SAM_3249.JPG

wiem,że mało...ale do przodu

Napisano
Sławku, mało ale precyzyjnie. Fajnie się ogląda, tak trzymaj

Pozdrawiam

PS z czego robisz przewody? Potrzebuję coś podobnego. Używasz rurek plastikowych czy to jakiś inny materiał?

Witam cię...wszystkie te przewodziki itp.,są z rozciąganych nad kuchenką gazową fragmentów ramek...oczywiście grubość to już ty decydujesz

Napisano

Elegancko to wygląda, tak trzymać .

Co do pytania PaRazo - tak jak mówi Sławek plus oczywiście jeśli jest potrzeba drucików można używać - łatwiej się doginają.

Napisano

No narazie nic nowego nie mam,zrobiłem ostatnio baniaki p.poż.,ale okazały się ciutkę za duże i będą nowe...jeszcze dużo bambetli tam do zrobienia z tyłu mnie czeka ...niestety praca mnie skutecznie wyhamowuje...myślę,że w niedzielę coś pogrzebię....A wogóle to krótkie teraz te dni,a jak zapada zmrok,to nie wiem jak innym to idzie,ale ja nie potrafię jakoś przy świetle sztucznym majsterkować-robię to ale jakoś tak bez natchnienia,a o malowaniu i dobieraniu odpowiednich kolorów to można zapomnieć...nie ma to jak światło słoneczne...chyba,że macie jakieś fajne rozwiązania odnośnie doboru odpowiedniego światła

Napisano

FLASZKI - będzie najlepiej ;P

BTW kiedyś grzebałem w c. archiwum wojsk. w papierach z I wojny i 1920 i te prawie 100 lat temu słowo flaszka było powszechnie używane na rózne zbiorniki, np. były flaszki z gazem.