Sławekb Napisano 1 Listopada 2013 Autor Share Napisano 1 Listopada 2013 Prace trwają...już mnie zadowala ten efekt powoli...drugie drzwi nie bardzo wyszły...więc poprawka w trakcie jak będziecie mieli dosyć zdjęć,to powiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Listopada 2013 Autor Share Napisano 1 Listopada 2013 jak będziecie mieli dosyć zdjęć,to powiedzcie Problem w tym że chcemy więcej! Pytania: -jak sobie poradziłeś z krzyżami? Malowałes w koncu? -schodki robiłeś sam? Z czego, jak? -gaśnica jest wypasowa, robiona, kupiona? Z czego, jak i gdzie? -dlaczego jest tak mało fotek? Powinno być co najmniej z 30 żebym mógł oko nasycić zanim pójdę spać. To nie jest podstawka i gadżety tego pana...to własność Puszczyka,którego już znasz ...więcej fotek w galerii Puszczyka...gaśnica,to kawałek ramki tzn.walca z ramki...wąż w gaśnicy to tradycyjnie rozciągnięty plastik nad gazem...schodki to była karta telefoniczna pocięta w schodki i sklejona ...teraz to już mam arkusze polistyrenu ....a krzyże malowanko bialych kółek z szablonu+pocięta kalka czerwona...bo ciężko mi się robiło szablony ....to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 SZMATKA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 No fajnie fajnie zaczyna to wyglądać! Ja bym go wsadził na jakąś podstawkę z trawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 No fajnie fajnie zaczyna to wyglądać!Ja bym go wsadził na jakąś podstawkę z trawką Taki mam zamiar Grzegorzu,ale przyznam,że trawy jeszcze w życiu nie majstrowałem.....mam coś kupione,do posypywania chyba na klej .....trawka elektrostatyczna zdaje się...nie wiem bo akurat w pracy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 A nie lepiej matę gotową kupić i dociąć do kształtu podstawki, zamiast bawić się z posypkami? Przykładowo ja używam tej: http://hobby-model.pl/noch-mata-trawa-45x30-cm-00005.html A Mi-2 wyszedł Ci czadowo. Obserwuję wątek od samego początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Z podziwem i niekłamanym zachwytem obserwuję tę relację od samego jej początku. Modelik jest piękny. I co ważne - jest to miniatura śmigłowca latającego w rzeczywistości. Brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 jeśli wersja obsługowa , może pokusisz się o zagłuszki na wloty i dysze he....widzę,że podobnie myślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 I co ważne - jest to miniatura śmigłowca latającego w rzeczywistości. Brawo!!!No, ale z tego co widzę, to większość powstających modeli ma swoje pierwowzory w rzeczywistości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 I co ważne - jest to miniatura śmigłowca latającego w rzeczywistości. Brawo!!!No, ale z tego co widzę, to większość powstających modeli ma swoje pierwowzory w rzeczywistości... to sie wam udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 Troszkę zabawy z malowaniem i "uzbrajaniem" w dodatki wirnika... ...no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Tak mi się widzi, że jest to elegancki przykład prawie już spełnionej obietnicy - zrobię ładny model, jeśli polski producent wypuści dobry materiał wyjściowy. Wygląda na to, że wąska grupa kolegów ustanowi punkty odniesienia dla chętnych do zbudowania Mi-2 - choć być może Ty pierwszy, ponieważ inne obiecujące warsztaty jeszcze dość daleko, a w każdym razie nieaktualizowane, względnie nieujawnione - co też możliwe... A ponieważ już widać światełko w tunelu, zachodzę w głowę, co to za temat będzie po dwójeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 Tak mi się widzi, że jest to elegancki przykład prawie już spełnionej obietnicy - zrobię ładny model, jeśli polski producent wypuści dobry materiał wyjściowy.Wygląda na to, że wąska grupa kolegów ustanowi punkty odniesienia dla chętnych do zbudowania Mi-2 - choć być może Ty pierwszy, ponieważ inne obiecujące warsztaty jeszcze dość daleko, a w każdym razie nieaktualizowane, względnie nieujawnione - co też możliwe... A ponieważ już widać światełko w tunelu, zachodzę w głowę, co to za temat będzie po dwójeczce Witam serdecznie Mikołaju...myślałem o naszej muzealnej wersji MI-2 4514 ,bo mam ją dobrze obfotografowaną,a malowanie ma naprawdę nietypowe...no i jest to coś co mogę widzieć prawie na codzień....ale chyba odpuszczę,bo muszę coś urozmaicić .....mam też rozgrzebanego MI-24 1/48 monogramu-mam nawet silnik zrobiony.........no i mam rozpoczęty MI-4 1/35...i prawdopodobnie on pójdzie do golenia bo już trochę jest zrobione(silnik+kabina),a chciałbym go zrobić o numerze 116,(trumpek zrobił kalki z numerem 314).....bo są aż 3zdjęcia w internecie........hm-jakby był jakiś fachowiec od kalek i zrobił mi numery boczne i napisy uwaga śmigło-to byłoby ....no to tyle na temat planów .....wogóle to dzięki wszystkim,za słowa zachęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Sławku, dawaj później Mi-4!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 Sławku, dawaj później Mi-4!!! Grzegorzu właśnie rozwiałeś moje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 będą zbliżenia na WR-ke , będziemy szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 Jeszcze dużo roboty mam przy niej-narazie jest tyle co na fotkach wcześniejszych.....a robię wirnik itd.żeby od niej trochę odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Witajcie...prawie nic,ale jest...zrobione od podstaw rury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Piękny jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Te zestawowe są łukowate,a w orginale są proste..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Oj ładnie - aż świerzbi mnie ręka aby złapać za portfel i pobiec do modelarskiego i zakupić tą sztukę z areoplasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Oj ładnie - aż świerzbi mnie ręka aby złapać za portfel i pobiec do modelarskiego i zakupić tą sztukę z areoplasta Wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Oj ładnie - aż świerzbi mnie ręka aby złapać za portfel i pobiec do modelarskiego i zakupić tą sztukę z areoplasta Tak Milowe zamiłowania Sławka odciskają piętno na ludziach z modelworka, mnie też już poniosło ....mówisz o BF-110?...... czy o MI-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 DRZWI..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Żeby nie było - wątek śledzę ze względu na fotki Sławka, a nie model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi