Sławko Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Wczoraj sprawdziłem to i owo i moje obawy okazały się na wyrost. Kształt krawędzi oszklenia ładnie wpasowuje się do otworów z rantami i z zewnątrz całkiem ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 Wczoraj sprawdziłem to i owo i moje obawy okazały się na wyrost.Kształt krawędzi oszklenia ładnie wpasowuje się do otworów z rantami i z zewnątrz całkiem ładnie to wygląda. te rozwiązanie podoba mi się,bo nawet coś robiąc nie ma obawy,że wepchnie się któreś z okienek do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 ....i coś tam jeszcze.... ...no. ...tzn.przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Ocho, będzie otwieranko osłob przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 Ocho, będzie otwieranko osłob przekładni niee no obowiązkowo,skoro prawie gotowa przekładnia ...Puszczyka otwierałem to i tu coś nie coś trzeba pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 No to będzie trochę tobołków do dorobienia - Blok hydrauliczny GB-2, wzmacniacze hydrauliczne, cała instalacja z resztą, gaśnice, przewody olejowe, wał do śmigła ogonowego z układem sterowania. Całkiem sporo gratów konstruktorzy tam upchali Ale walcz, walcz, miło się podgląda postępy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 No to będzie trochę tobołków do dorobienia - Blok hydrauliczny GB-2, wzmacniacze hydrauliczne, cała instalacja z resztą, gaśnice, przewody olejowe, wał do śmigła ogonowego z układem sterowania. Całkiem sporo gratów konstruktorzy tam upchali Ale walcz, walcz, miło się podgląda postępy prac Noo... jest tam do roboty,ale fajne urozmaicenie...cieszy to jak człowiek coś tam wymyśli i dorobi samemu z różnych materiałów ...choć przyznam,że czasochłonne to wszystko-nie wiem jak A.Ziober daje radę z psychiką w swoich modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) żeby głupio nie było , bede sie czepial agregatów na WR-ce - zboczenie zawodowe który to element,że tak zapytam, ,a poza tym nie mogę coś ustrzelić fotek spodu śmigłowca-chodzi mi o rozmieszczenie nitów itd.tzn.są ale takie fragmentaryczne...aaa i nigdzie nie widziałem widoku przekładni w ujęciu od ogona. Edytowane 9 Lipca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 WR-2 przekładnia głowna wiem,wiem ale chodzi mi o te agregaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Panowie,mam pytanie...czy ten srebrny duży element za przekładnią,to rozpoczęcie wału śmigła ogonowego?...czy może wał rozpoczyna się gdzieś za nim z tyłu?...to najlepsze fotki jakie znalazłem... wszystkie fotki mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Ocho, będzie otwieranko osłob przekładni niee no obowiązkowo,skoro prawie gotowa przekładnia ...Puszczyka otwierałem to i tu coś nie coś trzeba pokazać A miałem nadzieję na szybki warsztacik, malowanko i do galerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Sławku oczywiscie, że NIE tak też czułem...nawet byłem pewien,ale wolałem zapytać fachowców...no i właśnie nie mam fotek tego szczegółu-wału śmigła ogonowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Ocho, będzie otwieranko osłob przekładni niee no obowiązkowo,skoro prawie gotowa przekładnia ...Puszczyka otwierałem to i tu coś nie coś trzeba pokazać A miałem nadzieję na szybki warsztacik, malowanko i do galerii... ja też miałem taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 No Panowie, ładnie. Ja w swoim przygotowałem górę pod zabudowę silnika, przekładnie schowam ewentualnie zrobię otwartą tylko klapkę, która jest w blaszce PepsiAdama. Silniczek będzie od podstaw, ale to temat na inny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 No Panowie, ładnie. Ja w swoim przygotowałem górę pod zabudowę silnika, przekładnie schowam ewentualnie zrobię otwartą tylko klapkę, która jest w blaszce PepsiAdama. Silniczek będzie od podstaw, ale to temat na inny wątek. fajnie...ja też myślę o silniku,ale mam zamiar go zrobić już w innym czajniczku..narazie idę "na łatwiznę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Sławek jesli uwarzasz ze WR-ka to bedzie łatwizna to sie mylisz obserwuje i tak będzie zakryta szmatą...tak,że łatwizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Lipca 2013 Autor Share Napisano 13 Lipca 2013 no nie ma czasu...no...ale trochę próby nitków...w realu naprawdę fajnie się zapowiada i wygląda no oczywiście będą poprawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Witojcies panowie...nie było mnie kilka dni i pora-"coś tam,coś tam"...no nie mogę się zebrać...jakieś tam powiększanie okienek...trochę nitów...i kilka godzin zleciało... no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Wiem jakie nitowanie jest czasochłonne. Wygląda zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Wiem jakie nitowanie jest czasochłonne. Wygląda zacnie. dobrze,że kupiłem nitowadło...bo wcześniej bawiłem się oprawioną igłą...no i było baaardzo nie równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Przetrzyj jeszcze "nity" drobnym papierem albo jakąś gąbeczką żeby nie miały zadziorów i odkształceń. Powinna być gładka powierzchnia i dziurki, dopracowałbym jeszcze tą wstawkę na brzuchu w tylnej części, rowy tam masz straszne, nawet na skalę 1/48 to zdecydowanie za dużo. Zalej to szpachlówką i zmyj nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Przetrzyj jeszcze "nity" drobnym papierem albo jakąś gąbeczką żeby nie miały zadziorów i odkształceń. Powinna być gładka powierzchnia i dziurki, dopracowałbym jeszcze tą wstawkę na brzuchu w tylnej części, rowy tam masz straszne, nawet na skalę 1/48 to zdecydowanie za dużo. Zalej to szpachlówką i zmyj nadmiar. te zdjęcia były robione w różnym czasie...tak,że na dwóch ostatnich już ich nie ma(tych rowów) ...ale w sumie zadziorów jeszcze nie zbierałem...chciałem zrobić szybkie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Oj tak, nitowadło bardzo ułatwia pracę Niemniej po nitowaniu dobrze jest przetrzeć miejsca nitowania delikatnie papierem jak sugeruje raptorf22 aby wyrównać powierzchnię. Widzę też ładne wzmocnienia od spodu - z czego je kolega zrobił ? Okna w nosie modelu posiadają mały rancik - był on jakoś szlifowany/polerowany czy powiększanie będzie tylko przez malowanie większych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Oj tak, nitowadło bardzo ułatwia pracę Niemniej po nitowaniu dobrze jest przetrzeć miejsca nitowania delikatnie papierem jak sugeruje raptorf22 aby wyrównać powierzchnię. Widzę też ładne wzmocnienia od spodu - z czego je kolega zrobił ? Okna w nosie modelu posiadają mały rancik - był on jakoś szlifowany/polerowany czy powiększanie będzie tylko przez malowanie większych ? wzmocnienia z polistyrenowych płytek powycinałem...zeszlifowałem jak najcieniej i przykleiłem...jeśli chodzi o rancik to nie mam jeszcze koncepcji,ale w oryginale i tak go nie ma-bo jest w koło okna pasek cały zanitowany. ...ja nity traktuję też szczoteczką do zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi