Solo Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Dobijaj mnie bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Rozumiem, że kolor już jest nałożony bazowy?? Jakimi farbami malowałeś? Mam trzy kolory Flat Gulla i nie wiem na które się zdecydować. Darku miałbym jeszcze prośbę odnośnie mojego modelu, czy w swojej publikacji miałbyś może samolot z VMFP-3 numer boczny 32 i taki charakterystyczny zielony statecznik. Moje prace na dzień dzisiejszy tak wyglądają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Bardzo fajne nitowanie, zapowiada się ciekawy model. czy w swojej publikacji miałbyś może samolot z VMFP-3 numer boczny 32 Przejrzałem to co mam i niestety nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Ale ładnie... I u Darka i u smialusa. Skąd macie tyle czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Skąd macie tyle czasu? I kto to mówi. Zakładam że Jaczek i obecna Suczka też trochę czasu pochłonęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Efekt dzisiejszych prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Warsztat genialny ! Oglądanie go to duża frajda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Darek, szybko Ci idzie, półmetek masz już chyba za sobą? Dobra robota. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Zdradź jak robisz te kolorowe obejmy różne, są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 No właśnie też miałem o to pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Zdradź jak robisz te kolorowe obejmy różne, są piękne. To zależy od grubości przewodu, rurki lub wiązki. Na grubych rurkach i przewodach obejmy są z koszulek termokurczliwych ciętych na plasterki, schodząc z średnicą w dół obejmy robię z wcześniej demonstrowanej blaszki aluminiowej (tej z kwiaciarni) a na cieniutkich wiązkach po prostu maluję je gęstą farbą. Ot cała tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Piękna robota. Do zobaczenia w Bytomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 Sonda do tankowania w powietrzu. Powoli kalki i miejscami zapuszczanie linii kolorem ciemnoszarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 cudeńko nabiera kształtów i kolorów czacha znakomicie dodaje uroku tej maszynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Jak wiadomo mistrzem fotografii to ja nie jestem. Model uważam za zakończony, teraz kolej na silnik. Model malowany był farbami gunze 315 i 316. Następnie sido, kalki, sido, lekki wasch plus przybrudzenia i na koniec lakier semi matte z Alclada. Cały czas zastanawiam się nad dodaniem zbiorników podskrzydłowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Czysta magia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Fantastyczna robota! Darku, czy alcladowy lakier nie "lepi" ci się nazbyt? Dwukrotnie go używałem i w obydwu przypadkach powierzchnia jest "lepka" do dziś, czyli kilka miesięcy od naniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 A konkretnie jaki rodzaj lakieru stosowany przez Ciebie się lepi mat czy błysk? Pytam ponieważ wcześniej stosowałem lakiery Testorsa i o ile z matem nic się nie działo to połysk lepi się do dzisiaj. Ten który poszedł na model (semi-matte) jest ok i nic się złego nie dzieje. Podstawowa zasada to stosować rozcieńczalniki tej samej firmy co lakier, w przeciwnym wypadku może być różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 I gloss i s/matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 No i śliczny Phantom się ujawnił, i choć byłem entuzjastą malowania greckiego, to tutejszy układ kolorów, znaków, godeł i otwarć jest rewelacyjny. A jaki masz tam plan na prezentację silnika? Tak na szybko nie rzuciła mi się ta informacja w oczy, ale w końcu to już ileś stron i mogłem przeoczyć/zapomnieć.. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 gratuluję bardzo ładny model - czy będzie go można zobaczyć na jakiejś najbliższej wystawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Darek gratuluję. Piękny, bardzo efektowny model. W ten sposób mamy pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Szkoda, że nie pokusiłeś się jednak o tą antenę częściowo ażurowaną. Niemniej, model robi bardzo dobre wrażenie! Powstał w szybkim tempie. Czekam na silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Poprostu niesamowity-jest MOOOOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi