Solo Napisano 1 Listopada 2013 Autor Share Napisano 1 Listopada 2013 Tak, 2 milimetry, zaczynam mieć wątpliwości czy aby nie jest trochę za gruby. W pracy wzorowałem się tym zdjęciem głównie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 Wymieniłem grubą rurę na cieńszą rurę. Plus kilka innych. Mam już dość, więcej tej komory nie waloryzuję, będzie tak jak poniżej. Mam nadzieję, że nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 Jest świetnie. Całkiem ciekawy ten zakres waloryzacyjny. Patrzę sobie I tak Ci zmarudzę, bo i tak nie będę jedyny - że może porzuć ten zamysł pustynny i zrób szaraka - ale posłuchać nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 2 Listopada 2013 Autor Share Napisano 2 Listopada 2013 Problem w tym, że im więcej osób mnie namawia, tym bardziej się łałmię. Na szare malowanie zupełnie nie mam ochoty (banalne jest a i niedawno robiłem dwa samoloty w szarych odcieniach), jednak głosy w mojej głowie mówią mi, że jeśli porzucę pustynne malowanie (trochę byłoby szkoda, bo kalki jużdawno temu przyszły), to mogę zrobić takie śliczne, szaro-niebieskie, o: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 2 Listopada 2013 Share Napisano 2 Listopada 2013 No Solo ..... Bardzo ładne dodatki własne w podwoziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Wymieniłem grubą rurę na cieńszą rurę. Plus kilka innych.Mam już dość, więcej tej komory nie waloryzuję, będzie tak jak poniżej. Mam nadzieję, że nie jest źle. Chłopie!! jest bajerancko! Zostaw i ciesz się robotą!! Poza tym : co się polepszy, to się popieprzy! hehe Nie ma co kombinować! Dawaj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Do mnie lecą te kalki, bo mi z kolei bardzo się podoba dwubarwne szare kamo z ANG http://s1.scalemates.com/products/product.php?id=151411 @ solo ten dwupak na zdjęciu wyżej jest właśnie dwubarwny szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 WRESZCIE skończyłem prace nad komorami podwozia głównego. Robiłem je blisko tydzień i naprawdę mam już dość. Takie drutowanie to nie robota dla mnie... Ale ok, wyszło jak wyszło, zachwycony nie jestem, ale sami oceńcie. Prawą komorę pokazywałem kilka postów wyżej, teraz tylko lewa (plus widok na obie), o proszę: Wczoraj, gdy miałem już dość drutowania, dla relaksu zrobiłem jedną z dwóch bomb GBU-10, jakie będzie przenosił mój A-7. Bombka jest świetnie zdetalowana, ale za to ma fatalne kalki. Napisy na niej (zresztą jak praktycznie wszystkie małe napisy eksploatacyjne w tym modelu) to jakieś postrzępione prostokąty, a nie małe literki. Nie powiem, same kalki kładzie się bardzo dobrze, ale ich wygląd to po prostu dramat. Gdybym miał gdzie kupić kalki do bomb, to bym to zrobił, ale zdaje się, że nigdzie takowych nie ma. Ok, oto bomba, tak wygląda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 wnęki bomba wyglądają ,naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Żadnych powodów do zmartwień, wszystko wygląda dobrze. A że mogło zmęczyć i trwać - nie dziwota. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 Dzięki za miłe słowa, ale zadowolony tak do końca nie jestem. Druciki trochę się pokrzywiły, ale naprawdę kłaść je w tak dużej ilości w tak ciasnej przestrzeni nie było łatwo. Mozolna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 Wiem, ale w tym wypadku mój samolot nie będzie zgodny z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 No ale te bomby są takie ładne... Szkoda ich nie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Zostaw je do innego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 I tak chyba zrobię. Co do konfiguracji uzbrojenia: pytanie jakie wybrać. Chciałbym zrobić wersję bombową samolotu, więc może tak: 2x zbiornik paliwa 2x3xMk.20 2x3xMk.82 1xzasobnik FLIR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 Pomalowałem dziś te nieszczęsne wnęki podwozia głównego. No nie jestem zadowolony, jakoś tak to nie za dobrze moim zdaniem wygląda... Sami oceńcie. Przede mną jeszcze wash, który nie mam pojęcia jak zrobię w tej plątaninie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 Nie będę, dodam tylko co najmniej jeden już uprzednio pomalowany, bo taki jest na zdjęciach. Pozostałych nie maluję, bo w oryginale są białe. Tu i tam może maznę pędzelkiem, żeby pomalować jakieś drobiazgi, ale to się zobaczy. Na razie na te komory patrzeć już nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Listopada 2013 Share Napisano 7 Listopada 2013 Reszta ma z pewnością na odwrót, jest na co patrzeć to i patrzą Może jakiś delikatny wash? Taki bez szaleństw. Raczej by nie zaszkodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Listopada 2013 Autor Share Napisano 7 Listopada 2013 A nie, wash to będzie naturalnie. Myślałem że Sleepwalker miał na myśli malowanie przewodów w sensie, że farbami. Washa zrobię, ale już się martwię jak ja go będę z tej plątaniny ścierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 8 Listopada 2013 Share Napisano 8 Listopada 2013 Ja bym zrobił tutaj wosza punktowego, żeby nie musieć ścirać tak z tych kabli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Listopada 2013 Autor Share Napisano 8 Listopada 2013 Masz rację, tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Popracowałem po raz kolejny nad wnękami podwozia głównego. Teraz to już w zasadzie skończone: dodałem kilka przewodów (te ciemne) wykonanych z plecionki drutu miedzianego (3x0,1mm), dwa pokrętła oraz eduardowskie pokrętło (to czerwone). No i poszedł wash, delikatny bo ta wnęka w realu jest dość czysta. Mam nadzieję, że to już koniec prac nad tym potworem. A tu zestaw kółek, malowanych ręcznie, genialną metodą Piotra Dmitriuka. Dodam tylko, że nie musiałem ryć rowka między felgą a oponą, bo to co zrobił producent już wystarczyło. Zerknijcie tylko jaki jest detal tych kół, jaki bieżnik na przednich kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iceman Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Fantastyczny detal tych kół, jaki bieżnik na przednich kołach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 ...A tu zestaw kółek, malowanych ręcznie, genialną metodą Piotra Dmitriuka... A co to za metoda, bo efekt znakomity? Wnęki podwozia po washu wyglądają świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Metoda być może znana, ale ja się o niej dowiedziałem kilka miesięcy temu i stosuję ją z powodzeniem. Najpierw maluję felgi kolorem bazowym (w tym wypadku białym). Potem, jeśli jest potrzeba, ryję nożykiem do linii podziału, lub szpikulcem/igłą rowek wokół felgi, bardzo delikatnie (żeby zachować idealny okrąg) a jednocześnie stosunkowo wyraźny. Potem biorę rzadką farbę do pędzelka, ja używam czarnego Vallejo i delikatnie, pędzelkiem 000 stawiam niewielkie kropelki tuż przy tym rowku. Gdy farba do niego spłynie (tylko trzeba uważać, żeby kropelka nie była za duża, bo spłynie do rowka ale jednocześnie zabrudzić może felgę), powstaje naturalny okrąg z czarnej farby idealnie wokół felgi (naturalnie trzeba ten proces powtórzyć kilkakrotnie wokół całego koła). Potem zostaje już jedynie pomalować pędzelkiem resztę opony. Efekt jak na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi