Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

to dla mnie już nie pisz ,  takie zabawy to nie dla mnie.

wiem coś , ale teraz nie powiem . 

Edytowane przez Cypis
Napisano

Jest to dostępne z każdym modelem TKS-D, czy ma on tak małe powodzenie? Raczej nie, bo znikał w tempie ekspresowym. Czyli zero czytania w narodzie? Wyraźnie tak..

Napisano

To ja też powoli tracę zainteresowanie... Z teaserami trzeba uważać, żeby nie przesadzić.

Napisano

Poloników jest tak wiele, a tak rzadkich szczególnie. Ale czytać potrafi coraz mniej ludzi i tyle.

Ale oburzony hejt jest w zasięgu, prawda?

Do meritum, można się spodziewać dużej ilości ciekawych modeli, ciekawe, czy i za ruskich się wezmą..

PS: A może tak po jednym wagonie i da się skompletować któryś z pociągów pancernych?

IMG_20250315_081548.jpg

Napisano

Nie obraziłbym się jeśli by był wydany pociąg Śmiały. Piękne uzupełnienie kolekcji. Ale to taka moja cicha nadzieja.

• Like 2
  • 3 weeks later...
Napisano

To teraz, żeby pogodzić prośby o radzieckie pojazdy i własną deklarację o rozszerzeniu zakresu tematycznego, powinni wydać T-70 :mrgreen:

Napisano
2 godziny temu, filipsg napisał:

To teraz, żeby pogodzić prośby o radzieckie pojazdy i własną deklarację o rozszerzeniu zakresu tematycznego, powinni wydać T-70 :mrgreen:

T-70?

Najnowszego modelu Zvezdy nie przebiją. 

Niech lepiej wtryskowe Honkery z wojny w Iraku zrobią.

To byłby dla mnie hit roku.

Przemek

Napisano

Czyli seria umarła..

"Kasa Misiu, kasa" ...

A tylu tematów nie ruszono.

Szkoda, ale trudno.

• Confused 2
Napisano
5 godzin temu, cieciwa napisał:

Czyli seria umarła..

"Kasa Misiu, kasa" ...

A tylu tematów nie ruszono.

Szkoda, ale trudno.

Nie rozumiem Cię. W tym wątku głównie zrzędzisz. Jeśli chcesz, możesz przecież sam zacząć robić i sprzedawać modele takie, jakie Ci się wymarzą. FtF jest robiony z kapitalistycznej żądzy zysku, a nie z innego  powodu. Nikt nie pisał, że przestaną robić modele. Jak ci się ich oferta nie spodoba, to po prostu nie kupisz.

Napisano (edytowane)

Ojej, to już ponarzekać nie wolno ?

Stara zrzęda już jestem ...

Zwróć uwagę, że wypowiadam się w swoim własnym imieniu. I tak jak zauważyłeś kilkukrotnie powiedziałem, że JA będę 'głosował portfelem' za sprzętem polskim. A to już jak najbardziej mi wolno. :)

I jak to mawiał pewien Smerf: "Nie cierpię nie cierpieć".

A firma mogła by prosto zrobić "badanie rynku" na np. kickstarterze czy inny tego typu.

Ogłasza, że chce zebrać X tyś PLN i wtedy wyda model Y.

i ma piękne badanie rynku, bo jak się zbierze tych ileś tam osób, które wpłacą pieniądze, to machina rusza.

Co z tego, że inni też 'na wyścigi' będą chcieli wyda ten sam model. Firma ma już pieniądze 'w kieszeni' teraz tylko musi się wywiązać z obietnic.

Edytowane przez cieciwa
  • Haha 1
Napisano

Ale wiesz, że to X jest liczone w setkach (małych, ale setkach), żeby całość się opłacała?

Czy może nie zdajesz sobie z tego sprawy?

Napisano (edytowane)

Jako były odlewnik doskonale zdaję sobie sprawę z kosztów opracowania formy, choć sądzę, że odrobinę spadły w porównaniu do czasów kiedy ja przy Nich (formach) pracowałem. (30-ści lat temu)

Ale taka przedpłata daje dwie 'korzyści' firma dostaje pieniądze bitą gotówkę więc jeśli np uzbiera 90% kosztów to właściciel może stwierdzić, że zaryzykuje i zrobi tą formę. Z drugiej strony - z tego co się pytałem jak działają tego typu serwisy - jeśli ogłaszający się nie podejmuje się wykonać usługi, to zgromadzone środki wracają do wpłacających ...

To że inne firmy mogą "na szybko" wydać taki sam model licząc, że 'podkupią klientów ?

Mało prawdopodobne. Tu mam gwarancję (zleceniodawca zawsze powinien mieć opracowany przed prototyp, żeby pokazać jak będzie wyglądał finalny model) i to na pewno pomoże klientom się zdecydować ..

A reszta?

Reszta to już zwykł uczciwość. Bo oszukać będzie można tylko 2 razy ...

Pierwszy i Ostatni...

Edytowane przez cieciwa
  • Like 1
Napisano

Słuchaj, widać, że masz to wszystko przemyślane.

To może spróbujesz sam taką kampanię założyć?

BTW, podobno teraz w następnym numerze ma być AMR R35 ZT2 (według ich twarzoksiążki).

• Like 1
Napisano (edytowane)
W dniu 4.04.2025 o 10:43, klima1 napisał:

BTW, podobno teraz w następnym numerze ma być AMR R35 ZT2 (według ich twarzoksiążki).

scale_2400.jpg

scale_2400.jpg

Edytowane przez Cypis
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
W dniu 14.06.2025 o 16:22, Cypis napisał:

Nowość FtF , tym razem nie pojazd 

scale_2400 (1).jpg

I widać, że FtF coraz bardziej przegina pałę... 4 dychy za 6 figur bardzo miernej jakości to jakaś kpina. Pomijam fakt zgodności historycznej, której tutaj nie ma ( 2 osobowa sekcja CKM wz.30 :D Dobre sobie... Sekcja RKMu liczyła 4 osoby...). 

• Like 1
  • 2 weeks later...
Napisano

Żywiczne są, a nie plastikowe.

No nie wiem, ja tam wolę pojazdy, ale figurki też się przydają.

Te chyba nie są aż takie złe w porównaniu z gumisiami.

Napisano
W dniu 16.06.2025 o 08:04, neptun1939 napisał:

I widać, że FtF coraz bardziej przegina pałę... 4 dychy za 6 figur bardzo miernej jakości to jakaś kpina. Pomijam fakt zgodności historycznej, której tutaj nie ma ( 2 osobowa sekcja CKM wz.30 :D Dobre sobie... Sekcja RKMu liczyła 4 osoby...). 

Nie było figurek Polaków do września 1939 - źle i płacz, że nie ma. Są - źle i płacz, że są, ale nie takie jakbyśmy sobie wymarzyli. Klasyka gatunku. 

Napisano (edytowane)
14 godzin temu, klima1 napisał:

Żywiczne są, a nie plastikowe.

figurki to wydruk 3D

tutaj inbox

Edytowane przez Cypis
  • Like 1