MisterGrave Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Witam serdecznie i z góry przepraszam wrażliwych obrońców serii Wrzesień 1939, ale szlag mnie trafia jak wydawca traktuje liczne grono modelarzy/graczy -co kto woli, traktując informacje na temat planów wydawnictwa jak dane osobowe/tajemnice spowiedzi- co kto woli. Domyślam się, że realizacja tego projektu to złożony proces i trudno deklarować co dokładnie i kiedy wyjdzie lecz w stosunku do kilku najbliższych miesięcy chyba jest to wykonalne.Dla mnie jest to niepoważne traktowanie potencjalnych odbiorców i postrzeganie ich jako pańszczyźnianych chłopów z którymi nie trzeba się liczyć bo i tak wszystko łykną z wypiekami na twarzy.Mam nadzieję, że się to kiedyś zmieni i polityka informacyjna f-my FtF dociągnie jakością do jakości produkowanych modeli.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Ja osobiście mam podobne podejście jak Kolega RAV. To że nie ma żadnej informacji o planach wydawniczych, jest mało ścisłe. Dla zainteresowanych wiadomości jest dużo. - łatwiej ustalić kolejność wydawniczą kiedy firma planuje trzy modele w roku, trudniej gdy w roku wydaje się kilkanaście modeli rocznie, - wiemy że modele ukazują się w przybliżeniu co 30 dni, - wiemy że zaprezentowano testowe modele których możemy oczekiwać: Kfz.70 (odkryty), Kfz.81 (z plandeką), Sd.Kfz.247 (4x4), - wiemy że producent na przestrzeni lat zapowiedział i zadeklarował wypuszczenie modeli: kawaleria polska, ułani piesi i konno, zaprzęgi polskie, zaprzęgi niemieckie, kawaleria niemiecka, motory polskie, motory niemieckie, C4P wz.34, PF 518 i kilka inny - wiemy że plan wydawniczy jest uzależniony od zainteresowania i czynników ekonomicznych Jak dla mnie to wiadomo dość sporo (nie jestem powiązany z firmą a wiedza jest ogólnie dostępna). Uzbroiłem się w cierpliwość i cieszę się każdym nowym modelem. Cieszę się również tym że jest firma która wymyśliła i realizuje naszą historię. Zagraniczne firmy nie podjęły i podejmą się produkcji "polskiej historii" bo nie zarobią na tym tyle ile by chciały. Taka prawda. Tym większy mam szacunek do starań i wysiłku Firmy FIRST TO FIGHT. Oby sukces finansowy nakłonił ich do kontynuowania serii jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Czy tylko ja mam takie wrażenie , czy FtF "wali w kulę" z jakością figurek? Pierwsze ich figurki (piechota polska i niemiecka) były super jakości a teraz? Niemieccy i polscy artylerzyści wyglądają jak jakieś śpiki...Zero konturów, zarysów po prostu gniot jakich mało. Już chińskie małe żołnierzyki mają więcej detali niż te humanoidy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 nie tylko ty^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Adameiro jak tam Twoja siódemka w 72? Może warsztacik założysz? Ja mam zrobione dużo ftf ale jakoś weny nie mam by je wrzucać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 2 Lipca 2018 Share Napisano 2 Lipca 2018 Czy tylko ja mam takie wrażenie , czy FtF "wali w kulę" z jakością figurek? Bo najnowszych wypustów już im pewnie Caesar nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 I wyszedł 247 Ausf. A: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 super nius. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Witam! Wiadomo kiedy następny numer i z jakim modelem? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 21 Września 2018 Share Napisano 21 Września 2018 Co za czasy, że trzeba sobie samemu odpowiadać W Martoli jako nowość Polish howitzer 100 mm wz.14 / 19 on DS wheels Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 21 Września 2018 Share Napisano 21 Września 2018 Dział coraz więcej, ciągniki też były, a jaszczy żeby poprawny działon zmontować jak nie było tak nie ma... FTF-ie, prosimy prosimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 22 Września 2018 Share Napisano 22 Września 2018 Co za czasy, że trzeba sobie samemu odpowiadać W Martoli jako nowość Polish howitzer 100 mm wz.14 / 19 on DS wheels Pozdrawiam Piotr Nie dałeś po prostu szansy na reakcję, byłeś szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 25 Października 2018 Share Napisano 25 Października 2018 Nowy/stary Krupp już u daniela w nowościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 A wiadomo co ma być kolejne? Armata "prawosławna" by się przydała na przykład to chyba najpopularniejszy polski sprzęt artyleryjski jeszcze nie wydany z FtF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Najbardziej to by się przydał wreszcie jakiś polski wóz... 621R czy wz 34 i pancerka wz 29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Najbardziej to by się przydał wreszcie jakiś polski wóz... 621R czy wz 34 i pancerka wz 29. Masz rację wz. 29 to by było to na co czekam i oczywiście 621R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 nr 62 - Ciągnik C4P dla Artylerii Ciężkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 Orientujecie się, czy ten C4P jest już dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 9 Grudnia 2018 Share Napisano 9 Grudnia 2018 W przygotowaniu formy do ułanów na koniach Będą odlewane w twardym plastiku - mają się ukazać w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Stycznia 2019 Share Napisano 18 Stycznia 2019 FtF zapowiedziało Sd.Kfz. 231 6-rad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 18 Stycznia 2019 Share Napisano 18 Stycznia 2019 35 minut temu, filipsg napisał: FtF zapowiedziało Sd.Kfz. 231 6-rad! Jako 64 numer? bo sama zapowiedź rodziny Sd.Kfz. 231-232-263 już była dawno. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 W następnym numerze, na początku marca, do rodzinki dołączy 231 8-rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 9 Października 2020 Share Napisano 9 Października 2020 (edytowane) Hej, Czy ktoś już oglądał i "obmacał" armatę 75mm wz. 1902/26 z FtF? Pozdrawiam, Przemek Edytowane 9 Października 2020 przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 9 Października 2020 Share Napisano 9 Października 2020 18 minut temu, RAV napisał: Tak. No i jakie wrażenia? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 9 Października 2020 Share Napisano 9 Października 2020 (edytowane) 8 minut temu, RAV napisał: .... Co dokładnie chcesz wiedzieć? Nie znam się na tych armatach, a chciałbym wiedzieć jak wygląda merytorycznie i jak z jakością odlewu. Ponieważ, albowiem: po sąsiedzku, na Westerplatte, taką jedną mieli. A mijam to miejsce codziennie, jadąc do pracy i z powrotem. Pomyślałem więc sobie, że wypadało by ją zrobić. Pozdrawiam, Przemek Edytowane 9 Października 2020 przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi