Skocz do zawartości

Zapowiedzi/Nowości - First To Fight (kolekcja Wrzesień 1939)

Botan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

to dla mnie już nie pisz ,  takie zabawy to nie dla mnie.

wiem coś , ale teraz nie powiem . 

Edytowane przez Cypis

To ja też powoli tracę zainteresowanie... Z teaserami trzeba uważać, żeby nie przesadzić.

Poloników jest tak wiele, a tak rzadkich szczególnie. Ale czytać potrafi coraz mniej ludzi i tyle.

Ale oburzony hejt jest w zasięgu, prawda?

Do meritum, można się spodziewać dużej ilości ciekawych modeli, ciekawe, czy i za ruskich się wezmą..

PS: A może tak po jednym wagonie i da się skompletować któryś z pociągów pancernych?

IMG_20250315_081548.jpg

• 3 weeks later...
2 godziny temu, filipsg napisał:

To teraz, żeby pogodzić prośby o radzieckie pojazdy i własną deklarację o rozszerzeniu zakresu tematycznego, powinni wydać T-70 :mrgreen:

T-70?

Najnowszego modelu Zvezdy nie przebiją. 

Niech lepiej wtryskowe Honkery z wojny w Iraku zrobią.

To byłby dla mnie hit roku.

Przemek

Czyli seria umarła..

"Kasa Misiu, kasa" ...

A tylu tematów nie ruszono.

Szkoda, ale trudno.

• Confused 2

5 godzin temu, cieciwa napisał:

Czyli seria umarła..

"Kasa Misiu, kasa" ...

A tylu tematów nie ruszono.

Szkoda, ale trudno.

Nie rozumiem Cię. W tym wątku głównie zrzędzisz. Jeśli chcesz, możesz przecież sam zacząć robić i sprzedawać modele takie, jakie Ci się wymarzą. FtF jest robiony z kapitalistycznej żądzy zysku, a nie z innego  powodu. Nikt nie pisał, że przestaną robić modele. Jak ci się ich oferta nie spodoba, to po prostu nie kupisz.

Napisano (edytowane)

Ojej, to już ponarzekać nie wolno ?

Stara zrzęda już jestem ...

Zwróć uwagę, że wypowiadam się w swoim własnym imieniu. I tak jak zauważyłeś kilkukrotnie powiedziałem, że JA będę 'głosował portfelem' za sprzętem polskim. A to już jak najbardziej mi wolno. :)

I jak to mawiał pewien Smerf: "Nie cierpię nie cierpieć".

A firma mogła by prosto zrobić "badanie rynku" na np. kickstarterze czy inny tego typu.

Ogłasza, że chce zebrać X tyś PLN i wtedy wyda model Y.

i ma piękne badanie rynku, bo jak się zbierze tych ileś tam osób, które wpłacą pieniądze, to machina rusza.

Co z tego, że inni też 'na wyścigi' będą chcieli wyda ten sam model. Firma ma już pieniądze 'w kieszeni' teraz tylko musi się wywiązać z obietnic.

Edytowane przez cieciwa
  • Haha 1

Jako były odlewnik doskonale zdaję sobie sprawę z kosztów opracowania formy, choć sądzę, że odrobinę spadły w porównaniu do czasów kiedy ja przy Nich (formach) pracowałem. (30-ści lat temu)

Ale taka przedpłata daje dwie 'korzyści' firma dostaje pieniądze bitą gotówkę więc jeśli np uzbiera 90% kosztów to właściciel może stwierdzić, że zaryzykuje i zrobi tą formę. Z drugiej strony - z tego co się pytałem jak działają tego typu serwisy - jeśli ogłaszający się nie podejmuje się wykonać usługi, to zgromadzone środki wracają do wpłacających ...

To że inne firmy mogą "na szybko" wydać taki sam model licząc, że 'podkupią klientów ?

Mało prawdopodobne. Tu mam gwarancję (zleceniodawca zawsze powinien mieć opracowany przed prototyp, żeby pokazać jak będzie wyglądał finalny model) i to na pewno pomoże klientom się zdecydować ..

A reszta?

Reszta to już zwykł uczciwość. Bo oszukać będzie można tylko 2 razy ...

Pierwszy i Ostatni...

Edytowane przez cieciwa
  • Like 1

Słuchaj, widać, że masz to wszystko przemyślane.

To może spróbujesz sam taką kampanię założyć?

BTW, podobno teraz w następnym numerze ma być AMR R35 ZT2 (według ich twarzoksiążki).

• Like 1

W dniu 4.04.2025 o 10:43, klima1 napisał:

BTW, podobno teraz w następnym numerze ma być AMR R35 ZT2 (według ich twarzoksiążki).

scale_2400.jpg

scale_2400.jpg

Edytowane przez Cypis