Szydercza Gała Napisano 28 Września 2023 Share Napisano 28 Września 2023 Ja ja, juz lece tylko kapcie założę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 A ja kupię ! Kleje Hooda w 350 to i taka wieża się przyda do kolekcji. Ile to będzie kosztować ? ...choć widzę tam już na dzień dobry drobne błędy, ale poprawi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KKrauz Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 (edytowane) https://www.mojehobby.pl/products/HMS-Hood-15-42-Mk1-Gun-Turret-B.html Edytowane 29 Września 2023 przez KKrauz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 Trumpeter i Uss Midway w 1/350. Zdjęcia z Twittera magazynu modelart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 (edytowane) Soya w 1/250 od pontosa. Dla porównania dodałem render poprzedniej wersji. Źródło również modelart. Edytowane 29 Września 2023 przez bsnt3k 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafly Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 (edytowane) Ta Soya to arcydzieło, zwala z nóg, niestety podobnie jak cena Jest już dostępne więcej zdjęć. (edit: Renderów ). http://lighthouse-models.com https://www.mojehobby.pl/products/Soya-Antarctica-Observation-Ship-3rd.-Corps-1-250.html Edytowane 29 Września 2023 przez Rafly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 29 Września 2023 Share Napisano 29 Września 2023 yamato 1/350 od very fire, źródło twitter @Arc10391 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 bsnt3k z tej strony na Twitterze wywnioskować można że Veryfire planuje wydać nie tylko jajmato ale również musashi i (o!) soryu ioraz kongo .oj dzieje się panie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 tak z tym że nie określono jaka to by była skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 15 minut temu, bsnt3k napisał: tak z tym że nie określono jaka to by była skala W jajmato/ musashi i soryu Strzelam na skalę 1/350 .kongo już raczej 1/700 ….nadzieja umiera ostatnia .z przedstawionego przez użytkownika na Twitterze listu doszło do wielu oszustw upadłości i rozkradania całej firmy veryfire stąd też plotki pojawiające się na wielu zagranicznych forach o tym że coś złego działo się w tym czasie.jednakże nowy właściciel chyba wychodzi pomału na prostą. Stąd te zdjęcia nowych form.trzymam kciuki za tą firmę bo modele robi przepiękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 6 Października 2023 Share Napisano 6 Października 2023 Kolejny gorący model ze stajni 3d-scam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 7 Października 2023 Share Napisano 7 Października 2023 18 godzin temu, bsnt3k napisał: Kolejny gorący model ze stajni 3d-scam. Czy gorący czy ja ci to wiem.nie podchodzi mi ta firma i ich druki 3D już wolałabym aby veryfire wkoncu wzięła shinano w swoje objęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 7 Października 2023 Share Napisano 7 Października 2023 Zacznij czytać ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 8 Października 2023 Share Napisano 8 Października 2023 10 godzin temu, bsnt3k napisał: Zacznij czytać ze zrozumieniem. Czytać umiem i wiem że to była ironia. Ja podjąłem temat i dodałem swoje bo czekam aż shinano wyjdzie z prawdziwego wtryskiwanego plastiku .nie unoś się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Października 2023 Share Napisano 8 Października 2023 No proszę, pierwszy Shinano w 1/350. Zastanawiało mnie zawsze dlaczego nikt do tej pory się tego tematu w tej skali nie podjął. Przecież są modele w skali 700 i 450. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 8 Października 2023 Share Napisano 8 Października 2023 Doyusha zrobiła Shinano w 1/250. Oczywiste jest to że w małej skali nie odczujesz braków dokumentacji technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Października 2023 Share Napisano 11 Października 2023 NeOmega Resin wypuścił kuter HDML w 1/144 : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Października 2023 Share Napisano 11 Października 2023 (edytowane) HS Models wypuścił RIBy (kilka wersji 7m i 11m) dla specjalsów w 1/144 z załogantami : tak wyglądają próbne wydruki : będzie też wersja w skali 1:350 Edytowane 11 Października 2023 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 sorry że tak post pod postem.... W dniu 26.09.2023 o 17:58, Yamamoto napisał: poprosimy tylko o różne skale.bo preferuje 1:32 jasnowidz.... cóż... jak jeszcze w 1:72 miało to jakiś sens to wypuszczanie tego w 1:35 sensu nie widzę no chyba że planują do tego produkować latadła figurasy już są zapowiedziane: 8 chopków : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 Ciekawe jaką cenę dowalą Bo z tego co rozumiem to B5N2 jest w zestawie (figuranci już nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 18 minut temu, Dudzio napisał: Ciekawe jaką cenę dowalą Bo z tego co rozumiem to B5N2 jest w zestawie (figuranci już nie). wszystko osobno... Kaśka też będzie "luzem" a kosztowo to patrząc po preorderach można mniej więcej oszacować... mostek z pokładem = 420 PLN samolocik = 330 PLN pacynki = 200 PLN razem za całość wyjdzie ok tysiaka + VAT, cło i inne podatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 Ok, na scalemates nazwę podali taką, która sugeruje zestaw podstawka+samolot. W jakim sklepie widzisz preodrer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Października 2023 Share Napisano 13 Października 2023 3 minuty temu, Dudzio napisał: W jakim sklepie widzisz preodrer? przykładowo https://www.modellbau-koenig.de/Ships/Ship-Models-bigger-1-350/Japan-ships-1-350/Akagi-Bridge-w-Flight-Deck-Pearl-Harbor-battle https://www...com/1-35-scale-wwii-japanese-navy-deck-crew-set-bdmbr006 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Października 2023 Share Napisano 20 Października 2023 Szanowny Kolega MAV skierował mnie tutaj, chociaż ja jestem nieco sceptyczny bo co to za jednostka pływająca która pływa po lądzie , ale skoro w/w jednostka należała do US Navy to można ją tutaj zamieścić . Na Armoramie w dziale nowości pojazdy wojskowe ukazała się zapowiedź amerykańskiego poduszkowca SK5 PACV z epoki Wietnamu w lądowej skali 1/35 o takiego: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 25 Października 2023 Share Napisano 25 Października 2023 (edytowane) AFV Club zapowiada ciąg dalszy swoich fregat OHP, tym razem wersja hiszpańska i australijska. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale Adelaide to krótki kadłub, czyli byłby dobry punkt wyjścia do naszych OHaPów... EDIT: dobra, już widzę że Adelaide jest po przedłużeniu, więc z długim kadłubem. Ale patrząc na podział części kadłuba, "krótki" OHP też musi być w planach AFV. Edytowane 25 Października 2023 przez filipsg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi