donalyah00 Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 11 godzin temu, M.A.V. napisał: Juliett & Long Bin ----> Pit Road Toti & Sauro ----> Grigorov Te zabawki Pitrołda to już ciut wiekowe żywice są. Nie sądzę aby przedstawiały jakąś większą wartość obecnie. A na przesyłkę z Toti od Grigorova czekam już ponad rok. Ponoć coś się z formami stało i czeka na rewitalizację. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 Zagryź makowcem, bo to dobre ciasto i czekaj w pokoju Mareczku Swoją drogą marny ten bot, nawet porządnie zdania sklecić nie potrafi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) 5 godzin temu, donalyah00 napisał: A na przesyłkę z Toti od Grigorova czekam już ponad rok.... niestety ta firma tak funkcjonuje... w trybie "śródziemnomorskim" (będzie kiedy będzie a teraz sjesta) Ja od pół roku czekam na kiosk do TR1700 bo wysłali niekompletny Nie wiem kto tam pakuje towar skoro nie ogarnia 5 elementów w pudełku EDIT -------------- 5 godzin temu, donalyah00 napisał: Te zabawki Pitrołda to już ciut wiekowe żywice są.... to fakt i teraz już białe kruki - kilka lat temu Julietka była licytowana na ebay'u i poszła do cały wór zielonych Edytowane 11 Grudnia 2023 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 11 Grudnia 2023 Share Napisano 11 Grudnia 2023 (edytowane) 16 minut temu, M.A.V. napisał: Ja od pół roku czekam na kiosk do TR1700 bo wysłali niekompletny Nieźle... Musze się przypomnieć znowu - może coś drgnęło w słonecznej Bułgarii... 16 minut temu, M.A.V. napisał: to fakt i teraz już białe kruki - kilka lat temu Julietka była licytowana na ebay'u i poszła do cały wór zielonych No jak białe kruki to wartość już wyłącznie kolekcjonerską mają... (w sensie przyrastającego stosu kurzących się, bardzo drogocennych, nigdy nieotwieranych pudełek) Edytowane 11 Grudnia 2023 przez donalyah00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 Ticonderoga od Flyhawka już na horyzoncie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Grudnia 2023 Share Napisano 23 Grudnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 IronShipWrights pokazał próbne egzemplarze dwóch zimnowojennych amerykańców typu Tang w 1:350 (oba w konfiguracji z poczatku lat 70tych) USS Wahoo [ SS-565 ] - w wersji podstawowej USS Darter [ SS-576 ] - w wersji z sonarami pasywnymi PUFFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Grudnia 2023 Share Napisano 27 Grudnia 2023 Kadłub wygląda na straszne mydło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Foreart (ex Forehobby) po germańskich sznelbocikach zapowiedział na 2024 albiońskiego szefilda w 1/350 .... czyli niszczyciel typu 42 (na razie w wersji batch 1) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Yamato Very Fire coraz bliżej wydania jestem ciekaw co na to właściciele yamato od tamki Special Edition ….zacznie się wyprzedaż zapasów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 3 Stycznia Share Napisano 3 Stycznia Może i nowy ale ile można oglądać wersję Jamata z 1945? Tylko opelotkę przeplataną opelotką na nim widać... Wersja z 1943 była dla mnie optymalna - nadal 12 luf 155 mm ale już zamontowano anteny radaru na głównym dalmierzu oraz widać było raptem 4 potrójne, otwarte 25-ki przed i za burtowymi wieżami 155 mm. Widzę, że pokład jest w całości deskowany (co ew. umożliwiałoby wczesne wersje) ale render już w obowiązkowej wersji kamikaze... Pozdrawiam, Marek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Zapytam, jako mocno zainteresowany, ale tez średnio zorientowany - czy merytorycznie jest lepszy, a może znacznie lepszy niż nowa edycja Tamiya ? Zdania o tej Tamce były mocno podzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Wykrakałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia (edytowane) @donalyah00 - bułgarski ancymon wysłał ci już toti'ego ? bo zapowiedział w 350 wersję zmodernizowaną - czyli to ta konfiguracja którą można zwiedzać w Mediolanie EDIT --------------------- MikroMir pokazał pudło do jankesa - ma być w sprzedaży od lutego zawartość w klasycznej szortranowej jakości : bardzo cieszy fakt że podzielili kadłub a wyrzutnie są na nakładce bo to sugeruje że będą przygotowywane kolejne wersje Edytowane 9 Stycznia przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia 57 minut temu, M.A.V. napisał: bułgarski ancymon wysłał ci już toti'ego ? bo zapowiedział w 350 wersję zmodernizowaną - czyli to ta konfiguracja którą można zwiedzać w Mediolanie Widziałem. Przesłałem już mój adres do wysyłki. Podzielę się fotkami jak już listonosz go przytarga. Pozdrawiam, Marek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia będzie kolejne spaghetti EDIT --------------------- StarlingModels pokazał Yarrę ----> do kupienia za 89 funciaków + cło/myto/haracze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia 33 minuty temu, M.A.V. napisał: będzie kolejne spaghetti Tym razem łotif - to atomowa podłodka miała być. Wygląda na to, że kiosk skubnęli ze Skipjacka... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia 6 minut temu, donalyah00 napisał: Tym razem łotif - to atomowa podłodka miała być. Wygląda na to, że kiosk skubnęli ze Skipjacka... Si Signore Marco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, M.A.V. napisał: StarlingModels pokazał Yarrę ----> do kupienia za 89 funciaków + cło/myto/haracze Zaakcentowane poszycie kadłuba, fajne detale 3 D... (Wreszcie!) grzybkowe wywietrzniki nie są odlane razem z pokładem, co utrudniało bardziej subtelne malowanie. Jeśli schody, schody, schody po druku 3D nie będą zbyt widoczne, będzie bardzo fajny model z wielce efektownym malowaniem i ciekawą, a na koniec wręcz dramatyczną/bohaterską historią oryginału. Choć ja akurat kupna nie planuję. Za to bardzo chętnie obejrzę u kogoś na warsztacie! Edytowane 11 Stycznia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Nie pamiętam czy o tym było, czy nie było, ale wysyp niemieckich WojennorybackichKutrów trwa. Tym razem Special Hobby pokazuje swoją zapowiedź w 1/72. Może ktoś się ucieszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia Ciekawe skąd taka fascynacja KFK we wszystkich możliwych skalach (jest już 1/350, chyba też 1/144, a teraz to). Jakoś strasznie niszowy temat, na mój gust, ale w sumie to Niemcy narobili ich ponad 500, pływały po wojnie w większości krajów Europy, więc może jest jakiś potencjał. Jeden pływał nawet po wojnie u nas (DP 53), chociaż nadal trwają dyskusje, czy to był KFK, materiału zdjęciowego na jego temat praktycznie brak. Co do produktu Special Hobby poczekam na jakąś recenzję składalności. Walczyłem kiedyś z Vesikko i spasowanie było tragiczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia 5 godzin temu, Sampo napisał: Ciekawe skąd taka fascynacja KFK we wszystkich możliwych skalach (jest już 1/350, chyba też 1/144, a teraz to). Jakoś strasznie niszowy temat, na mój gust, ale w sumie to Niemcy narobili ich ponad 500, pływały po wojnie w większości krajów Europy, więc może jest jakiś potencjał. Jeden pływał nawet po wojnie u nas (DP 53), chociaż nadal trwają dyskusje, czy to był KFK, materiału zdjęciowego na jego temat praktycznie brak. Co do produktu Special Hobby poczekam na jakąś recenzję składalności. Walczyłem kiedyś z Vesikko i spasowanie było tragiczne.. Bo jest dobrym dodatkiem dioram morskich i portowych, a w 350 dobrym kontrapunktem do większych jednostek lub pomysłem na szybki projekt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia W dniu 11.01.2024 o 21:46, M.A.V. napisał: za 89 funciaków + cło/myto/haracze i to uważam za najgorszy element brexitu koszty modeli z Anglii wzrosły 2x ... co zamówię to place takie cło ze teraz to już pilnuje się bardzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) 48 minut temu, laskonogi napisał: i to uważam za najgorszy element brexitu koszty modeli z Anglii wzrosły 2x ... co zamówię to place takie cło ze teraz to już pilnuje się bardzo ... Modeli jak modeli. Przesyłki książek również - i również zdarza się zapłacić cło nawet za książkę. Oraz czeka się nawet miesiąc. No cóż - sami chcieli, a teraz płaczą... Edytowane 15 Stycznia przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi