okonek Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 M/F Bielik I - IV skala 1/400 prom znany wszystkim mieszkańcom Świnoujścia Coś podobnego mam chyba nawet w szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Wiecej, wieksze i lepszej jakosc renderki broncowej Akuly II - klik Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 Pojawił się pokład drewniany do Akagi 1/350 firmy Model Master http://www.hobbyeasy.com/en/data/hf7e9thbqdgsvnago4mc.html Czy ktoś miał do czynienia z pokładami tej firmy? Jak sie ma ich jakość do np pokładów Fujimi? Pozdrawiam tcl74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Marca 2011 Autor Share Napisano 24 Marca 2011 nie znam tej firmy (do Akagi to mam pokład z Hasegawy), patrząc na zdjęcia to dobrze wygląda ten zestaw, drewniane części mają ładny rysunek i wyglądają na cieniutkie, są blaszki i maski więc całkiem bogato (podobnie jak i cena...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 A czy pokład Hasegawy jest samoprzylepny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 A czy pokład Hasegawy jest samoprzylepny? Tak Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 M/F Bielik I - IV skala 1/400 prom znany wszystkim mieszkańcom Świnoujścia Coś podobnego mam chyba nawet w szafie A ja w kuchni też mam coś od SAAB'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 A wiesz, że nigdy nie widziałem tych maluszków ukończonych. Może pokazał byś w galerii trochę więcej a ja w tym czasie poszukam sobie Tomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 26 Marca 2011 Share Napisano 26 Marca 2011 Wszystkie budowane w Stoczni Gdynia S.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 A ty Okonku na polowanie ? Ok to co jak 1/400 się nie podoba to jaka , M/F Bielik już inny nie będzie ale ORP Bielik jak najbardziej 1/350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 flynavy, fajna sprawa Przyłaczam się do prośby o galerię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 Wiecej, wieksze i lepszej jakosc renderki broncowej Akuly II wreszcie jakaś dobra wiadomość Paweł, jakie są różnicę między drugim a pierwszym wypustem ?... A czy pokład Hasegawy jest samoprzylepny? Tak Czy wszystkie pokłady drewniane są w większości samoprzylepne czy część trzeba kleić "tradycyjnym sposobem" (jakim klejem) ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Nie wiem czy już było... Zdjęcia Romy 1/350 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=181&t=36797&st=0&sk=t&sd=a&start=390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Nie wiem czy już było...Zdjęcia Romy 1/350 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=181&t=36797&st=0&sk=t&sd=a&start=390 Gdzieś było i to nie tak dawno. Ale zdjęć nie było - miło się ogląda - piękny okręt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Czy wszystkie pokłady drewniane są w większości samoprzylepne czy część trzeba kleić "tradycyjnym sposobem" (jakim klejem) Rolling Eyes ?... Pokłady od spodu powleczone są klejem. Po zdjęciu folii , smarujesz plastikowy pokład ... wodą ! przykładasz drewniane "cudeńko" i przyciskasz, starając się robić to tak by wypchnąć nadmiar wody z pod spodu. Trzyma po krótkiej chwili mocno. Na drugi dzień nie do oderwania. Słowem łatwo , prosto i wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 1/350 Yamashiro 1943 z Fujimi w zapowiedziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Yamashiro - super wiadomość (choć do przewidzenia) Na szczęście Yamashiro bardzo różni się od Fuso - szczególnie kształtem pagody. Ciekawe czy któraś firma zrobi Hiei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Oprócz Yamashiro pojawi się jeszcze Super Yamato w 1/500 oraz lotniskowce Hosho (1939) oraz Zuikaku (1944) w 1/700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 Pokłady od spodu powleczone są klejem. Po zdjęciu folii , smarujesz plastikowy pokład ... wodą ! przykładasz drewniane "cudeńko" i przyciskasz, Jędrek coś pisał, że pod taki pokład lepiej przygotować pokład kolorem bazowym (np. wooden deck tan). ? ?... 1/350 Yamashiro 1943z Fujimi w zapowiedziach Świetna wiadomość i wielkie spustoszenie dla portfela (bo model pewnie będzie z dodatkami) ... Oprócz Yamashiro pojawi się jeszcze Super Yamato w 1/500 Dziwna skala... ... PS - a na rodzimej aukcji pojawiła się Akuła Alanger'a... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 13 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2011 Jędrek coś pisał, że pod taki pokład lepiej przygotować pokład kolorem bazowym (np. wooden deck tan) ale to raczej do produktów scaledecks - one są prawie prześwitujące i bez kleju PS - a na rodzimej aukcji pojawiła się Akuła Alanger'a... poczekam sobie na Bronco, Alanger przy tej zapowiedzi wygląda "goło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 13 Kwietnia 2011 Share Napisano 13 Kwietnia 2011 ale to raczej do produktów scaledecks - one są prawie prześwitujące i bez kleju A przy pokładach KA-Models / MK1 ? Malować wcześniej pokład bazą czy nie ?... poczekam sobie na Bronco, Alanger przy tej zapowiedzi wygląda "goło" Ja z Bronco robiłem SeaWolfa i też bez rewelacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Sea Wolf był bodajże pierwszym ich okrętem podwodnym sprzed paru lat, od tamtej pory zwiększyli jakość swoich produktów nie pamiętam w tej chwili jak się ma sprawa KA Models/MK-1 ale chyba nie trzeba gruntować kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2011 Shizuoka Hobby Show: 1/350 IJN Destroyer Shikinami 1/350 IJN Submarine I-16 Pearl Harbor Attack 70 Year Memorial Version 1/700 IJN Destroyer Hatsushimo 1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Sea Wolf był bodajże pierwszym ich okrętem podwodnym sprzed paru lat, od tamtej pory zwiększyli jakość swoich produktów Cieszy mnie ta opinia, bo Bronco ma parę ciekawych wypustów w 1/350...... nie pamiętam w tej chwili jak się ma sprawa KA Models/MK-1 ale chyba nie trzeba gruntować kolorem ja dla pewności dam Wooden Deck Tan... ... A tymczasem na rodzimej aukcji znów kolejny wypust - Tajfuno-podobny wypust Revell'a ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Jędrek napisał: nie pamiętam w tej chwili jak się ma sprawa KA Models/MK-1 ale chyba nie trzeba gruntować kolorem ja dla pewności dam Wooden Deck Tan... ... wykorzystuję właśnie pokłady MK1 do Hood-a , nie masz co martwić o kolor podkładu. Malujesz na kolor kadłuba czy nadbudówek , nie musisz się martwić o pokład . Zdzierasz co chcesz i jak chcesz.Kleiłem na wodę , trzyma i kryje super. Na koniec jedna warstwa lakiero bejcy i po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi