Avi Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 Embarassed Masz racje, pospiech nie jest wskazany... nie zwróciłem uwagi na pierwsze zdjęcie i pisałem z pamięci... Rolling Eyes Zdarza się i najlepszym No i mam jeszcze jedno pytanie , czy ktoś wie co to za modyfikacja t-55 , bo czegoś takiego jeszcze nie wiedziałem : Hehehe, teraz dopiero to zdjęcie na naszym forum zobaczyłem. Barthass może poczuć się usatysfakcjonowany . To słoweńska modyfikacja T-55 z izraelską elektroniką i SKO Nie wiem ile ich zrobili i czy w ogóle wyszedł poza stadium prototypu, bo koszt tej modyfikacji zbliżył się niebezpiecznie do ceny starszej wersji T-72 (całego czołgu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Pozwolę sobie na małą dygresję a mianowicie: "Miki maus" to złośliwa nazwa dla T34/76 czy T34/85 Z tego co wiem nazwa wzięła się od dwóch okrągłych włazów(klap?) na wieży. Ale wertując internet znalazłem zarówno T34/76 jaki i T34/85 z takimi włazami. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Z tego co sie orientuje, w wiezach typu "Mickey Mouse" bylo montowane dzialo 76mm. 85-tka byla montowana juz tylko w wiezach z osobnym wlazem dla dowodcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Vopelák Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 (edytowane) Koledzy modelaržy. Zberam dokumentacie,zdiecia na Polskie ARV,AEV napodwzie T-34,SU –prosze o pomoc abm mugt postawic. We waszich modelaskich czasopismah bylo napisane o tych czolgach. Prosze o pomoc a opis (scan) tych artykul z tego czasopisma. Wem o tych czasopismach------ Pancerne pogotowie (WPT-34. Armoured ambulance). Żołnierz Polski 1968 nr 21 s. 10; J. Magnuski. opis budowy modeli czołgów T-34/85 i T-34ARV w skali 1:72 firm Revell i Armo (ilustrowany zdjęciami obu modeli + zdjęciami wozu pogotowia technicznego WPT-34); miniREPLIKA nr 43 (3/2005) Artykuł o SPK-10------MODELARZ nr 9,10,11/2004 . Može byto wiecej na tem temat Moge za pomoc postac zdiecia tehniky z Military club v Milovicích. Prosze o pomoc bende bardko zadowolony. My adress –E-mail – Milan.Vopelak@seznam.cz Edytowane 14 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 kolego jesteś polakiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 kolego jesteś polakiem?? Hmm, dom. CZ oznacza Czechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milan Vopelák Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 (edytowane) No,Czech. Milan I am interested in photo,modeler materials on WPT-34,CW-34, WPT-SU-100 and other Poland ARV (T-34T,SPK-10).Milan ARV-armored recovery vehicle, AEV-armored enginners vehicle Edytowane 3 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Powiem szczerze, że nie wiem o co chodzi. Przeanalizowałem tekst, ale nie wiem co to jest ARV i AEV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 ARV Armoured Recovery Vehicle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 (edytowane) CW-34 buduje kolega Norick. Zdjęcia z budowy i kilka innych można zobaczyć Tutaj i tutaj Niewiele tego jest ale mam nadzieję, że się przyda Edytowane 3 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Na polski to jest wóz naprawczy np. współczesny WZT-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 opis budowy modeli czołgów T-34/85 i T-34ARV w skali 1:72 firm Revell i Armo (ilustrowany zdjęciami obu modeli + zdjęciami wozu pogotowia technicznego WPT-34); miniREPLIKA nr 43 (3/2005) Zdjęcie tego pojazdu jest tylko jedno w książce "Wozy Bojowe LWP" Janusz Magnuski wydawnicywo MON. Niestety nie posiadam tej książki w tej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 WPT-34 stoi w Skarżysko Kamienna Muzeum Orła Białego. Kat, ty tam biegałeś z aparatem. Może masz coś , żeby pomóc człowiekowi... Ten ze zdjęcia jest w CWWL w Poznaniu... http://www.cswl.mil.pl/index.php/muzeum/eksponaty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Na polski to jest wóz naprawczy np. współczesny WZT-3 Wóz Zabezpieczenia Technicznego to nie to samo co wóz naprawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Witam Mam pytanie, czy ktoś może posiada zdjęcia pierwszego T34/76 w Wojsku Polskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Zdjęcie tego pojazdu jest tylko jedno w książce "Wozy Bojowe LWP"Janusz Magnuski wydawnicywo MON. Niestety nie posiadam tej książki w tej chwili. A ja miałem I wrzucam. Wszystkie zdjęcia z książki J.Magnuskiego "Wozy bojowe LWP 1943-83" Wydawnictwo MON 1985. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam Mam pytanie, czy może ktoś posiada zdjęcia albo przynajmniej wie jak wyglądał PIERWSZY T34 Wojska Polskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Witam.Mam pytanie.Po jakiego wałka na pojazdach gąsienicowych montowane są drewniana belki (pnie drzewa).Wydaje mi się że chodzi tylko o pojazdy radzieckie ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Niemcy też montowali. Pomocne w razie zakopania się w błocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Jak czołg się zakopał w błocie i gąsienice mieliły wodę a cały ciężar pojazdu spoczywał na wannie kadłuba to taki bal drzewa podkładało się pod gąsienice wzdłuż albo w poprzek pojazdu dzięki czemu można było wyjechać z grząskiego terenu. Radzieckie czołgi miały też czasem takie specjalne obejmy przypinane do gąsienic w które wkładało się ten bal żeby się nie wyślizgiwał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Dzięki kat , trochę mnie oświeciłeś, moje przypuszczenia okazały się słuszne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Witam, szukam wiadomosci na temat czolgu T-55A z tralem KMT-5 i pojemnikami ladunku wydluzonego PW-LWD.Chodzi mi o fotografie , schematy . Chodzi mi o mocowanie PW-LWD na czolgu . Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 ten temat widziałeś? http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=137826 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam 40 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 ten temat widziałeś? http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=137826 Dzieki za tego linka a nie masz moze czegos bardziej szczegolowego??? (wymiary rysunki techniczne) Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
color1 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Witam Poszukuję zdjęć BRDM-1 Trzmiel w malowaniu polskim. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi