adamkijak Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Pytanie do znawcow, jaka jest roznica pomiedzy powyzszymi wersjami (pomijamy wieze) i czy ewentualnie trudno ta pierwsza przerobic do tej drugiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Zważywszy na to, że różnice między T-34 z armatami tego samego kalibru były spore, to różnice między T-34/76 a 85 często były ogromne. Trzeba wziąć pod uwagę z jakiej fabryki to czołg, kiedy został wyprodukowany itp. Temat na niesłychanie długie kazanie. W/g mnie nie warto kombinować z przerabianiem T-34/76 na 85 i odwrotnie. Najlepiej od razu kupić model teciaka taki, jaki Cię interesuje i skleić go, w oparciu o zdjęcia archiwalne danego egzemplarza. To chyba najlepsza recepta na zrobienie w miarę poprawnego modelu danego egzemplarza T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Chcialbym wykonac cos takiego, ale nigdzie w Poznaniu w tym momencie T34/85 kupic nie moge. Wiem ze ktos robi taki gotowy model, ale mam zbedna d-30 i chcialem sie pobawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Najpierw, żeby kupować model do takiej przeróbki, trzeba wiedzieć jakiego typu są koła jezdne tego pojazdu. Na tym zdjęciu tego niestety nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Mam jeszcze tylko 2 zdjecia, pewnie niewiele dadza. Myslalem ze musze miec wersje 85 ze wzgledu na blotniki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Juz ktos takie coś robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Poczekaj chwilke - pewnie Avi & Barthass zarzuca Cie fotkami T-34/D-30. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Juz ktos takie coś robił Co nie znaczy ze ja nie moge. Chcialbym cos zrobic z moja d-30 i tak mi sie te zdjecia nawinely jak przeszukiwalem net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Chcialbym wykonac cos takiego, ale nigdzie w Poznaniu w tym momencie T34/85 kupic nie moge. Heh nie tylko w Poznaniu, ale ogólnie w prawie żadnym sklepie internetowym. Jest opcja albo szukać luckymodel, albo kupić model Zvezdy + blaszki Voyagera + friule i wówczas też otrzymasz piorunujący zestaw, no a czeka Cię tylko ta przeróbka, do postaci działa. Co do różnic między egzemplarzami, to podeślę Ci na priv takie "cuś"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Nie to że nie możesz ale możesz zobaczyć jak to by mogło wyglądać PS Tu jest ze Zvezdy http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=114971&kateg=289001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Poczekaj chwilke - pewnie Avi & Barthass zarzuca Cie fotkami T-34/D-30. Very Happy Haha, po za tym co pokazał już adamkijak ja mam jeszcze tylko 2 foty, z tego co wiem to za pojazd bazowy służyły powojenne T-34/85, Syria używała tych pojazdów do lat 80' . Co do dostępności T-34/85 w Poznaniu, ostatni widziałem w sklepie na Półwiejskiej Dragonowskiego T34/85 z tymi ramami od łóżek na wieży i kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Co do dostępności T-34/85 w Poznaniu, ostatni widziałem w sklepie na Półwiejskiej Dragonowskiego T34/85 z tymi ramami od łóżek na wieży i kadłubie. HA tam nie dotarlem, a przechodzilem z 500 razy. Jestem w Poznaniu do 5 Stycznia to sie moze jeszcze wybiore, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Zbieram dokumentację do modelu czołgu t-34/85 i potrzebuję zdjęć jego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Haha, po za tym co pokazał już adamkijak ja mam jeszcze tylko 2 foty, z tego co wiem to za pojazd bazowy służyły powojenne T-34/85, Syria używała tych pojazdów do lat 80' . Eeeee tam, co będziesz Adam robił muslimskie wynalazki Zrób porządnego Kubańczyka, używanego do dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Coś podobnego u Chińczyków chyba także jeździło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Eeeee tam, co będziesz Adam robił muslimskie wynalazki Smile Zrób porządnego Kubańczyka, używanego do dzisiaj Mr. Green Ha porzadne kubanskie cygaro, kto wie kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Zwróć proszę uwagę, że na tym górnym zdjęciu ta armata zamontowana jest w .... pociętej wieży Taka wersja T-34 kabriolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Zwróć proszę uwagę, że na tym górnym zdjęciu ta armata zamontowana jest w .... pociętej wieży Smile Taka wersja T-34 kabriolet Mr. Green_________________ Zwrocilem, szalony narod: Zaraz pewnie zamontuja wyrzutnie plot na oslach jak im nosnikow zabraknie. Jak tak patrze na te 2 zdjecia, to mnie zastanawia dlaczego to pierwsze kolo (napinajace chyba?) jest w roznych pozycjach. Czy to roznica wersji, czy tak sie dzialo jak jechalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Koło napinające jest w różnych pozycjach, a na drugim zdjęciu wyraźnie widać, że koła "nośne" są w reżymie pracy na-ugięcie, w trakcie hamowania i-lub z powodu przekroczenia obciążeń ( Takie zamontowanie "armaty" przenosi-dociążą wagę na przód zawieszenia, a jak widać jest to znacznie większy kaliber-więc i waga, niż to dla czego został zbudowany ten kadłub i podwozie...). Na pierwszym zdjęciu jest zamontowana hybryda działa D-30, relatywnie jak na warunki użytkowania bardzo lekkie, na drugim zdjęciu jest prawdopodobnie armato-haubica 152mm a więc wagowa przepaść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Zapytam... co to za "bagnet" na hamulcu wylotowym D-30? Bajerancko sie prezentuje, ale jakie jest jego zadanie ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 , że koła "nośne" są w reżymie pracy na-ugięcie, w trakcie hamowania i-lub z powodu przekroczenia obciążeń Ale jedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 To jest zaczep holowniczy, nie zdjęty z jakichś tajemniczych powodów... Normalnie służy do holowania D-30 przez jakikolwiek środek lokomocji po gruncie utwardzonym i nie utwardzonym. Być może zaczep holowniczy pozostawiono bo jest możliwość zdejmowania D-30 w warunkach polowych. (absurd...ale kto to wie co konstruktor-modernizator miał na myśli...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No tak - teraz faktycznie widze tam "oczko". Dzieki za info. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Oczko i dwa boczne uchwyty dla obsługi przy ręcznym manewrowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Poszukuję jakichś fotek, na których byłoby widać skrzynie amunicyjne do armaty BS-3 100mm. Szukam i szukam i na razie niczego nie znalazłem. Potrzebne mi to jest do mojej "Zemsty Faraona": podejrzewam, że na podłodze w przedziale załogi takie właśnie powinny być ustawione w miejsce tych od armaty 85mm Pozdrawiam i pomyślności życzę w Nowym Roku! Zbyszek Tak trochę nie do końca rozumiem o co pytasz... O drewniane skrzynie amunicyjne, czy o uchwyty metalowe na amunicję w kadłubie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi