makinen Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Podjąłem się wymycia witrynki, co zaowocowało wyciągnieciem sił zbrojnych na światło dzienne- a że to dziś dobre, to sobie popstrykałem. Jedne bardziej, inne mniej udane, kilka czeka na "drugie życie". Może kogoś uda się zachęcić do zbudowania modelu współczesnego pojazdu kołowego- np. humvee. A tu zestawy, które czekają na dokończenie, lub renowację Na warsztacie M1025 GROM z Afganistanu i M1025A2 z motocyklem Kawasaki z ćwiczeń Iron Star 1994 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Fajna kolekcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Focus Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Miła dla oka kolekcja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAW Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Świetna kolekcja.. mam pytanko jakich farbek używasz do malowania natowskigo i pustynnego. Ja mam plan zbudować kilka pojazdów współczesnych w skali 1:72. Wacham się którą markę wybrać Tamiya, Revell czy Gunze, każda z tych firm robi zestawy natowskich farbek. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 19, 2014 Share Posted February 19, 2014 CIekawy temat. Pewnie niewielu wie ile można wersji tego pojazdu zbudować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted February 21, 2014 Author Share Posted February 21, 2014 Świetna kolekcja.. mam pytanko jakich farbek używasz do malowania natowskigo i pustynnego. Ja mam plan zbudować kilka pojazdów współczesnych w skali 1:72. Wacham się którą markę wybrać Tamiya, Revell czy Gunze, każda z tych firm robi zestawy natowskich farbek. pozdrawiam Piaskowy to Pactra nr nie pamiętam, a jestem poza domem. NATO - używałem humbrola, ale proponuję zestaw Tamiya do pojzadów NATO. Bazylms- my też tego nie wiemy . Biorąc pod uwagę wersje produkcyjne, warianty, modyfikacje i przeróbki własne poszczególnych pojazdów, to....nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted March 4, 2014 Share Posted March 4, 2014 Gupi, gupi, same Humvee skleja, hue hue hue Ładna kolekcja, rozmnażaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted March 4, 2014 Super Moderator Share Posted March 4, 2014 Cześć Bardzo dużo ich zrobiłeś - fajnie, że każdy jest inny. Najbardziej podoba mi się jeden z prostszych z delikatnym kamuflażem (takie jakby fale - 4-ty od dołu), no i jeszcze jest ten z piracką flagą - fajnie wygląda to mokre błoto - widać, że we wszystkie modele włożyłeś dużo serca i sporo czasu! pozdrawiam Christian P.S. Przeszukałem właśnie moją tablicę na Pinterest i odkopałem jeden z Humvee, który wgniótł mnie swego czasu w fotel - zerknij tu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Łeeee z "Pustynnej Burzy" masz tylko jeden pojazd (Avenger) ja mam 2 .Super kolekcja moim faworytem jest wóz cygański ten z tą budą. ps .chciałeś warsztatu z remontów głównych pojazdów USMC- będą do tego z TOW już mam wszystkie komponenty i nawet zrobiłem już zdjęcia. Pozdrawiam M1A1(HA) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 P.S. Przeszukałem właśnie moją tablicę na Pinterest i odkopałem jeden z Humvee, który wgniótł mnie swego czasu w fotel - zerknij tu Hmmmm...mnie dumvee zawsze wgniata w fotel . Moze jak skończysz swoją dioramę, to coś amerykańskiego w humvee w roli głównej zmajstrujesz? Ps. Adams- to sie organizuj!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżejrosz Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Czołem , niedługo będę sklejał M998A1 (bodajże na 13. zdjęciu to u Ciebie on) i mam pytanie - Jak ze składalnością?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted March 8, 2014 Super Moderator Share Posted March 8, 2014 @makinen Kto wie, co wpadnie na warsztat za jakiś czas - Humvee jest bardzo wdzięcznym obiektem - można by solidne pojeczać - dla przykładu: transport kolejowy... ew zrzut pojazdu z transportowca, albo podwieszony pod heli? Podobają się scenariusze? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted March 15, 2014 Author Share Posted March 15, 2014 Czołem ,niedługo będę sklejał M998A1 (bodajże na 13. zdjęciu to u Ciebie on) i mam pytanie - Jak ze składalnością?? Nie wiem, czym dysponujesz- Italeri, czy Academy? Oba mają błędy i wymagają poprawek, ale polecam z tych dwóch model Italeri. Jak zaczniesz warsztat, to sie zgłoś - pomożemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżejrosz Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Czołem ,niedługo będę sklejał M998A1 (bodajże na 13. zdjęciu to u Ciebie on) i mam pytanie - Jak ze składalnością?? Nie wiem, czym dysponujesz- Italeri, czy Academy? Oba mają błędy i wymagają poprawek, ale polecam z tych dwóch model Italeri. Jak zaczniesz warsztat, to sie zgłoś - pomożemy. Dysponuje modelem z Italieri , właśnie miałem się zapytać o pomoc . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 5, 2014 Author Share Posted April 5, 2014 M1025 z motocyklem z ćwiczeń Iron Star'94 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Masz niezłą zajawkę że tak jeden pojazd sklejasz. Fajnie to wygląda i oby tak dalej. Osobiście najbardziej podoba mnie się czwarty od góry. Gratuluję kolekcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 18, 2014 Author Share Posted April 18, 2014 Gelerth- ja Twoje galerie obejrzałem dużo wcześniej Gdybyś zabrał sie za humvee...byłoby na co popatrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 28, 2014 Author Share Posted April 28, 2014 M998A1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Butla z wodą fajna, jak ją zrobiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 29, 2014 Author Share Posted April 29, 2014 Butla z wodą fajna, jak ją zrobiłeś? To zestaw MENG http://www.meng-model.com/index2_new.php?id=217 W Martoli 18 PLN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted May 7, 2014 Author Share Posted May 7, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted June 20, 2017 Author Share Posted June 20, 2017 Dawno nic nie uzupełniałem, ale na prośbę Kubisza- pojazdy Spec Ops Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts