Sławekb Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Witam...słowo się rzekło o jakiejś tam galeryii......i dzisiaj przy odrobinie światła zrobiłem kilka zdjęć aparatem ZORKA 5.....wiem,że niektórzy oglądali warsztat ze względu właśnie na fotki-więc proszę bardzo panie Grzegorzu......jeśli chodzi o model,to dzisiaj jestem znowu trochę bogatszy o jakieś tam doświadczenia i chwała wam za to,że ci wszyscy którzy śledzili wątek bardzo mi pomogli-niektórzy wiedzą z zakresu modelarskiego,a niektórzy super fotkami 1:1 i fachową wiedzą lotniczą i dzięki panowie(ci którzy pomogli to wiedzą,dlatego nikogo nie wymienię)......nawet mi się podoba to co ulepiłem,choć pewne rzeczy już dzisiaj wiem,że majstrowałbym inaczej...dużo błędów popełniłem(technicznych i w malowaniu),ale to w końcu model i perfekcyjnie zrobiony prawdopodobnie by poprostu latał ...to tyle,aby nie przynudzać...oglądajcie,podziwiajcie lub orajcie z błotem ....może z czasem dodam jakieś jeszcze fotki....to narazie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Super, bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Model bardzo mi się podoba (choć na wiatrakach się nie znam). Natomiast dość kontrowersyjne moim zdaniem jest umieszczenie lustra na pasie... Co prawda pozwala obejrzeć detale spodu, ale jednocześnie psuje dioramowa scenkę, która wygląda przez to mało realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Fajny ten plemnik ,ekspozycja ciekawa ,całość ładnie się zgrała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Świetnie wykonany, ladnie przybrudzony, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Bardzo ładna kompozycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Elegancki Plemik. Jak żywy - ogrzewanie szyby pilota, pogięta kratka osłony wlotu powietrza do chłodnic, żeby móc założyć osłonę na RIO-3, drabinka wypisz wymaluj jak oryginał, to, co się dzieje w komorze WR-3 to już w ogóle klękajcie narody Pomalowany jak trzeba, umorusany jak trzeba (choć śmiało mogło by być nawet bardziej ) Jakby się dla zasady trzeba było do czegoś przyczepić, to odciągi do trapów przy przekładni główne powinny mieć kolor stalowych linek ;) Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Skromność to piękna cecha, ale głowę popiołem posypałeś zdecydowanie zbyt obficie. Piękny model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Bardzo ładny milek. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Super Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Witam...słowo się rzekło o jakiejś tam galeryii......i dzisiaj przy odrobinie światła zrobiłem kilka zdjęć aparatem ZORKA 5.....wiem,że niektórzy oglądali warsztat ze względu właśnie na fotki-więc proszę bardzo panie Grzegorzu......Kurcze, takie wyróżnienie, a ja dopiero zaglądam... W dodatku mój ulubiony aparat Sławku, śmiglak pierwsza klasa, zwłaszcza, że w moim ulubionym malowanku. Lustro w podstawce to tak średnio mój klimat, wolę po prostu odwzorowanie rzeczywistości w miniaturze. Co do zdjęć, najbardziej podoba mi się (pozwoliłem sobie nazwać) "Ukryty autoportret z Czajnikiem": ....może z czasem dodam jakieś jeszcze fotki.... Co następne na warsztacie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 "Autoportret..." ...to ci się udało ......jeśli chodzi o to co następne?...właśnie doszedł MI-8MT z TRUMPA.......chciałem mieć go w 1/48,skoro nie ma(tzn.jest jakiś ruski błędnie odwzorowany z tego co widzę i nie można go dostać) to niech się firmy bodną.....będę miał w 1/35 .....a numer 0608-raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Adamie...to nasz wspólny model...więc musi być ładny............ale będzie u mnie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Sławku , mam kilka drobnych uwag ale to pierdolety no i gdzie się podziała górna osłona kurde no.....i tak to jest jak technik jest twoim doradcą...nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Tak poważnie to przyznam się,że zapomniałem o tym,przymierzałem się do tego i ze łba mi wyleciało z czasem ...i poza tym chciałem mieć go już w galerii ...więc dorobię to i zrobię jeszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 ok, jeśli możesz to połącz wszystkie zagłuszki- bardziej profesjonalnie , a jeśli nie łączysz to ściągnij zagłuszki z osłony i połóż na ziemi i tak mało miejsca realnie wiec jak zagłuszki tam będą technik ma ciasno i najważniejsze na każdy silnik w SP przypada 1 gaśnica które latają na pace ze śmigłowcem..... zagłuszki ,które są na osłonie,za moment będą założone tam gdzie trzeba,dlatego tam leżą .....a z gaśnicą,to o co chodzi? mam dorobić?...no i jak profesjonalnie wyglądają połączone zagłuszki,bo na zdjęciach jest bardzo różnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 dorzucam się do zachwytów, model znakomity i świetnie wyeksponowany gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Aaaaaaa w porządku tak czułem,że o to ci chodzi...ze zdjęć wynika,że wielu tak nie robi(mówię o tej lince)....,a o gaśnicach nie wiedziałem nawet,choć z tego co wykminiłem to chyba są w śmigłowcu za ostatnim oknem uchwyty do gaśnic na bocznej ścianie w pionie .....z tymi podstawkami pod koła,to nie ma sprawy-jak będę coś zamawiał z kalek ..to przy okazji i to załatwimy.....a myślę,że napewno będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Aaaaaaaacha...nawet fajnie będzie wyglądać jak drugą dorobię...dzięki Adam...to możesz z casem szykować napisy na gaśnicę w 1/35 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Ładny, bardzo ładny. Gratuluję takiego takiego wyśmienitego efektu końcowego, sam go też popełniłem i wiem ile wysiłku wymaga złożenie go w miarę dobrze bez przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 Ładny, bardzo ładny.Gratuluję takiego takiego wyśmienitego efektu końcowego, sam go też popełniłem i wiem ile wysiłku wymaga złożenie go w miarę dobrze bez przeróbek. Witaj...śledzę wątek twojego MI-2 bezustannie...kapitalnie ci wyszedł i czekam na galerię...bo już chyba nosze i lina we wciągarce zamontowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Nie wiem, dlaczego dotąd przeoczyłem tą galerię. Świetny model, zdetalowanie na poziomie, którego nigdy nie osiągnę. Muszę się trzymać wrażeń emocjonalnych, bo na śmigłowcach się nie wyznaję. Zatem emocjonalnie jestem poruszony. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Super maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi