zoltan1 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam to mój pierwszy model na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Piękna robota aż miło popatrzeć, bardzo mi się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Ładny to mało powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Piękny... misternie pomalowany. Bardzo mi się podoba. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Czołem Piękny , choć nie moja bajka. Zawsze tylko mam wrażenie że żaglowiec bez ludzi na pokładzie to taki "latający holender"... zawsze mam niedosyt że nie ma tam załogi ,ale to takie moje widzi-misie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Wielkie dzięki efekt kilkuset godzin dłubaniny.Zbudowany z około 3000 części.Model startowy ma 2300.Żagle z płótna o nazwie batyst.Dłubanina chyba się opłaciła . Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Piękny Gratuluję wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Śliczny Razi tylko jedna rzecz jak dla mnie - grubość lin kotwicznych. Wyglądają jak wykonane ze sznurówek, zwłaszcza w zestawieniu z pozostałym olinowaniem. Ale to szczegół malkontenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moonraker Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Mnie natomiast razi też ta trójkolorowa flaga. Poza tym model super. Wielkie gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 W końcu tu trafiłeś. Jak ci już pisałem na innym forum model bardzo mi się podoba. To właśnie przeztwoje modele kupiłem sobie Victory z Hellera. Mam nadzieję że kiedyś wstawisz warsztat jakiegoś żaglowca, bo z galerii to za dużo podejrzeć się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Przepiękny model. Piękne żagle i piękny malunek detale. Słowem model na medal !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Powaliłeś mnie, pięknie wykonany model. Ogrom pracy z bardzo dobrym efektem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Znakomity model, podobał mi się bardzo w warsztacie i efekt końcowy zapiera dech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Wiem troszkę to trwało ale jestem.Przyznam się że nie spodziewałem się aż tylu pozytywnych komentarzy za co wszystkim jeszcze raz wielkie dzięki.Model starałem się wykonać tak aby przypominał okręt z drewna.Zainwestowałem w drewniane bloczki od 2 do 4mm beczki,kabestan,tralki i metalowe oczka.Za te pierdoły wraz z przesyłką wyszło prawie 200zł chore ceny.Wiem że tych kilkudziesięciu żabojadów na pokładzie fajnie by wyglądało jednak nigdy nie bawiłem się w malowanie figurek.Trzeba się na tym znać.Jeśli chodzi o banderę na rufie to jest kilka do wyboru padło akurat na francuska flagę.Jest może troszkę zbyt czysta ale to flagowy liniowiec wiec chyba brudnej szmaty nie wieszali .Polecam każdemu ten model jest drogi ale wart tej sumy można przy nim osiwieć i uczy pokory .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie wiem co napisać, po prostu piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Wiesz ze mną w planach kiedyś zrobić ten Victory. Możesz dać namiar na te drewniane dodatki? Czy to będą standardowe rzeczy czy raczej indywidualne do każdego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Zoltan1 tak jak napisałeś model wart swojej ceny. Le Soleil i Victory od Hellera to najlepsze plastikowe modele żaglowców na rynku. Ale same się nie zrobią. Super efekt. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Wiem i trzymam kciuki.Sam mam ochotę zbudować Victory jeszcze raz .Wpisz w przeglądarce "akcesoria szkutnicze" wyskoczy kilka sklepów internetowych nie chcę nikomu reklamy robić .Drewniane detale są przeznaczone do drewniaków wiec trzeba dobrać je mniej więcej wielkością.Warto wymienić bloczki na drewniane od 2 do 4 mm przynajmniej te z pojedynczym otworem można też wszystkie podwójne i potrójne ale tak jak pisałem cena dramatycznie wzrośnie.W tym akurat modelu wymieniłem tylko pojedyncze reszta to bloczki z zestawu.Bardzo pomocne są metalowe szpilki z oczkami 0,5x11mm można je kupić i odpada mozolne gięcie drutu.Victory posiada wszystkie potrzebne części wiec detale typu tralki drewniane kabestan odpadają.Pytanko mam masz zamiar w tym roku odwiedzić Victory w Portsmouth?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Zgadzam się Victory i Le Soleil Royal nie maja konkurencji.Heller ma jeszcze 2 fajne modele La Reale De France i Le Chebec.Może nie robią aż takiego wrażenia jak liniowce ale też są godne uwagi.Są na tyle duże że można je dokładnie wykonać.Grzebałem w necie i znalazłem model Pirate Ship Revella nic historycznego można go sobie zbudować według własnego pomysłu nie trzymając się sztywnych zasad fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moonraker Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Z tą banderą to nie chodzi o to, że zbyt czysta tylko, że trójkolorowa. To przeciez żaglowiec przedrewolucyjny. Poza tym rewelacyjny model i super wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Faktycznie pomyliłem się o dobry wiek,nie wnikałem aż tak głęboko w ten temat.Sam się w błąd wprowadziłem dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Niestety nie da rady. Plan wyjazdu do Bonington się sypnął bo nam się ma maluszek pojawić. Pewnie w związku z tym kolejne dwa lata też nie wypalą. No chyba że żona zdecyduje się jechać na wczasy na English Riviera to wtedy na pewno wyskok zaplanuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Piekielnie efektowny, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Znakomity model, gratuluję efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi