copycat Napisano 27 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2021 Dzięki za pomoc. Z tego co wiem to właśnie Niemcy w czasie wojny zrewolucjonowali kształt kanistrów. Wcześniej używano "blaszanych pudeł". Ale te pękały. Ten kształt i przetłoczenie stały się standardem. Ale warto było zapytać bo może sowieckie wojsko ma coś swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 27 Kwietnia 2021 Share Napisano 27 Kwietnia 2021 3 godziny temu, copycat napisał: Z tego co wiem to właśnie Niemcy w czasie wojny zrewolucjonowali kształt kanistrów. Dokładnie, a gdyby ktoś chciał sie więcej dowiedzieć o historii tego wynalazku to polecam: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 Jeszcze raz dzięki z zdjęcie lepszej rozdzielczości, tak dużego nie miałem A szkoda bo widać na nim detale jak łopata, która jest w trakcie, a raczej w głowie. Pobrudziłem go, trochę za bardzo, farbka nie chciała schodzić tak jak oczekiwałem, metoda na lakier do włosów. Podstawka w sumie gotowa. Przydałby się ten najemnik, jest znany z imienia i nazwiska, ale póki co nic podobnego nie znalazłem, chyba że nowoczesny rosyjski czołgista. Najbardziej boli to niebieskie g....o zamiast wizjera na wieży, ale za późno znalazłem warsztaty x_bandita. Chyba że wykonam operację na otwartym organizmie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 (edytowane) Mi sie bardzo podoba efekt. To co ja bym dorobił to osłony lamp- one u T-xx zawsze robią robotę. Natomiast zmiana tego wizjera po złożeniu to może być ciężka sprawa, ale do zrobienia jak się uprzesz . Jesli nie bedziesz chciał się męczyć to rozważ zrobienie go na czarno z połyskiem. Możesz też zrobić hybrydę czyli wyrezać blaszkę Trumpka by była ramka i podkleić ją DVD podmalowanym z tyłu czarnym. Tak czy inaczej podstawka i model bardzo mi się podobają. Może za parę lat po zrobieniu 80tek i 90/72jek zrobię sobie takie 64ki Edytowane 2 Października 2021 przez x_bandit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 Co do wizjera dokładnie takie opcje rozważam. Nie bardzo wiem o co chodzi z tymi lampami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 4 minuty temu, copycat napisał: Co do wizjera dokładnie takie opcje rozważam. Nie bardzo wiem o co chodzi z tymi lampami. Chodzi mi o osłony lamp przednich z drutu 0,4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 No to Panie Copycat - ten model jak i grunt wyglądają super! Jak dla mnie po brudzeniu wygląda fenomenalnie i świetnie komponuje się z podstawką. Przedostatnie zdjęcie wygląda bardzo realistycznie - tylko tła brak. Zapowiada się jedna z lepszych "scenkowych" prac w ostatnim czasie w naszej części forum. Jedynie czego bym się czepnął to gąsienica tam gdzie urwany błotnik - nie wiem czym tam działałes (rdzawym czy ziemistym) ale wyglada na bardzo zardzewiałą, wręcz taką jak by się miała pokruszyć po ruszeniu. Sam krój gąsienicy jeszcze potęguje to wrażenie. Bardziej pasowała by mi do wraku pojazdu, który trochę przeleżał na polu bitwy niż do czołgu na chodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 34 minuty temu, TAW napisał: Jedynie czego bym się czepnął to gąsienica tam gdzie urwany błotnik - nie wiem czym tam działałes (rdzawym czy ziemistym) ale wyglada na bardzo zardzewiałą, wręcz taką jak by się miała pokruszyć po ruszeniu. Sam krój gąsienicy jeszcze potęguje to wrażenie. Bardziej pasowała by mi do wraku pojazdu, który trochę przeleżał na polu bitwy niż do czołgu na chodzie. Dzięki, najpierw rdzawy wash po czarnym, potem pigmenty ziemiste. Wyglądało to dobrze, ale po użyciu fixera jakoś to się zlało w jedną całość. Może wash był za świeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Patrząc na zdjęcia modelu z podstawką mogę tylko stwierdzić, że wygląda to rewelacyjnie, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Jest moc !, fajnie tak surowo to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 świetnie to odwzorowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Fajny, podoba mnie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Świetnie wygląda! Mam coraz większą chęć na sześć czwórkę. I chyba na wypłatę sobie sprawię tylko w wersji Bułat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 4 Października 2021 Share Napisano 4 Października 2021 6 godzin temu, bulik58 napisał: A co slychac u Roska? Jak sobie życie poukładam na nowo, to wrócę do Rośka i do modelarstwa w ogóle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Października 2021 Autor Share Napisano 6 Października 2021 25 minut temu, bulik58 napisał: Miniarm Na ich stronie tylko dodatki do pojazdów, nie chodziło ci o Miniart? Nawet google automatycznie zmienia wyszukiwanie na Miniart figures. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 6 Października 2021 Share Napisano 6 Października 2021 1 godzinę temu, bulik58 napisał: To masz czolgiste z tego okresu Ja p...ę Iwan z facjatą szympansa Lepiej rozejrzyj się za ludkami innych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Października 2021 Share Napisano 6 Października 2021 34 minuty temu, slawekmalysek napisał: Ja p...ę Iwan z facjatą szympansa Lepiej rozejrzyj się za ludkami innych firm Nie przesadzaj..wymieni główkę i będzie git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 7 Października 2021 Share Napisano 7 Października 2021 18 godzin temu, bulik58 napisał: W ten sposob oceniajac to mozna 95% procent figurek odrzucic , chyba ze ktos takie chcialby miec Biorę blondynkę uwielbiam" dziary " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 Miałem już galerię puścić, ale jak leżał te 6-7 lat, to jeszcze trochę poczekać może. Takiego zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 12 minut temu, copycat napisał: Miałem już galerię puścić, ale jak leżał te 6-7 lat, to jeszcze trochę poczekać może. Takiego zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 Bo do czołgów ponoć niskich biorą. Żeby im za ciasno nie było. Koleś ze zdjęcia ma ukraińską kamizelkę, ale nie chciało mi się przerabiać reszty, pewnie bym więcej popsuł. Ta powinna wystarczyć o ile uda mi się ją przyzwoicie pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 23 minuty temu, copycat napisał: Koleś ze zdjęcia ma ukraińską kamizelkę.... ja bym się nie przejmował - ruska trofiejna też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Października 2021 Autor Share Napisano 10 Października 2021 9 godzin temu, M.A.V. napisał: ruska trofiejna też może być Koleś ze zdjęcia to rosyjski najemnik. Dawałem odnośnik do strony napalmu, tam jest wszystko opisane, cała historia teoria czołgu i przerzucania Rosjan i sprzętu na Ukrainę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi