taltos1 Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 To ja nie mam więcej pytań... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Oglądanie takich relacji, to prawdziwa przyjemność. Mistrzowskie wykonanie modelu można docenić dzięki pierwszorzędnym fotkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 Witam po dłuższej nieco przerwie... pomimo ciszy w eterze w projekcie BB56 działo się coś cały czas...: Powstała spora część waloryzacyjna przy pomocy techniki druku 3D: Dalmierze MK 37 i MK 38 Dalmierze główne wyszły świetnie, MK37 wymagają jednak nieco poprawek - wciąż nad nimi pracuję. Stanowiska pokładowe modułów kierowania Boforsami oraz bohater owych stanowisk - MK51 ... wypraska nie pozwala na odtworzenie subtelności głównego pomostu dowodzenia więc powstał drukowany: z całymi "zawiłościami"... wieże 127mm też dostały nieco detali w porównaniu z wypraskowymi: wyposażenie pokładowe w całości gotowe: dźwigi do łodzi praktycznie też: dojdzie jeszcze kompletne olinowanie. Proste bryły Trumpka symulujące systemy napędowe zostały zastąpione nieco bardziej precyzyjnym napędem: reflektory 26calowe też gotowe: kosze na ratunkowe maty będę zawierały zawartość o taką... kabestany gotowe, pachołki prawie: wymagają delikatnego doszlifowania charakterystycznych dla US Navy skosów pojawiło się też końcowe wyposażenie burt - praktycznie kadłub można malować warto było walczyć z burtowymi kluzami kotwicznymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Miło się patrzy na te cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 (edytowane) Kurde, tylko patrzeć jak cały okręt wydrukujesz, plus swoje blaszki... Pozdrawiam Edytowane 18 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 18 Września 2016 Tak - robota pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Toś teraz pojechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 burty pomalowane. Dojdzie jeszcze brudzenie i niszczenie powłoki... w rzeczywistości pofałdowania burt od tzw krowich żeber wyglądają nawet, nawet... spardek również pomalowany: oraz część nadbudówki głownej: jasnoszary straszliwie uwypukla "babole" nawet te najmniejsze: do następnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Tylko podziwiać cię mistrzu. Ty w sumie niepotrzebnie te modele kupujesz, i tak wiele z nich nie zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Almirante Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Chciałbym wykazać się jakąś oryginalnością w pisaniu komentarzy, ale nic mi nie przychodzi do głowy Znów brak mi słów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Blacman, może zamiast kupować modele, zacznij je wydawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Masz chłopie zdrowie Pułkownik wreszcie szczęśliwy. Pomimo Twoich zapewnień, BatalJon SZczelcÓF SZyberyjskich był gotów do wymarszu, coby przywrócić w Twojej stoczni LAW and ORDER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 ja zawsze u Ciebie ,modelarska uczta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Tak teraz zwróciłem uwagę, na stewie dziobowej jest jakiś taki nieatrakcyjny glut nad linią wodną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Świetnie to wygląda! SZACUN za walkę z oblachowaniem burt - krowie żebra wyszły przednio! Wkłady z matami ratunkowymi do koszy to świetny pomysł! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 dzieki Panowie za komentarze... Tak teraz zwróciłem uwagę, na stewie dziobowej jest jakiś taki nieatrakcyjny glut nad linią wodną tak jest. Swiadomie zostal. Nawet sa dwa gluty po obu stronach. To bedzie proba odwzorowania zniszczenia blach przy roznorakich cumowaniach w czasie pacyficznych wojazy. Mam w planie zrobic odkryta i czescio zardzewiala pogieta blache... Zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Czyli działanie z premedytacją Raczej sądziłem, że jest to jeden, ale rozciągnięty na obie strony stewy... Szalejesz Nie mogę się doczekać efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 21 Września 2016 @blacman - nie zwróciłem uwagi, czy wcześniej pisałeś o tym, ale jakimi numerami farb podchodzisz do tego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 kierowałem się instrukcją trampka i jak wiesz używam Gunze... Dokładne numerki podam jak będę w PL.... Czyli za dwa tyg Trampek w instrukcji podaje Gunze - seria C. O ile dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 21 Września 2016 kierowałem się instrukcją trampka To sobie już zerknę. Byłem ciekaw sposobu podejścia do tej kwestii, bo z tego co kojarzę to Mr.Hobby nie ma palety do USN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Dawno tutaj nie zagkądałem, a tutaj takie bajkowe rzeczy się dzieją. Szacun I czapki z głów (jak zwykle). Czy te dalmierze będzie można później dokupić w sklepie? Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Ciekawy link odnośnie sygnalizacji: http://www.researcheratlarge.com/Ships/Drawings/4991-L-Alt3BB55AndBB57RunningSignalAndAnchorLights.jpg Tu więcej ale już dla innych klas okrętów: http://www.researcheratlarge.com/Ships/Drawings/ShipLights.html Pozdrawiam, Maciej P.S. Wiem, nie ten etap prac i zapewne znasz to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 25 Września 2016 Autor Share Napisano 25 Września 2016 dzieki za linka Maciej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacocapone Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Poprostu odpadam kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi