Dorotka Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 No są faktycznie... Na innych w tym linku też widać... Czyli jestem w dupie... Trzeba zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Baza na jutro (Hase)... Tym razem będzie bez czarnego... Ze srebra nie rezygnuje, bo "podbija" C337. Tym razem powinno być dużo jaśniej.... Pre-coś tam będzie szarym nie czarnym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Srebrny może i podbija, ale z tego co pamiętam to samolot był malowany podkładem. O, mam: MIL-P-23377, kolor: żółto-zielony (ten najczęściej widać na zdjęciach) MIL-PRF-85582 Type 1, kolor: jasnozielony MIL-PRF-85582 Type 2. kolor: ciemnozielony. Nie! Nie dam się zwariować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Października 2014 Autor Share Napisano 31 Października 2014 Wiedziałem, że w końcu pękniesz A dupa tam pękne! Na wybranych panelach jutro spróbuję... Tylko pod kątem delikatnych obcierek i przygotowań do budowy w 32... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 Wiedziałem, że w końcu pękniesz A dupa tam pękne! Na wybranych panelach jutro spróbuję... Tylko pod kątem delikatnych obcierek i przygotowań do budowy w 32... Czyli szykuje się gruba ryba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Listopada 2014 Autor Share Napisano 1 Listopada 2014 Wiedziałem, że w końcu pękniesz A dupa tam pękne! Na wybranych panelach jutro spróbuję... Tylko pod kątem delikatnych obcierek i przygotowań do budowy w 32... Czyli szykuje się gruba ryba?? Jeżeli się pytasz czy to w 32 to będzie Tomcat, to nie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 1 Listopada 2014 Share Napisano 1 Listopada 2014 A już myślałem, że... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 A już myślałem, że... Nie! Będzie zupełnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 A już myślałem, że... Nie! Będzie zupełnie inna bajka Jeśli ze skrzydłami to obstawiam na kolejny kultowy, piękny, jeśli nawet nie najpiękniejszy samolot, jakim jest SPITFIRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 A już myślałem, że... Nie! Będzie zupełnie inna bajka Jeśli ze skrzydłami to obstawiam na kolejny kultowy, piękny, jeśli nawet nie najpiękniejszy samolot, jakim jest SPITFIRE Skucha! Nie ma go nawet w pierwszej trójce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 [quote="Dorotka" Skucha! Nie ma go nawet w pierwszej trójce No cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 [quote="Dorotka"Skucha! Nie ma go nawet w pierwszej trójce No cóż... Pierwsza "po Tomcatowa" piątka w 32, na dziś wygląda tak: 1. P-51D (Tamka) 2. OV-10 D (KH) 3. F-16CJ (Tamka) 4. A-6A (Trampek) 5. F-4U-1 (Tamka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Noo, ten Jankes z pierwszej pozycji mnie pocieszył. Wersja D ma piękną linie w przeciwieństwie do garbatych poprzedników (mających swój urok jednakoż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Noo, ten Jankes z pierwszej pozycji mnie pocieszył. Wersja D ma piękną linie w przeciwieństwie do garbatych poprzedników (mających swój urok jednakoż) Nie wiem czy ma szanse... W pierwszej trójce walka trwa na śmierć i życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Tym razem poszło w tę stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Nie przejmuj się ... Więcej prototypów nie będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Tak sobie myślę, że poprzednia próba, gdyby położyć ją na jasny podkład, była by ok. Ewentualnie toto jeszcze na koniec przefiltrować raz czy dwa jakimś bardzo jasnoszarym, bo trochę za niebiesko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Tak sobie myślę, że poprzednia próba, gdyby położyć ją na jasny podkład, była by ok. Ewentualnie toto jeszcze na koniec przefiltrować raz czy dwa jakimś bardzo jasnoszarym, bo trochę za niebiesko. Z nasyceniem 337 i 307 to generalnie jakoś cienko jest ... Na F-15 to bardziej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Widownia czeka na kolejny odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Widownia czeka na kolejny odcinek. Spokojnie... Zacząłem rzeźbić "poduszki" a to trochę potrwa zważywszy na fakt, że każda składa się z około 50 części Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Możesz coś więcej napisać na temat metody wykonania tego brązowego brudu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Możesz coś więcej napisać na temat metody wykonania tego brązowego brudu. Na powierzchnie pokrytą C307 i C337 (zdjęcie A) trysnąłem bardzo cienką warstwę transparentnego Vallejo Wookgrain i następnie Transparent Wash z True Earth (zdjęcie B). Później poszła sól i psikanie C337 i C307 dość grubo, osobno na dwa solenia (zdjęcie C). Po zdjęciu soli gdzieniegdzie podmalowywałem Gunze. To chyba wszystko... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Wash tylko w linie podziału czy popaćkałeś cały model? I czym go nakładałeś? Ciekawa kolejność, właśnie kończę Rafale i i powoli dochodzę do brudzena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2014 Autor Share Napisano 5 Listopada 2014 Wash tylko w linie podziału czy popaćkałeś cały model? I czym go nakładałeś? Ciekawa kolejność, właśnie kończę Rafale i i powoli dochodzę do brudzena. Ja to się na tych wszystkich washah, post i pre i innych nie znam i uważam, że to trochę przerost formy nad treścią... Zwyczajnie pomalowałem model aerografem używając tego co napisałem. Wszystko malowane było aero, woda pod sól też była nanoszona aero. Gdybym uznał tę "powierzchnię" za odpowiadającą mi, położyłbym lakier, kalki, dał lakier, zapuścił linię, i bawił się dalej jakimiś specyfikami lub farbami. Być może wcześniej jeszcze bym coś podmalowywał, cieniował jeszcze i kładł filtry... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 ...że to trochę przerost formy nad treścią.... A to zabawne stwierdzenie, bo wszystkich tych technik malarskich używasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi