Piotr_P Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Wow. super to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Wygląda super. Na ruskich przyjdzie jeszcze czas. Trzymam za słowo. Obicia malowane czy zdrapki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2014 Jak zwykle cieszę się że się podoba. Masz jakieś kwity na nie ? Jeśli tak, to chętnie zrobię kolejny model w takiej wersji kamuflażu, jaką Ty zaproponowałeś Nie, kiedyś coś podobnego obiło mi się o oczy gdy przeglądałem internet - ale to też był model. Ja tem do końca merytoryką się nie przejmuję i maluję tak, aby mi się podobało. Obicia malowane czy zdrapki?? Malowane - gąbka i pędzelek. Początkowo miało być na lakier do włosów, ale z powodu braku czasu (a wiemy że proces na lakier powinien odbywać się w kontrolowanych warunkach) oraz faktu iż nie chciałem go mocno obtłuc (a metoda na lakier czasem jest nieprzewidywalna) wybrałem tę drogę. I muszę powiedzieć że z efektu jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 O kurna dawno nie zaglądałem a tu takie cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Oj bardzo mi się podoba i maluję tak, aby mi się podobało. popieram tak na szybko znalazłem, nie ta wersja, ale też fajna inspiracja PS. Zapomniałem zdjęcie z Armored Thunderbolt... S. Zaloga, Stackpole Books 2008 r., s.266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Grudnia 2014 Share Napisano 2 Grudnia 2014 Super wyglada. Tylko nie poobijaj go za bardzo, bo moja wypowiedz wcześniejsza jednak miała by sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2014 Dzięki raz jeszcze. Paweł, a ty co się obijasz? Też bym na coś popatrzył. Wiem że dłubiesz latadło ale Chwata już skończyłeś? Marcin, tylko delikatnie jeszcze Vallejo German Brown Black Camo na juz istniejące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Zastanawiają mnie jedynie te gwiazdy w kolorze OD. W tych miejscach raczej standardowo były białe oznaczenia, więc albo załoga maskowała okrąg oddzielający gwiazdy od reszty białego camo albo malowali na czarno z tego co pamiętam. Dlatego wydaje mi się, że gwiazdy w czystym OD raczej pasują do SF. Generalnie bardzo fajna kompozycja abstra:bip:ąc od powyższych rozważań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Nie jestem specem od shermanów. Ale raczej gwiazdy zamalowywano na czarno, żeby nie odznaczały się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 Dlatego wydaje mi się, że gwiazdy w czystym OD raczej pasują do SF. Ale raczej gwiazdy zamalowywano na czarno, żeby nie odznaczały się bardzo. Pewno chłopaki macie rację, ale: Ja tem do końca merytoryką się nie przejmuję i maluję tak, aby mi się podobało.Tak więc zmieniać malowania już nie będę . Dobrze natomiast wiedzieć na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 pękne zimowe camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 To jest bardzo dobra baza czekam na więcej.(zdjęć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Wygląda świetnie, będę się miał na czym wzorować, chociaż mój nie będzie zimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 Czołem! http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=120619 I niech się Szanowni Koledzy odpierdaczą od tego malowania! Jest dobrze i tak ma być. Pogrzebię w papierach. Gdzieś miałem zdjęcie oryginału w tym malowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 Marioba to właśnie ten model kiedyś widziałem. Na szczęście mój ma km na wieży, wiec o kopii nie będzie mowy, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Grudnia 2014 Share Napisano 3 Grudnia 2014 No i tak ma być! Patrzę, zazdroszczę i ręce mnie świerzbią aby coś polepić. Od czerwca NIC nie sklejałem! Coś tam teraz delikatnie maluję ale na razie końca tego nie widać. Podglądam więc tego twojego Shermana i strasznie mi się podoba to co dotychczas zwojowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 Dzięki Mariusz. Ja za to bardzo lubię twoje prace i nie mogę się doczekać aż znów coś pokażesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2014 Myślę że do końca już bliżej jak dalej. Teraz jeszcze podoklejać pierdółki, trochę olejami pomaziać, na koniec pigmenty i do galeri. Taki przynajmniej jest plan. Oczywiście jeszcze muszę coś z gąsienicami zrobić. Chyba tylko przetrę po kantach metalizerem i powinno być ok. Wszelkie uwagi mile widziane - w galerii będzie już trochę za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Tak patrze na to podwozie i czegoś mi brakuje... daj troche więcej syfu i nie przesadź z metalizerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 8 Grudnia 2014 Share Napisano 8 Grudnia 2014 Oj podoba się, podoba Tak patrze na to podwozie i czegoś mi brakuje... daj troche więcej syfu i nie przesadź z metalizerem Fakt coś bym zrobił z gąsienicami. Może wash brązowo/rdzawy, potem przetarcia i na to jakieś pigmenty rozmieszane w WS lub benzynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Fajny, ale gdzie jest karabin strzelca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Ja z przyjemnością oglądam ten model. Brawo! I proszę, nie daj się zwieść propagatorom "syfu". Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Dla mnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Swietny. Ja już bym nic nie robil i zostawil jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 9 Grudnia 2014 Share Napisano 9 Grudnia 2014 Sledze temat od początku i widzę że bardzo sprawnie ci Krzychu idzie bardzo ładnie wygląda. Będziesz dawał jakieś graty na tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi