Markuz Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 Wygląda super. Na ruskich przyjdzie jeszcze czas. Trzymam za słowo. Obicia malowane czy zdrapki?? Cytuj
bazylms Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Napisano 2 Grudnia 2014 Jak zwykle cieszę się że się podoba. Masz jakieś kwity na nie ? Jeśli tak, to chętnie zrobię kolejny model w takiej wersji kamuflażu, jaką Ty zaproponowałeś Nie, kiedyś coś podobnego obiło mi się o oczy gdy przeglądałem internet - ale to też był model. Ja tem do końca merytoryką się nie przejmuję i maluję tak, aby mi się podobało. Obicia malowane czy zdrapki?? Malowane - gąbka i pędzelek. Początkowo miało być na lakier do włosów, ale z powodu braku czasu (a wiemy że proces na lakier powinien odbywać się w kontrolowanych warunkach) oraz faktu iż nie chciałem go mocno obtłuc (a metoda na lakier czasem jest nieprzewidywalna) wybrałem tę drogę. I muszę powiedzieć że z efektu jestem zadowolony. Cytuj
DARTH Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 O kurna dawno nie zaglądałem a tu takie cuda Cytuj
micmal Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 Oj bardzo mi się podoba i maluję tak, aby mi się podobało. popieram tak na szybko znalazłem, nie ta wersja, ale też fajna inspiracja PS. Zapomniałem zdjęcie z Armored Thunderbolt... S. Zaloga, Stackpole Books 2008 r., s.266 Cytuj
Marcin1970 Napisano 2 Grudnia 2014 Napisano 2 Grudnia 2014 Super wyglada. Tylko nie poobijaj go za bardzo, bo moja wypowiedz wcześniejsza jednak miała by sens. Cytuj
bazylms Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Napisano 2 Grudnia 2014 Dzięki raz jeszcze. Paweł, a ty co się obijasz? Też bym na coś popatrzył. Wiem że dłubiesz latadło ale Chwata już skończyłeś? Marcin, tylko delikatnie jeszcze Vallejo German Brown Black Camo na juz istniejące. Cytuj
Stojkovic Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 Zastanawiają mnie jedynie te gwiazdy w kolorze OD. W tych miejscach raczej standardowo były białe oznaczenia, więc albo załoga maskowała okrąg oddzielający gwiazdy od reszty białego camo albo malowali na czarno z tego co pamiętam. Dlatego wydaje mi się, że gwiazdy w czystym OD raczej pasują do SF. Generalnie bardzo fajna kompozycja abstra:bip:ąc od powyższych rozważań. Cytuj
author21 Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 Nie jestem specem od shermanów. Ale raczej gwiazdy zamalowywano na czarno, żeby nie odznaczały się bardzo. Cytuj
bazylms Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Napisano 3 Grudnia 2014 Dlatego wydaje mi się, że gwiazdy w czystym OD raczej pasują do SF. Ale raczej gwiazdy zamalowywano na czarno, żeby nie odznaczały się bardzo. Pewno chłopaki macie rację, ale: Ja tem do końca merytoryką się nie przejmuję i maluję tak, aby mi się podobało.Tak więc zmieniać malowania już nie będę . Dobrze natomiast wiedzieć na przyszłość. Cytuj
KrzychuP Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 To jest bardzo dobra baza czekam na więcej.(zdjęć) Cytuj
smoker Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 Wygląda świetnie, będę się miał na czym wzorować, chociaż mój nie będzie zimowy. Cytuj
marioba Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 Czołem! http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=120619 I niech się Szanowni Koledzy odpierdaczą od tego malowania! Jest dobrze i tak ma być. Pogrzebię w papierach. Gdzieś miałem zdjęcie oryginału w tym malowaniu... Cytuj
bazylms Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Napisano 3 Grudnia 2014 Marioba to właśnie ten model kiedyś widziałem. Na szczęście mój ma km na wieży, wiec o kopii nie będzie mowy, he, he. Cytuj
marioba Napisano 3 Grudnia 2014 Napisano 3 Grudnia 2014 No i tak ma być! Patrzę, zazdroszczę i ręce mnie świerzbią aby coś polepić. Od czerwca NIC nie sklejałem! Coś tam teraz delikatnie maluję ale na razie końca tego nie widać. Podglądam więc tego twojego Shermana i strasznie mi się podoba to co dotychczas zwojowałeś. Cytuj
bazylms Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Napisano 3 Grudnia 2014 Dzięki Mariusz. Ja za to bardzo lubię twoje prace i nie mogę się doczekać aż znów coś pokażesz. Cytuj
bazylms Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Napisano 8 Grudnia 2014 Myślę że do końca już bliżej jak dalej. Teraz jeszcze podoklejać pierdółki, trochę olejami pomaziać, na koniec pigmenty i do galeri. Taki przynajmniej jest plan. Oczywiście jeszcze muszę coś z gąsienicami zrobić. Chyba tylko przetrę po kantach metalizerem i powinno być ok. Wszelkie uwagi mile widziane - w galerii będzie już trochę za późno. Cytuj
KAMIL90 Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Tak patrze na to podwozie i czegoś mi brakuje... daj troche więcej syfu i nie przesadź z metalizerem Cytuj
micmal Napisano 8 Grudnia 2014 Napisano 8 Grudnia 2014 Oj podoba się, podoba Tak patrze na to podwozie i czegoś mi brakuje... daj troche więcej syfu i nie przesadź z metalizerem Fakt coś bym zrobił z gąsienicami. Może wash brązowo/rdzawy, potem przetarcia i na to jakieś pigmenty rozmieszane w WS lub benzynie? Cytuj
Marcin1970 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Fajny, ale gdzie jest karabin strzelca? Cytuj
Maciej Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Ja z przyjemnością oglądam ten model. Brawo! I proszę, nie daj się zwieść propagatorom "syfu". Pozdrawiam, Maciej Cytuj
hypnos82 Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Swietny. Ja już bym nic nie robil i zostawil jak jest Cytuj
Tremac Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Sledze temat od początku i widzę że bardzo sprawnie ci Krzychu idzie bardzo ładnie wygląda. Będziesz dawał jakieś graty na tył? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi