Dorotka Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Linie Ci uciekły albo zalałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Może odrobinę za mocno zamalowane, ale widać je wystarczająco dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Może odrobinę za mocno zamalowane, ale widać je wystarczająco dobrze. Ja nie piszę o tych, które widać wystarczająco, tylko o tych których nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Zacząłem rozjaśniać spód tak jak napisałem wcześniej. Tak to zaczyna wyglądać i w tym kierunku będę podążać. Powinno wyjść w miarę różnorodnie i trochę jaśniej. W końcu będzie jeszcze brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Rozumiem, że olewasz linię i zostawiasz takiego babola.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Nie, to zamierzam poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Nie, to zamierzam poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Jakieś pomysły jakimi metalizerami malować brzuch maszyny, tam gdzie jest goła blacha? Producenci z reguły każą tam malować C008 czyli srebrnym, co naturalnie nie ma zbyt wiele sensu jak dla mnie. Jaki kolor powinien być bazowy do malowania takich blach? Stal nierdzewna, aluminium, może chrom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Dural. Pytanie tylko jaka farba. Bo może być naturalny, polerowany, matowy itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Mam duraluminium Alclada, więc chyba tylko to mogę użyć. Chyba że któryś z supermetalizerów Gunze jest lepszy? Same Drakeny mają dość błyszczący ten fragment kadłuba, więc raczej błyszczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Mam duraluminium Alclada, więc chyba tylko to mogę użyć.Chyba że któryś z supermetalizerów Gunze jest lepszy? Obojętne czy jedno, czy drugie byle nie na srebrną Gaię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 A dlaczego nie? BTW - masz drażniący sposób pisania postów - wrzucasz temat i oczekujesz że ludzie go pociągną, zamiast po prostu wyjaśnić co i jak, tak jakbyś zawsze starał się być w centrum uwagi. W tym przypadku powinieneś po prostu napisać, że nie na Gaię, bo... i tutaj wyjaśnić dlaczego. Taka drobna uwaga, bez złośliwości, ale przyjemniej się będzie Twoje posty odbierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 A dlaczego nie? Stracisz cały efekt koloru na tym podkładzie, chyba że chcesz mieć mat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Ok, położę podkład Alcalda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Ok, położę podkład Alcalda. Słuszna decyzja... Pamiętaj tylko, że jak chcesz mieć super efekt, podkład wypoleruj i maluj (samą farbą) dyszą nie mniej niż 0,4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Listopada 2014 Autor Share Napisano 28 Listopada 2014 Jaki super efekt? To nie ma być królewski statek z Naboo, tylko metal, spracowany i na pewno nie błyszczący jak lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Listopada 2014 Share Napisano 28 Listopada 2014 Jaki super efekt?To nie ma być królewski statek z Naboo, tylko metal, spracowany i na pewno nie błyszczący jak lustro. Chodzi o to, że jak położysz podkład (czarny) na Gaie to wyjdą Ci "gródki", których teraz nie widzisz... Jak na to machniesz metalizer to będziesz miał to samo tylko bardziej widoczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Dół maszyny pomalowany. Sporo było z tym zabawy, ale to jest to co lubię. Najpierw pomalowałem szarym kolorem C013 (bardzo ciemny), który trzeba było mocno rozjaśnić, co uczyniłem mieszankami bazowego i C311. Podobnie pomalowałem poszczególne, zamaskowane panele, rozjaśniając je tak aby wyglądały demontowane/naprawiane fragmenty poszycia. Potem całość rozjaśniłem podobnymi mieszankami. Potem przyszedł czas na malowanie gołych blach brzucha maszyny, czego w zasadzie nigdy nie robiłem. Najpierw pomalowałem całość Alcladem duraluminium. Potem poszczególne panele i klapy maskowałem i malowałem kolorami stainless steel, magnesium i steel. Wyszło troszkę za kontrastowo ale i tak podoba mi się. Tak wygląda teraz cały, gotowy spód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 No i git majonez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Wyglada świetnie, chętnie będe śledził dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Lipa... Jak się mówi A to trzeba i B... Linie zostawiłeś niedociągnięte i teraz widać na nich nawet "pęknięcia"... No ale twój cyrk, twoje małpy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Radzę zainwestować w okulary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Radzę zainwestować w okulary. Spoko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2014 To może jeszcze do tych okularów lupę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Grudnia 2014 Share Napisano 1 Grudnia 2014 To może jeszcze do tych okularów lupę... Luzik... Przecież wszystko widać... Przejedziesz jeszcze rylcem ze dwa razy i początek, środek a nawet koniec będzie taki sam... A kiedy zalejesz dodatkowo jakimś "syfem" będzie "idealnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi