spiton Napisano 23 Kwietnia 2015 Share Napisano 23 Kwietnia 2015 Strasznie mi się podoba. Super kokpit. Fajnie, że robisz otwarte klapki przy stanowisku dla bombardiera . W ogóle Dewastator to ciekawy i efektowny somolot, ale dopiero tak zaawansowany model pokazuje magie tego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Ciekawie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Witam! Świetny model, przypadkowe wypłowienia bym zostawił. Jakiejś specjalnej krzywdy temu malowaniu nie robią, a dodają smaczka. A mam pytanie z innej beczki. Wiadomo, że np w Bitwie o Midway załogi były dwuosobowe. Zawsze zastanawiało mnie jak strzelec przełaził do środkowego stanowiska i czy w ogóle musiał tam przełazić. Patrząc na wyposażenie kabiny załogi jakoś nie widzę możliwości przemieszczania się strzelca w te i we wte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 ja bym to tak zostawił - spróbowałbym tylko te odpryski czymś złoszować, tak aby nie były aż tak bardzo widoczne poza tym model mi się bardzo podoba - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 ja bym to tak zostawił - spróbowałbym tylko te odpryski czymś złoszować, tak aby nie były aż tak bardzo widoczne Nie wiem, czy wash nie wyciągnie jeszcze bardziej tych miejsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Na razie masz efekt lakieru odpryśniętego od bazy. Być może różny i zabiegami malarskimi uda się to zmienić ( o ile odpryśnięty lakier nie pozostawi schodka, bo wtedy kaplica), ale jaki efekt występujący na realnym samolocie powstanie na końcu, to już zupełnie nie wiem. W każdym razie lepiej najpierw określić ten efekt docelowy i do niego dążyć, niż liczyć na fuksa. Moim zdaniem. I jeszcze moim zdaniem - powierzchnia jest do miejscowego przeszlifowania i korekty malarskiej zgodnie z zamierzonym uprzednio celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Chłopaki dzięki. Te odpryski nie maja schodkow. To kest wash miga do lotnictwa pacyfiku z lekka mgielka bezbarwnego. Nie wiem czemu to odlazlo. Sprobuje to zloszowac.a jak nie to czyms zmyje.chyba ze uwazacie ze jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Efekt wyszedł ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 24 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Poszperałem troche po necie i .... Wygląda na to że chyba nie będzie źle Spojrzcie na przód nad sladami okopceń Chyba prawie tak samo jak u mnie?? Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Ja bym zostawił tak, jak jest. Bez kombinacji, zwłaszcza, że efekt wyszedł ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Słuchaj, jeśli potrzebujesz zakląć rzeczywistość to nawet nie musisz szukać zdjęć. Efekt może i jest ciekawy, ale przedstawia wyłącznie oderwany taśmą lakier. Zdjęcie o takiej jakości na serio trudno brać za źródło do wykonania śladów eksploatacji. Oprócz tego, że na fotce jest coś co wygląda jak zerwany lakier, to wypadałoby sobie odpowiedzieć na pytanie, co to jest i czy uzyskany na modelu efekt temu czemuś odpowiada. A na tej fotce to nawet nie wiadomo, czy to coś to w ogóle dzieje się na samolocie. Jeżeli nie masz schodka, to stosunkowo niedrogo odzyskasz utracony efekt. W innym razie pozostanie Ci biegać za ludźmi z odbitką zdjęcia i tłumaczyć, że to nie lakier zlazł z taśmą, tylko to zamierzony efekt. To raczej słabo działa. Ale jeżeli zgodność z rzeczywistością znaczenia dla Ciebie nie ma, to pewnie 'ciekawy efekt' wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 4 Maja 2015 Autor Share Napisano 4 Maja 2015 Witam Rozważyłem wszystkie za i przeciw. Trochę poprzerabiałem, i wyszło tak jak wyszło. Zostawie już bo podpatrywałem fotki i farba blakła jakos podobnie. Niestety ostrość zdjęć nie pozwala dokładnie sprecyzować. Poczarowałem. Schodkow nie ma żadnych i efekt wyszedl mi jeszcze lepiej niz poprzednio. Moto Tug to Tamka plus inwencja własna według zdjęć. Dorobiony wiatrak chłodnicy, przewody, pedały i kilka pierdół. Jeszcze trochę dupereli i będzie koniec Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Świetny model się zapowiada. Syfienie kadłuba pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Świetne rzeczy robisz. Bardzo mi się podoba Twój Devastator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 4 Maja 2015 Autor Share Napisano 4 Maja 2015 Wiesz HK? Ja przy tobie to cieńki bolek jestem i tyle. Jeszcze mi nigdy nie wyszło tak jak bym chciał a to juz moj 3 latawiec. Ale człowiek uczy się na błędach. Niestety oszklenie w tym modelu to totalna porażka niestety jest. Więc ideału nie będzie. Mimo to dziękuje bardzo Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Stanowczo Cię ponosi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Idziesz w dobrym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 4 Maja 2015 Autor Share Napisano 4 Maja 2015 Ponosi? Wątpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 nie powiem że lepsze zdjęcia by mu służyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turlak Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 … … Proszę napisz jak zrobiłeś podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 A czy traktorek nie powinien byc żółty ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2015 Witam Model już w galerii: Traktorek ani trochę nie być żółty a podstawka to kupny gotowiec Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turlak Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 …podstawka to kupny gotowiec … Dzięki.Proszę podpowiedz skąd i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2015 Producent to Steel Scorpion. Ceny niestety nie pamiętam. Stare czasy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi