Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 176
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Airfix atakuje! W martoli w zapowiedziach jest kilka zestawów m. in.: Beaufighter Mk X, B5N2 Kate, He-111.

Ciekawe jakie będą ceny.

http://www.martola.com.pl/pl24/zapowiedzi

__________________________________________________________________________________________

Na warsztacie:

Spitfire Mk Vc trop - Sword 1/72

• 1 month later...
Napisano

Zgodnie z zapowiedziami z Norymbergi 2015, w pażdzierniku ukazał się nowy Halifax B Mk III. Mam nadzieję, że nie będzie problemów z silnikami i nie trzeba będzie wyłożyć dodatkowych pieniędzy na nowe silniki (także śmigła, piasty, filtry), jak to było w przypadku ich pierwszego modelu z silnikami rzędowymi?

43048348923924378672.jpg

Napisano

Właśnie leży na biurku...Problemem jest znalezienie dobrej dokumentacji do Halifaxa... trzeba mieć z czym porównać.

Napisano

[edit][/edit]Zmieniono ramki z silnikami i skrzydła pod nowe gondole silników. Śmigła nie wiadomo skąd, bo na pewno nie z Halifaxa, osłona radaru H2S pozostała ta sama. Podwozie (golenie) główne wygląda na nowe na nowych ramkach. W sprawie śmigieł i radaru H2S można się chyba uśmiechnąć do Lancasterów z AIRFIXA, tam jest zapas części i dwa typy śmigieł. To tyle na szybko...

Napisano
[edit][/edit] Podwozie (golenie) główne wygląda na nowe na nowych ramkach.

No niestety nie .

Porównując wypraski wersji Mk I/II i III wychodzi ze to jedno i to samo ,co nie oznacza że to jakaś tragedia.

Najważniejszy bubel Halifaxa Revella, to gondole silników Merlin.

Jeśli z Herkulesami jest ok. to reszta jest do poprawienia (dysponując oczywiście jakimś ,,złomem" modelarskim z wcześniejszych Halifaksów)

Jestem naprawdę ciekaw jakiegoś opisu ,pomiarów ,konkluzji ,bo zrobiłbym drugie podejście do tego modeliku.

• 3 weeks later...
Napisano

Miły news dla mnie.

Po kapitalnym F-102 mam nadzieję że wypuszczą równie udany model 106.

Mam co prawda Delta Darta w 1:48 Trumpetera, ale nie dam rady się powstrzymać i kupię model Menga.

Szczególnie że praca nad ich F-102 to chyba była moja najprzyjemniejsza robota modelarska jaką wykonałem.

Byłoby jeszcze fajniej, gdyby dodali do tego malowanie Cornfield Bombera.

Napisano

Ale z tego co widzę, to ten drugi jest w wersji B czyli dwumiejscowy. Czyli jak była tylko stara Hasegawa w wersji

A, to teraz będziemy mieli i nową A i nową B. Miałem nadzieję na tą 106tkę od Menga ale po cichu liczyłem też na TF-102, bo w tej materii tylko jakieś vacuformowe przeszczepy. Muszę widać jeszcze poczekać.

Napisano

No tak, ale Edek z reguły wydaje przepaki cudzych modeli, a jeśli już zrobi coś sam, to z dodatków robi głównie blaszki, żywice trochę rzadziej.

Tak czy inaczej jest to jednak producent wyspecjalizowany w robieniu dodatków, więc w jego przypadku jest to jeszcze zrozumiałe.

Gdy robi to klasyczny producent modeli, to jest to dla mnie zaskakujące.

Szczególnie że Meng chyba nie robił nigdy takich aftermarketów?

• 1 month later...