letalin Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 http://www.attacksquadron.pl/2015/07/16/zestaw-korygujacy-do-rwd-8-z-ibg/ Dla wybrednych, którzy liczą żebra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Airfix atakuje! W martoli w zapowiedziach jest kilka zestawów m. in.: Beaufighter Mk X, B5N2 Kate, He-111. Ciekawe jakie będą ceny. http://www.martola.com.pl/pl24/zapowiedzi __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Spitfire Mk Vc trop - Sword 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Zgodnie z zapowiedziami z Norymbergi 2015, w pażdzierniku ukazał się nowy Halifax B Mk III. Mam nadzieję, że nie będzie problemów z silnikami i nie trzeba będzie wyłożyć dodatkowych pieniędzy na nowe silniki (także śmigła, piasty, filtry), jak to było w przypadku ich pierwszego modelu z silnikami rzędowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TKS-AP Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Właśnie leży na biurku...Problemem jest znalezienie dobrej dokumentacji do Halifaxa... trzeba mieć z czym porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TKS-AP Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 [edit][/edit]Zmieniono ramki z silnikami i skrzydła pod nowe gondole silników. Śmigła nie wiadomo skąd, bo na pewno nie z Halifaxa, osłona radaru H2S pozostała ta sama. Podwozie (golenie) główne wygląda na nowe na nowych ramkach. W sprawie śmigieł i radaru H2S można się chyba uśmiechnąć do Lancasterów z AIRFIXA, tam jest zapas części i dwa typy śmigieł. To tyle na szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 RV Aircraft na swoim facebookowym profilu chwali się kolejnymi wersjami Mirage III CJ (i przy okazji eksperymentalną wersją MiG-21bis), tym razem doszła wersja rozpoznawcza. https://www.facebook.com/RVAircraft-412179818902422/timeline/ In-Boxy wcześniejszych wersji, dla niezrzeszonych w fejsiuniu do obejrzenia tutaj: Klik, klik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 [edit][/edit] Podwozie (golenie) główne wygląda na nowe na nowych ramkach. No niestety nie . Porównując wypraski wersji Mk I/II i III wychodzi ze to jedno i to samo ,co nie oznacza że to jakaś tragedia. Najważniejszy bubel Halifaxa Revella, to gondole silników Merlin. Jeśli z Herkulesami jest ok. to reszta jest do poprawienia (dysponując oczywiście jakimś ,,złomem" modelarskim z wcześniejszych Halifaksów) Jestem naprawdę ciekaw jakiegoś opisu ,pomiarów ,konkluzji ,bo zrobiłbym drugie podejście do tego modeliku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Meng obiecuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Meng obiecuje. Noooo, wiedziałem, że kiedyś musialo to nastąpić po f-102. To bardzo dobra wiadomość. Jak dla mnie bomba. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Miły news dla mnie. Po kapitalnym F-102 mam nadzieję że wypuszczą równie udany model 106. Mam co prawda Delta Darta w 1:48 Trumpetera, ale nie dam rady się powstrzymać i kupię model Menga. Szczególnie że praca nad ich F-102 to chyba była moja najprzyjemniejsza robota modelarska jaką wykonałem. Byłoby jeszcze fajniej, gdyby dodali do tego malowanie Cornfield Bombera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Heh: Trumpeter też zapowiedział ten model w tej samej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Ale z tego co widzę, to ten drugi jest w wersji B czyli dwumiejscowy. Czyli jak była tylko stara Hasegawa w wersji A, to teraz będziemy mieli i nową A i nową B. Miałem nadzieję na tą 106tkę od Menga ale po cichu liczyłem też na TF-102, bo w tej materii tylko jakieś vacuformowe przeszczepy. Muszę widać jeszcze poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Trumpeter wyda obie wersjie: A i B: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Meng, tak samo zrobi upgrade do swojego modelu. https://www.scalemates.com/kits/965942-meng-model-sps-022-f-106a-cockpit-and-electronics-bay https://www.scalemates.com/kits/965941-meng-model-sps-023-f-106a-undercarriage-bays-and-engine-nozzle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 A to ciekawe, nigdy nie spotkałem się z tym, żeby producent modelu od razu wydawał do niego żywiczne dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 A to ciekawe, nigdy nie spotkałem się z tym, żeby producent modelu od razu wydawał do niego żywiczne dodatki. A Eduard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 No tak, ale Edek z reguły wydaje przepaki cudzych modeli, a jeśli już zrobi coś sam, to z dodatków robi głównie blaszki, żywice trochę rzadziej. Tak czy inaczej jest to jednak producent wyspecjalizowany w robieniu dodatków, więc w jego przypadku jest to jeszcze zrozumiałe. Gdy robi to klasyczny producent modeli, to jest to dla mnie zaskakujące. Szczególnie że Meng chyba nie robił nigdy takich aftermarketów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 RV Aircraft też tak robił ze swoimi MiG-23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Proszę Solo Możesz już kupować Menga http://www.1999.co.jp/eng/10362096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Tak, mnie też ta cena sprawiła dużo radości niezamierzonej przez producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Tak, mnie też ta cena sprawiła dużo radości niezamierzonej przez producenta. No i niestety dolar idzie do góry;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Ale to nie tylko o to chodzi. 45 dolarów za model 1:72 to lekkie przegięcie. W tym samym sklepie MiG-31 AMK kosztuje 59,5 dolara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Przeszło 2 razy więcej niż za F-102! Oba dodatki po 20$. No po prostu super. Chyba jednak trochę ludzi poczeka na Trumpetera. A mnie się wydawało, że ta grecka konwersja do TF-102 kosztująca 22 eurasy to dużo. http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234990131-172-convair-tf-102-delta-dagger-resin-conversion-by-grand-models/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 U nas ten F-106 pewnie będzie kosztować w okolicach 180-190 zł. Horror, F-102 Menga kosztuje ok. 110 zł w MojeHobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 180-190... to więcej niż ostatnio zapłaciłem za Tu-22 z Modelsvitu, który przy F-106 jest gigantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi