gorlock Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Jakiej farbki użyłeś jako bazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 Kolor to mieszanka Tamiya XF-63 x1 + XF-53 x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Marca 2015 Autor Share Napisano 23 Marca 2015 Dziś wieczorem mam zamiar pomalować plamy kamo. Zrobiłem sobie próbkę i wydaje mi się że najlepszy będzie ten z prawej - 64. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Marca 2015 Autor Share Napisano 24 Marca 2015 A sobie go pomalowałem. Pora wprowadzić trochę kolorystyki do moich modeli. Tym razem dobre bo łaciate, he, he. Teraz sobie będę te dwa kolorki rozjaśniał. Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Ładnie Panie, ładnie! A brązowych plam nie będziesz rozjaśniać w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Ciekawie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 Mierzu - będę rozjaśniał. Tylko czasu mało i nie mam jak tego zrobić na jednym posiedzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Zapowiada się autentyk.Jak na razie super. Jeśli Krzysiek pozwolisz uzupełnię listę którą podałem 17-02-2015: nowość - (już nie gorąca) Firefly Collection No.9 - The Tartar Road http://adhpublishing.com/shop/wp-content/uploads/2015/03/tartar-road.jpg Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Wydaje mi się że ten kamuflaż powinien mieć ostre przejścia kolorów, ale głowy nie dam ! Poprostu na standardowy panzer grau dołożono polowo plamy brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Marca 2015 Autor Share Napisano 25 Marca 2015 A nie położyłeś tego brązowego zbyt grubą warstwą? Bo kompletnie nie widać zróżnicowania. No chyba, że bazy też nie modulowałeś. Teraz sobie będę te dwa kolorki rozjaśniał Położone tylko bazy - bez rozjaśnień. Teraz będę nad rozjaśnieniami pracował. Wydaje mi się że ten kamuflaż powinien mieć ostre przejścia kolorów, ale głowy nie dam ! Poprostu na standardowy panzer grau dołożono polowo plamy brązowe.Też tego nie wiem, ale na drugiej stronie mam fotkę (wprawdzie z muzeum) gdzie widać miękkie przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Marca 2015 Share Napisano 25 Marca 2015 Na pewno ostre przejścia były w malowaniach od 1927 do 19-07-1937 za pomocą czarnego paska. Mam fotkę ukazująca przemalowywanie Panzera III - maluje dwóch Niemców jeden pędzlem błotnik drugi lufę pistoletem (natryskiem). Z tym że nie wiem jakim kolorem malowali.Zdjęcia czarno-białe jednoznacznie wskazują na ostre krawędzie plam. Kolorowe sylwetyki raczej przejścia miękkie (delikatne).Raczej choć są też ostre przejścia kolorów. Myślę że można to dość racjonalnie wytłumaczyć. Przejście koloru bardzo "krótkie".Dysza pistoletu ustawiona na skupiony strumień farby. I dlatego i czarno-białe fotki pokazują prawdę i kolorowe też. Krzysztof na "trojkach" - układ plam - plamy szersze i bardziej rozłożyste jak liść dębu z zawijasami. http://adhpublishing.com/shop/wp-content/uploads/2013/09/CaseYellow-1.jpg Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Marca 2015 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2015 Czołem Zaglądam i fajnie jest aczkolwiek jak na mój gust za ciemny brąz do szarego... skonwertuj sobie zdjęcie do b/w i zobacz że brąz jest wyraźnie widoczny a na fotkach z epoki go prawie nie widać... Działaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2015 Autor Share Napisano 26 Marca 2015 Rozjaśnienia zrobione. Może mogły być moceniejsze, ale nie chcę przesadzić. ZObaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 26 Marca 2015 Share Napisano 26 Marca 2015 Bardzo fajnie się to prezentuje, ciekawe kolory jak na niemiecką pancerkę i niecierpliwie czekam na dalsze etapy budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2015 Autor Share Napisano 27 Marca 2015 Położyłem kalki. Muszę przyznać że Dragon zrobił je bardzo ładnie. Film cienki, ale wytrzymały. Po przebojach z Pz. IV postanowiłem już nigdy nie kłaść kalek na wieży zachodzących na wypukłe elementy. Jednak bardzo korcił mnie ten numer i "ups, I did it again". Nie siadły idealnie jak bym sobie tego życzył, ale wiem już na pewno że trzeci raz tego robił nie będę. Wierzcie mi, ciężko było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Ale ładny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 No właśnie-zmiękczałeś??fajne malowanko-takie niecodzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2015 Autor Share Napisano 27 Marca 2015 Płyny to Micro Sol i Set. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 I nie dają rady??połóż kalki od Emhara to pogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2015 Autor Share Napisano 27 Marca 2015 Dają i to bardzo dobrze. Chodzi o to że na trójwymiarowej powierzchni kalka traci wymiar - jest ciut za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Dobrze sobie poradziłeś, ja sobie chyba kupie maski jakieś i spróbuje prysnąć numery jak będę mieć tego typu problem,i na modelach z zimmeritem też bo ciężko mi dobrze kalki położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Dobrze sobie poradziłeś, ja sobie chyba kupie maski jakieś i spróbuje prysnąć numery jak będę mieć tego typu problem,i na modelach z zimmeritem też bo ciężko mi dobrze kalki położyć. Ocet pomaga na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Z pewnością, bo Micro Sol właśnie octem daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Bardzo dobrze to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Podoba mi się. Jakim aerografem malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi