Solo Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Po ponad trzech miesiącach pracy przedstawiam Wam mój najnowszy model: J-35J Draken Hasegawy. Tutaj znajdziecie prowadzony przeze mnie warsztat tego modelu. Model jest powszechnie znany i bardzo ceniony, więc nie ma sensu dużo o nim pisać. To znakomity produkt Hasegawy, charakteryzujący się świetnym detalem i spasowaniem. Model praktycznie sam się składa - niemalże same plusy. Z minusów należy podkreślić brak ruchomych powierzchni sterowych oraz hamulców, jak również całkowity brak uzbrojenia, co u Hasegawy niestety jest normą. Do budowy modelu użyłem sporo dodatków waloryzujących: fotel, wnęki podwozia, dyszę silnika i koła Airesa, blaszki, maski i Sidewindery Eduarda, wloty powietrza QuickBoosta, Falocny z zestawu uzbrojenia Hasegawy oraz pitoty i czujniki Mastera. Model malowany farbami Gunze, Tamiya i Alclada. Samodzielnie wykonałem wiele drobnych elementów podwozia, wnękę turbiny RAT, jakieś drobiazgi w kabinie i kilka innych. Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Podoba mi się . Szkoda jednak ze nie namalowałeś tych dużych numerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2015 Dla mnie żyleta!!!! Piękny!!! Pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2015 Szkoda było zamalowywać ten piękny kamuflaż, dlatego wybrałem egzemplarz maszyny bez tych wielkich cyfr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Wygląda REWELACYJNIE!!! Twoje modele zawsze wychodzą extra ale ten jest chyba najlepszy Bardzo mi się podoba!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Zacny, oj zacny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Piękny model tylko pozazdrościć , gratuluje udanego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Podobają mi się przebarwienia na granatowym. Na zielonym mniej widoczne. Na zdjęciach od frontu widać, że trochę z geometrią jest kulawo, ale nie rzuca się to mocno w oczy. Udany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Under B Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Fajnie oglądało się Twój warsztat, który prowadziłeś. Sam model rewelacyjnie CI wyszedł. A ja chciałbym Ci podziękować za cierpliwość w odpowiadaniu mi na miliony pytań związanych z Twoim warsztatem, zwłaszcza serię "jak co jest zrobione". Dużo wiedzy z tego wyniosłem. Dzięki i czekam na kolejne warsztaty, zwłaszcza ten z F9F. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2015 Dzięki panowie za miłe słowa, mam nadzieję że nie zanudziłem długim warsztatem. Na zdjęciach od frontu widać, że trochę z geometrią jest kulawo, ale nie rzuca się to mocno w oczy. Udany model Możesz nieco rozwinąć? Wydaje mi się, że bryła maszyny ma geometrię w porządku, zresztą tam się nie da tego zepsuć, chyba że to producent coś nakopsał, ale jak tak się przyglądam modelowi, to nie widzę żadnych problemów z geometrią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Rewelacja , piękny model. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Jest git! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Solo przepiękny ,malowanie rewelacyjne zwłaszcza spód , dla mnie wykonanie pełna profeska !!!. Gratulacje ,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Super, bardzo mi sie podoba Widać, że włożyłeś w niego bardzo dużo pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Model pięknie się prezentuje, widać jak bardzo dużo pracy w niego włożyłeś. Słowa uznania i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Nie lubię "serialu", który prezentujesz w warsztatach, ale Twoje modele mi się podobają. Draken wygląda świetnie, choć ciemniejszy kolor kamuflażu ciągle mnie nie przekonuje. Jednak ostatecznie model bardzo przyjemny dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2015 Znaczy się granat jest nie ok, czy ogólnie kamo jest za ciemne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Znaczy się granat jest nie ok, czy ogólnie kamo jest za ciemne? Teraz na fotach znów wygląda inaczej, niż na zdjęciach w warsztacie. Rozrzut poprzez całą historię modelu był spory, od ciemnych szarości, poprzez wariacje na temat czarno-zielonych poprzez granat do niebieskiego Ten jaśniejszy kolor wydaje się być na większości zdjęć podobny cały czas, ale z ciemniejszym kolorem to interpretacja dowolna ;) Ciągle przerabiasz zdjęcia w programach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Fajowy. Bardzo ładny detal. Fakt, że z są delikatne niedopatrzenia geometryczne o których wspomniał karambolis(przednie koło, wiatrochron , i lekko chyba sidewindery, ale tego nie jestem pewien.Ale kto nie popełnia takich błędów niech pierwszy rzuci kamień. A solo odważnie wrzucił fote w ujęciu z przodu, które zawsze wychwyci jakąś drobną asymetrie. Niemniej model urzeka precyzją i czystością wykonania i detalem. Solo znakomicie opanowałeś malowanie aerografem. Wiesz, ze dla mnie jest za czysty ,-)), ale ludziom podobają sie często jeszcze czystsze samoloty. Mnie zresztą również ,-)) Gratuluje ukończenie kolejnego znakomitego modelu !!! No i znakomite FOTY !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2015 Dzięki Spiton, jeszcze chwila i uwierzę że robię dobre modele. Ciągle przerabiasz zdjęcia w programach? Owszem. Tu masz przykład: - zdjęcie bez żadnej obróbki: - zdjęcie po obróbce jakiej poddawałem wszystkie zdjęcia w galerii: swoja droga to jestem ciekaw jak on tak naprawde na żywo wygląda...Na zdjęciach to dużo można pokazać i schować No i rozgryzłeś mnie. Na żywo to jest tak naprawdę MiG-15, do tego kartonowy, a żeby było lepiej to malowany pędzelkiem i Humbrolami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Wygląda tylko na wyostrzenie, może nieco jaśniejsze, ale zgaduję. Ciągle pokręcę nosem na ten ciemniejszy kolor, ale tylko pro forma. Taką formę przyjąłeś, Twój model, Twoja wola. I tak wygląda ładnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2015 Tak po prawdzie to oba kolory są mocno przekłamane, ale prawdziwe kolory w Drakenach są takie ponure... Od samego początku nie ukrywałem, że u mnie będzie to trochę... podkoloryzowane. A co do zdjęć: tak jest jak napisałeś: obróbka u mnie polega głównie na kadrowaniu, wyostrzaniu i regulacji kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Solo, serio - walnij jakiś ponury model w różowo-seledynowym kamuflażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Szczęka opada...gratulacje wykonania kolejnego cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Wygląda jak Draken. Błędy wytknięto, więc czarnej roboty nie muszę odwalać. Gratulacje z końcowy efekt! Produkujesz coraz lepsze modele. I to jest niepodważalny fakt. Strach się bać, jeśli utrzymasz takie postęp przez następnych kilkanaście modeli:) Solo, serio - walnij jakiś ponury model w różowo-seledynowym kamuflażu Jestem za. Jest sporo takich wesołych malowań, które występowały w rzeczywistości. BAC Lightning choćby, albo treningowe maszyny RAF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi