Kamil K. Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Cześć, Uf... Model skończony! Na wstępnie - dziękuję wszystkim podglądającym i kibicującym w warsztacie. Strasznie się cieszę, że po ponad pół roku dobrnąłem do końca projektu. Z perspektywy tych kilku miesięcy już teraz część rzeczy zrobiłbym inaczej. Przede wszystkim nieco odważniej go wymalował. Tak czy siak bardzo dużo się nauczyłem dzięki pracy z tym modelem i na pewno nie pójdzie to na marne. ;) Krótko o pojeździe: Z dużą dozą prawdopodobieństwa ustaliłem, że wóz mógł należeć do 17 Brygady Pancernej(choć w grę wchodzą też podobno 1 Brygada Pancerna i 24 Zmechanizowana). 19 czerwca część czołgów z tej jednostki trafiła na front w rejonie Słowiańska. Pojazd, który chciałem odwzorować został przydzielony(gdyż nie mógł być w jej składzie ze względu na brak pododdziału pancernego) do 95 Brygady Aeromobilnej, wraz z nią wkroczył 5 lipca 2014 do Słowiańska i Kramatorska. Ostatni raz "widziany" w okolicach Saur-Mogiły z jednostkami tej samej, 95 Brygady. Obecnie, albo jest kupką złomu, lub po kilku tygodniach na froncie ściągnięto go z linii i gruntownie odremontowano. Do budowy modelu wykorzystałem: - T-64BV Trumpetera, - aluminiową lufę Magic of Models, - pancerz reaktywny Kontakt-1 z E.T. Model - puste wyrzutnie granatów dymnych Voyagera - Zapinki do rosyjskich zasobników Abera, - antenę Abera, - i trochę własnych dodatków - z polistyrenu, drutu, blaszki, green stuffu i modelarskiego złomu. Link do warsztatu: viewtopic.php?f=87&t=44839 Nie przynudzam, czas na zdjęcia: I tak oto powiększa się powoli rodzina "nowoczesnych" teciaków na mojej półce. ;o) Czekam na Wasze opinie, krytykę biorę na klatę. Tylko o jedno proszę - w warsztacie było kulturalnie, więc mam nadzieję, że i tutaj obejdzie się bez polityki i zbędnych kontrowersji. Pozdrowienia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grazzi Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Tego nie da sie opisać słowami znanymi ludziom. Po prostu ge-nial-ny! Przeszedłeś samego siebie. A teraz zrób taki drugi i wyślij załodze tego czołgu- będą wniebowzięci ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cortez 77 Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 bardzo fajny czołg, mam pytanie z jakiego zestawu pochodzą graty na wieży ? chudzi mi głównie o kamizelkę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Dzięki! bardzo fajny czołg, mam pytanie z jakiego zestawu pochodzą graty na wieży ? chudzi mi głównie o kamizelkę ? Z gratami różnie, część lepiłem z GS sam, część wynalazłem w swoich modelarskich szpargałach. Butelki z zestawów Menga. A kamizelka, to bodajże RB Model z zestawu do T-62. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tromp Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 No no, ATO w pełni... Może byś się pokusił o B1M albo Bułata? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Warsztat śledziłem i musze przyznać że nie zawiodłem się. Ogrom pracy jaki włożyłeś w ten model spowodował powstanie tego pięknego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 No no, ATO w pełni... Może byś się pokusił o B1M albo Bułata? Raczej nie. Raz, że brak modeli na rynku, a dwa, że te konstrukcje mi się nie podobają. Ale do T-64 chyba jeszcze wrócę, strasznie spodobał mi się ten czołg... szczególnie dźwięk silnika. https://www.youtube.com/watch?v=yZpTVp24a14 Warsztat śledziłem i musze przyznać że nie zawiodłem się. Ogrom pracy jaki włożyłeś w ten model spowodował powstanie tego pięknego modelu. Dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted February 2, 2015 Super Moderator Share Posted February 2, 2015 Czołem Super tet mimo że współczesny to "lodzio-miodzio", do podstawki dodałbym tylko trochę śmieci w rejonie betonu i krawężnika... ogólnie super Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxsimus Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Fantastyczny model gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Nie mam pytań. Wymiotłeś tym teciakiem po pro-stu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podesłać Ci moją trumpkową BV-kę do wykończenia?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 Dzięki! Podesłać Ci moją trumpkową BV-kę do wykończenia?? Nie, dziękuję, mam dość kostek ERA na jakiś czas. Słowo klucz - na jakiś czas - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tromp Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Raczej nie. Raz, że brak modeli na rynku, a dwa, że te konstrukcje mi się nie podobają. Ale do T-64 chyba jeszcze wrócę, strasznie spodobał mi się ten czołg... szczególnie dźwięk silnika. https://www.youtube.com/watch?v=yZpTVp24a14 W pełni popieram-wspaniała maszyna, choć ma swoje, typowo radzieckie, wady. Mnie się marzy T-64 w 72, no i Opłot obok niego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Krotka pilka: REWELACJA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Świetnie wykonany. Ogrom włożonej pracy widać na każdym mm modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzymczaS Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 https://www.facebook.com/348933305188660/photos/a.348934611855196.81928.348933305188660/773163459432307/?type=1&theater Nawet na fejsie jest A co do modelu to oczom nie wierzę,piękny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonion Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Gratulacje. Bardzo mi się podoba. Byle tak dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Najbardziej w Twoim warsztacie podobało mi się poszukiwanie dokumentacji i dbałość o jak najlepszą zgodność każdego drobiazgu. Wykonanie też nie pozostawiało nic do zarzucenia, no i mamy świetny efekt końcowy Podstawka znakomicie pasuje, nie przytłacza modelu, ale go ładnie uzupełnia. Brawo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Model perfekcyjny! Temat ciekawy i aktualny. Śledziłem warsztat, więcej pewnie przeszkadzałem, ale... Ważne, że powstało coś tak cudownego! Gratulacje! Osobiście chciałbym żebyś skusił się na Polskiego T-72M1 :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 Po raz kolejny - dziękuję. Tomek, nawet tak nie pisz, oddałeś mi spore przysługi jeśli chodzi o dokumentację. Co do polskich teciaków i w ogóle polskich konstrukcji - mamy za dobrych wojaków, żeby zapuścili swoje maszyny na tyle, żeby mnie zainteresowały z modelarskiego punktu widzenia. Ale może kiedyś, coś... nie mówię nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Co do polskich teciaków i w ogóle polskich konstrukcji - mamy za dobrych wojaków, żeby zapuścili swoje maszyny na tyle, żeby mnie zainteresowały z modelarskiego punktu widzenia. Ale może kiedyś, coś... nie mówię nie. Oj, oj Wystarczy jednostkę odwiedzić, znajdą się i takie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 chciałbym żebyś skusił się na Polskiego T-72M1 :> Lub PT-91 Twardy!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Oczywiście niesamowity. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted February 5, 2015 Author Share Posted February 5, 2015 Oj, oj Wystarczy jednostkę odwiedzić, znajdą się i takie Nie mam takich chodów żeby odwiedzać jednostki. Tak czy siak - umiecie przekonywać. Pewnie prędzej czy później ulegnę. Kamil K- modelik podoba sie bardzo, co do barw - sa tacy ktorzy kleja swastyke (niemicka) i nie maja problemu z tym, wiec barwy UPA... czy tez innzch rezunow, Też tak myślę, że w zalewie swastyk, trupich główek, sierpów i młotów czepianie się ukraińskiej(nie upowskiej) flagi trąca co najmniej hipokryzją, jeśli nie głupotą po prostu. No ale cóż - to jest temat aktualny, kontrowersyjny, więc wiadomo, że wzbudza emocje i zawsze się znajdzie ktoś, kto nie wytrzyma żeby nie wymieszać polityki z modelarstwem. Oczywiście prym w tym wiodą Rosjanie - już się dowiedziałem, że modelarski faszyzm w postaci mojego modelu nie przejdzie. Nie będę rozwijał tego tematu, bo sam prosiłem o zero polityki w tym wątku. Jeszcze raz dzięki za opinie i pozdrawiam wszystkich i każdego z osobna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 (edited) Nie mam takich chodów żeby odwiedzać jednostki. Tak czy siak - umiecie przekonywać. Pewnie prędzej czy później ulegnę. Bóg mi świadkiem, że na Twojej półce stanie nasz T-72 Edited February 5, 2015 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Widziałem, że AK zassał obrazki na swój FB i trudno się dziwić. Oni tam wiedzą co dobre. My róbmy modele, a oni nich podglądają i się uczą. Oglądałem warsztat z uwagą. Brawo. Świetna praca! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts