Panzer Machine Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 No super to wygląda. Cóż więcej pisać Gratuluję cierpliwości i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 21 Maja 2015 Autor Share Napisano 21 Maja 2015 Dziękuję Wszystkim wpisującym za przychylność, czuję się onieśmielony bo zamierzonych efektów jeszcze nie widać. Widząc zainteresowanie tematem, modelowanie sprawia jeszcze więcej frajdy. Kiedy kończę kolejny etap modelu jest środek nocy. Nie chcąc budzić domowników ponownie skorzystam tylko z telefonu ale obietnicę spełnię i prawdziwego aparatu użyję również, tylko w normalnej porze. Dziś zmieniłem przednie haki mocujące na bardziej zbliżone do oryginału, zamontowałem przednie koła zawieszenia głównego i założyłem gąsienice. Zastanawiam się czy wykonać delikatne zwisy na górnych gąsienicach. Co Wy na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Dałem swoje 1:35-tki dzieciom do zabawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Ja pierd... Genialne ! Niezly Crazy-ol z Ciebie . Szacun wielki Kolego, czapki z głów . Czekam na więcej , choć już tyle mi styknie cierpliwości no pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Ja to mam zdrowo... z moimi figurami ale za to Ty masz zdrowie... Ciężko to ogarnąć przeciętną czupryną... Toż to jakiś Hi Tech jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 Witam po miesięcznej przerwie. Przepraszam kibicujących za zwłokę ale obowiązki względem firmy i wydarzenia rodzinne miały pierwszeństwo. Zamieszczam foto postępu prac i działam dalej. Pozdrawiam wytrwałych i zapraszam do dysputy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Zastanawiam sie jakie cuda byś w 1/35 wyprawiał, wygląda zacnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2015 Miłe słowa, dziękuje "bazylms". Niejednokrotnie zastanawiałem się nad skalą 1/35. Twój model Pz.Kpfw.I ausf.A w tej skali jest przykładem dobrej pracy. Pozostaje odwieczny dylemat jak rozciągnąć własny kącik modelarski by nie denerwować domowników? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Cóż za pouczająca relacja, wreszcie wiem, co jest czym w tym czołgu No i zeszło ze mnie napięcie- nie muszę się starać przy swoim FTF, bo i tak równie dobrze jak ty go nie wykonam Także - dzięki, panie Wal, i czekam na kolejne etapy twoich działań! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Czerwca 2015 Share Napisano 25 Czerwca 2015 Dwa razy sprawdzałem, czy to na pewno 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 awsze podziwiam wojowników w skali 1:72 bawiąctch się w skrecz i fototrawionki. Imponujące. Co do skali 1:35 to są dwie zalety: - laik widzi model i jest w stanie dostrzec np. o! to coś tutaj ma fajną łopatę nawet... - łatwiej operować przy elementach W mieszkaniu znajdź sobie jakieś pudełko po butach i tam możesz 1:35 trzymać bez uszczerbku dla modelu i otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2015 Dziękuję „LordDisneyland” „spiton” „Stojkovic”. Panów dokonania są mi również znane i jak każdy modelarz (no, może prawie każdy) dostrzegam elementy które staram się naśladować, uczyć, doskonalić. Dawno temu usłyszałem od szanowanego przeze mnie modelarza (Wojtek Fajga) zdanie: „doskonały model to odzwierciedlenie rzeczywistości tylko w skali”. Nie Wojtek to wymyślił ale warto o tym pamiętać, choć wiadomo, ideał jest niedościgniony. Z drugiej strony, modelarstwo to pasja, każdy odbiera to na swój sposób. Niezależnie czy tworzymy dzieła lądowe, morskie lub powietrzne, w takiej czy innej skali, mamy podejście kolekcjonerskie czy purystyczne. Ważne że modelarstwo łączy ludzi na pozór obcych w kraju i poza nim, w sposób kulturalny wymieniamy doświadczeniem, doskonalimy nasz warsztat. Nie robimy złośliwości bo każdy szanuje pracę drugiego. Dlatego lubię to forum. Wybaczcie chwilę refleksji ale tak myślę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 Wal, równie głębokie co trafne, a to jednak widzi się coraz rzadziej- podpisuje się każda kończyną. A, przy okazji- przypomnij mi proszę, abym już przypadkiem nie zaglądał do Twoich warsztatów- wpędzasz w kompleksy... Kawał nie dobrej, a niesamowitej pracy! Podziwiam i winszuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrober Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Powiem jedno... odkąd tu zajrzałem, nie mogę znaleźć dolnej połowy szczęki na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Szymański Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Witam Wal czy ty przypadkiem nie jesteś z zawodu zegarmistrzem ??? :-) Masz chłopie sokoli wzrok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon J Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Bajeczka, mam nadzieje że kiedyś uda mi się taki poziom osiągnąć przy sklejaniu w tej skali. Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Witam po dłuższej nieobecności Aby ręce przyzwyczaić ponownie do "72-ki" skręciłem sobie linę pasującą do tej tankietki. Czas na wieżę ale w tym przypadku to tylko wieżyczka Podkład miał pokazać błędy a wyszło ich sporo... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 zdjęcia poszły sie moczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi