Lucas HS Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Swoją drogą, zdradź, co zdziałałeś, że ciemna barwa na górze złapała odpowiedni odcień. Zrobiłem lekki filtr. Ale myślę, że główną zasługą są kontrasty między środkami paneli, a ich krawędziami, na których zostawiłem troszkę "niestartego washa". Ale minimalnie, takie leciutkie zabarwienie. Bardzo ładnie wygląda kamo, mógłbyś napisać czym maskowałeś ? Maskowałem normalną taśmą maskującą z marketu budowlanego, ale osłabiłem klej. Kształty wycinałem wg planów i zostawiałem taśmę leciutko niedoklejoną do powierzchni na krawędziach. PS: Może napiszę tutaj też. Chętnie kupię godło kościuszkowskie do mojego MiGa. Średnica 7mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 MiG po wielu incydentach (między innymi spadła mi na niego lampka biurkowa i dokonała zniszczeń głównie w obrębie podwozia głównego) otrzymał wszystkie kalki na prawych powierzchniach, oraz w 90% na lewych. Dziś chciałbym zamknąć temat kalek, żeby w końcu zabezpieczyć model warstwą lakieru i zacząć doklejać ostatnie elementy. Chyba długo będziemy musieli czekać na galerię, bo nie mam wszystkich elementów dysz. Chciałem kupić żywiczne, ale nie mam teraz kasy. Daje o sobie znać druga pasja Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 Za obie pasje masz duuuże pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 No - piękny model wychodzi Gratulacje - a te dysze z zestawu są, aż tak bardzo złe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 Są nawet ok gdyby je trochę przerobić, ale zgubiłem ich bebechy... czyli to co w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 Ok, model cały w kalkach. Jutro go polakieruję, poprawię washa gdzie trzeba, znów polakieruję i zajmę się podwoziem. A potem wyskaczę się na koncercie zespołu "4 szmery" w Katowickim klubie. \m/ Pzdr Modelarstwo zaczyna mnie coraz bardziej kręcić, bo zauważam, że potrafię szybciej/skuteczniej/bardziej bezproblemowo wykonywać poszczególne, elementarne czynności To chyba znaczy, że się rozwijam. A to uczucie wpływa na ogromne spełnienie. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 zespołu "4 szmery" Model trudno mi ocenić dokładnie(nie moja branża) ale jest czysto i elegancko. Nie zrób z niego latającego czołgu. Będziesz malował na połysk czy na matt? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 Bardzo fajny model no i polski:).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Wziąłem się wczoraj i dziś do roboty. Czy oprócz braku pylonów, rakiet szkolnych, dysz, oraz błotnika na przedniej goleni widzicie coś do poprawy? Dorobiłem to i owo, oraz psiknąłem matem: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 widzicie coś do poprawy? Rozmiar tych czerwono białych nakładek-na prawdę są za duże.. Poza tym chylę czoła, piękny Mig pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Piękny rusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Wykonanie bardzo przypomina mi robotę nieobecnego tu kol. Arkady72. Młody - rzadzisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Wielkie dzięki! Powiem szczerze, że staram się podążać ze swoimi modelami w kierunku jego modeli. To znaczy budować tak czysto i schludnie jak on. Bo mam z tym ogromny problem, żeby np dobrze zamaskować owiewkę, czy równo położyć lakier. Ale to się pewnie zmieni, bo ciągle ćwiczę Niespodzianka. Mam pomysł jak zrobić brakujący element do dyszy. Dziś powinny zostać wklejone do modelu. Jeśli będzie czas przed próbą zespołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Pierwsze co rzuca sie w oczy to rozmiar szachownicy na stateczniku, jest za duza. Czy ten samolot ma jakies nieregulaminowe ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 A ja mam takie pytanie czy samolot dobrze stoi? Chodzi mi o to, że na rysunkach w Zlinku tył lekko jest pochylony, że dolna linia gondoli silnika jest w poziomie. Pytam tak z ciekawości bo nie znam się za bardzo na współcześniakach odrzutowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Nakładki są trochę za duże, ale ja je przyjmuję, nie przeszkadzają mi wcale. Szachownice rzeczywiście są trochę za duże, ale dla mnie nie robi to różnicy. Tzn gdybym miał wybór, to wybrałbym dobre, ale źle policzyłem i wyszło jak wyszło. Ale nie płaczę A samolot wg mnie stoi znośnie. Oprócz kształtu nosa nie widzę rozbieżności z planami. Tym bardziej, że samolot różnie stał gdy był zatankowany, niezatankowany, miał uzbrojenie, załogę. Wiadomo. Dzięki Dziś wziąłem się za dysze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Łukaszu Chodzi o to, że samolot nawet nie zatankowany stoi krzywo, znaczy wygląda tak jak by był przysiadł sobie na ogon A to dlatego że tylne golenie po wysunięciu nie są pionowo, tylko są pochylone (kołami) w stronę przodu samolotu, co widzę jest u Ciebie wykonane. Druga sprawa, samolot może być niezatankowany, ale w momencie kiedy są umieszczone oba silniki to i tak siada, było nie było trochę ważą, a są z tyłu. Ale mnie to nie przeszkadza, samolot prima sort ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Dzięki Szymonie za informację, ale i mnie to nie przeszkadza Dysze skończyłem, ale nie mogę wrzucić fotki, bo na informatyce jestem. Aż się zalogowałem, żeby się wypowiedzieć Dzięki wszystkim za dwuletni doping! To jako małe podsumowanie, bo niebawem galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Świetny MiG-uś Bravvo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Samolocik jak ta lala Szkoda tylko, że te szachownice takie duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Gdyby jeszcze tylko był Kościuszkowski motyw, który obecnie 15-stka ma na plecach Ale i tak pełen szacuneczek za wkład pracy i dotychczasowy efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Dzięki. Ścisły plan. Dokończenie pylonów, rakiet, oraz chlapacza, doklejenie reflektorów oraz elementu przedniej goleni, pomalowanie anten u spodu dziobu i ewentualne poprawki brudzenia w okolicach stateczników pionowych. Na koniec poprawki matu tam gdzie jeszcze go zabrakło. Jakieś uwagi? Gotowe dysze, oraz elementy które pozostały: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Czy dysze nie są trochę za ciemne? Może zrobisz im cieniowanie metalizerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 No model wykonany bardzo ładnie...szachownice zawsze mozna zmienic wiec nie powinienes miec z tym kłopotow. Stałem ostatnio koło takiego i mam wrazenie ze przejscia kolorow u ciebie sa "za agresywne", jak od linijki a ze to skala 1:48 to powinny byc delikatniejsze albo ciemniejszy kolor o ton jasniejszy...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi