spiton Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 niesymetryczne podwieszenia są super ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Masz GBU-12 w Martoli z CMK... Zastanawiam sie tylko czy przy takiej konfiguracji, jak zrzucisz bombe to czy samolotu nie bedzie "sciagac" na prawo, chyba ze zbiornik tez odrzucisz... Ostatnio robiłem model F-15E i kupiłem specjalnie do niego te bomby - to chyba jednak nie są GBU-12 a jednak GBU-49 w źle opisanym opakowaniu. Mimo wszystko nie wiem czemu Solo narzekasz - moim zdaniem te bombki z CMK wyglądają całkiem zgrabnie (poza tym, że to chyba jednak nie są GBU-12). A tak poza tym to asymetryczne podwieszenia generalnie są genialne, pod czymkolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Lipca 2015 Autor Share Napisano 7 Lipca 2015 niesymetryczne podwieszenia są super ,-)) O Ty gadzino, na serio dopiero teraz się zorientowałem, że to model... Po dyszach poznałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 ... oraz Czerwone Wierchy i Giewont w tle imitujące masyw afgańskiej części Hindukuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Lipca 2015 Autor Share Napisano 7 Lipca 2015 Wierz mi lub nie, ale naprawdę dałem się nabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 bez przesady ,-)) a niesymetryczne podwieszenia są super i tyle ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Lipca 2015 Share Napisano 9 Lipca 2015 Wierz mi lub nie, ale naprawdę dałem się nabrać. True Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Lipca 2015 Autor Share Napisano 10 Lipca 2015 Podwieszenia gotowe. No - poza zbiornikami, ale zrobię je, wraz z pylonami, w drugim rzucie. Dziś bomby, rakiety i pociski oraz pody. Zabawy było z tym co niemiara, a Mavericki doprowadzały mnie do szału odpadającymi lotkami. Przez to musiałem je kleić po pomalowaniu i położeniu kalek, więc w niektórych miejscach... no powiedzmy że nie wyglądają najlepiej. Na szczęście po podwieszeniu akurat te miejsca będą praktycznie niewidoczne. Całe uzbrojenie dla odmiany postanowiłem zrobić z zasłoniętymi sensorami i przymocowanymi do nich wstążkami RBF. W przypadku Mavericków te wstążki nie są przyczepiane bezpośrednio do pocisków, tylko do pylonów na których wiszą. Same wstążki to produkt Steel Scorpion, papierowe, dzięki czemu na mokro da się je bardzo wygodnie układać tak żeby wyglądały na nieco zmięte. Co do pylonów, to jak widać nie było tam specjalnie co kombinować. W przypadku AAS-38 flir poda obawiałem się, czy uda mi się ładnie pomalować to germanowe "oczko" sensora - zupełnie jakoś tak bez przekonania dotknąłem kropelką farby na wykałaczce do miejsca malowania i farba sama, idealnie, rozprowadziła się po oczku - co widać. Na marginesie - po pomalowaniu odkryłem, że do tego oczka jest w zestawie odpowiednia kalkomania. Co do samych Mavericków, z których jestem ogólnie bardzo niezadowolony, to jestem jednak zadowolony z malowania elementów z tyłu rakiet, co mam nadzieję trochę widać na drugim zdjęciu. Ważne że to już mam zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Fajne uzbrojenie RBFy wyglądają dobrze. Nie myślałeś, żeby trochę bardziej styrać FLIRa? To nie jest uzbrojenie jednorazowe, więc ma prawo się trochę obić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Fakt, te Mavericki nie wyglądają perfekcyjnie do czego przyzwyczaileś mnie, ale "tyły" są już o wiele ladniejsze, fajnie zdetalowane i pomalowane drobiazgi. No i żeś trochę mocno je styrał, jak by leżały w przepalonym oleju z tydzień, dotyczy to aim'ów i maverick'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Te Mavericki to efekt tego klejenia (klej pozostał w okolicach lotek) i tego nieszczęsnego podkładu, który sprawił że cała powierzchnia rakiety stała się szorstka. Bardzo żałuję że nie starłem tego podkładu i nie pomalowałem go na gładko gunzowskim Surfacerem. Pocieszam się tym, że po podwieszeniu pod skrzydłem wiele z tych zabrudzeń zniknie, zasłoniętych samym skrzydłem albo innymi podwieszeniami z boku. Ale szkoda, bo można to zrobić lepiej. Co do Flira, to faktycznie, troszkę go poobijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Rakietki super, ale kolorek(zółty) szkiełka tego urzadzenia poszukiwawczego wyglada marnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Marnie? Wydawało mi się że jest bardzo podobne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 A i mnie wydaje się bardzo bliski oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 U mnie ten oryginalny flir na zdjęciu ma jakiś brązowy kolor a nie żółty więc nie wiem czy do końca dobry kolor wziąłeś. Ale generalnie dobrze pomalowane, nie wygląda tandetnie. Solo, na pewno żółty kolor tam mial być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 No odcień może być inny, użyłem takiego musztardowego koloru. Dla mnie to taki żółtawy beż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Panowie, potrzebna mi jest pomoc: szukam zdjęcia zasobnika AN/ASQ-173 LDT/SCAM, na którym, widać byłoby tylną część sensora. Chodzi mi mniej więcej o to miejsce, od spodu: Przez nieuwagę nie wkleiłem tam jednego szklanego elementu, ale instrukcja ani słowem nie wspomina jak on ma wyglądać: czy ma być cały zmalowany, czy jakaś część ma zostać odsłonięta - nic. Chciałbym to poprawić ale nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. Nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia tego poda od tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Ja znam się na kolorach. Odróżniam jeden od drugiego. Kolor, który użyłeś nie ma nic wspólnego z oryginałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Więc jak to poprawić? Dodam że Academy dało w tym miejscu czarną kalkomanię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Skoro mówimy o zmianie koloru tego "oczka" to wg wzornika kolorów dałbym H37, ewentualnie H66 lub H310. Generalnie coś z brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Zmieniłem kolor na C310 i dodałem dużo obić. Lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Dla mnie wporzo Obicia jak robiłeś? Gąbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Lipca 2015 Autor Share Napisano 11 Lipca 2015 Tak, gąbeczka i gun metal, a potem trochę pędzelkiem sreberka nałożyłem, ale to ostatnie nie wyszło dobrze, nie trzeba było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Bardzo ładne pociski i bardzo podoba mi się Twoja praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 Bardzo dziękuję. Tymczasem - owiewka. Sporo blaszek dał do niej Eduard, na szczęście blaszki te są bardzo dobrze spasowane do tej części, więc nie było problemów technicznych. Jak widać dodałem trochę własnej waloryzacji żeby to trochę przypominało oryginał. Środek owiewki pomalowałem tradycyjnie kolorem NATO Black. Postanowiłem trochę ją poobijać i poobcierać, ale zdaje się że trochę przesadziłem. Cieszę się bardzo, że w odróżnieniu od owiewki Rafale, ta jest niemal krystalicznie czysta i nie pobrudziłem jej praktycznie wcale. Przy okazji także zrobiłem wszystkie klapy podwozia. Znowu postanowiłem trochę je poobijać i znowu przesadziłem. To wszystko co widać to nie brud (poza wgłębieniami, gdzie jest wash), tylko metaliczne obicia robione różnymi ołówkami i kredkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi