SebastianC. Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Model spitfire'a IX z edka skleiłem ze dwa lata temu, w rekordowym jak dla mnie czasie 3 dni. Miał wziąć udział w konkursie we Wrocławiu, niestety podczas transportu uległ ciężkiemu wypadkowi - przypadkowe bliskie spotkanie z damską torebką skończyło się połamanym podwoziem, pękniętą owiewką i ułamanym statecznikiem pionowym. Szkoda mi go było wyrzucić więc wylądował w szufladzie czekając na lepsze czasy. No i przedwczoraj nadeszła ta chwila - po wstępnych pomiarach okazało się że tylko on z posiadanych przeze mnie modeli w 1/144 pasuje do żarówki 200W z gwintem E27. Dorobiłem kawałek brakującego statecznika, antenę i wsadziłem w żarówę. Efekty poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Przefajne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Bardzo pomysłowe i ładne gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 z daleka wyglada znakomicie. Mozna by zpbaczyc jakies powiekszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Świetny pomysł z tą żarówą, chociaż ten drut wolframowy trochę psuje ogóle wrażenie. Chyba lepiej wyglądałby bez niego, bo odciąga wzrok od pięknego modelu. A tak w ogóle maluchy górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Niesamowite......kapitalny pomysł super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Świetny niesztampowy pomysł i miłe dla oka wykonanie. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Rewelacja Pojęcia nie mam, jak się wsadza w żarówkę model, ale wygląda to cudnie. A co się stanie jak zaświecimy żarówkę? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Rewelacja Pojęcia nie mam, jak się wsadza w żarówkę model, ale wygląda to cudnie. A co się stanie jak zaświecimy żarówkę? ;) to złudzenie-model poprostu jest za żarówką p.s.też jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 .....też jestem ciekaw jak to weszło oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 Cieszę się że taki sposób prezentacji się Wam podoba. z daleka wyglada znakomicie. Mozna by zpbaczyc jakies powiekszenie ? Takie może być?: Świetny pomysł z tą żarówą, chociaż ten drut wolframowy trochę psuje ogóle wrażenie. Chyba lepiej wyglądałby bez niego, bo odciąga wzrok od pięknego modelu. No właśnie koncepcja była taka żeby zostawić wszytko tak jak w oryginalnej żarówce. A tak w ogóle maluchy górą W Pełni się zgadzam Rewelacja Pojęcia nie mam, jak się wsadza w żarówkę model, ale wygląda to cudnie.A co się stanie jak zaświecimy żarówkę? ;) Gdyby podać napięcie na żarnik to wolframowa spirala momentalnie się przepali. A o wkładaniu modelu skrobnąłem co nieco w w galerii Su-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Pomysł fajny i świetnie wykonany. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat 621 + armata Bofors - Ftf 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Jak to tam wsadziłeś. Bardzo fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Znakomicie! Cieszę się że Spit odżył, to zacny model - w żarówce i poza nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 W ostatecznym rozrachunku wychodzi, że rozbujana damska torebka... była punktem zwrotnym, można powiedzieć, nie apokalipsą. Nie ma takiej rozwałki z jakiej nie da się uratować modelu. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Serdecznie gratuluję Nagrody Pana Premiera! Model rzeczywiście jest jej wart, widziałem go na żywo w Bytomiu. Życzę fajnej zabawy w Brukseli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi