SebastianC. Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Model spitfire'a IX z edka skleiłem ze dwa lata temu, w rekordowym jak dla mnie czasie 3 dni. Miał wziąć udział w konkursie we Wrocławiu, niestety podczas transportu uległ ciężkiemu wypadkowi - przypadkowe bliskie spotkanie z damską torebką skończyło się połamanym podwoziem, pękniętą owiewką i ułamanym statecznikiem pionowym. Szkoda mi go było wyrzucić więc wylądował w szufladzie czekając na lepsze czasy. No i przedwczoraj nadeszła ta chwila - po wstępnych pomiarach okazało się że tylko on z posiadanych przeze mnie modeli w 1/144 pasuje do żarówki 200W z gwintem E27. Dorobiłem kawałek brakującego statecznika, antenę i wsadziłem w żarówę. Efekty poniżej: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Przefajne:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Bardzo pomysłowe i ładne gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 z daleka wyglada znakomicie. Mozna by zpbaczyc jakies powiekszenie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Świetny pomysł z tą żarówą, chociaż ten drut wolframowy trochę psuje ogóle wrażenie. Chyba lepiej wyglądałby bez niego, bo odciąga wzrok od pięknego modelu. A tak w ogóle maluchy górą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted June 28, 2015 Share Posted June 28, 2015 Niesamowite......kapitalny pomysł super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Świetny niesztampowy pomysł i miłe dla oka wykonanie. Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kret69 Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Rewelacja Pojęcia nie mam, jak się wsadza w żarówkę model, ale wygląda to cudnie. A co się stanie jak zaświecimy żarówkę? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 Rewelacja Pojęcia nie mam, jak się wsadza w żarówkę model, ale wygląda to cudnie. A co się stanie jak zaświecimy żarówkę? ;) to złudzenie-model poprostu jest za żarówką p.s.też jestem ciekaw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławekb Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 .....też jestem ciekaw jak to weszło oczywiście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebastianC. Posted June 29, 2015 Author Share Posted June 29, 2015 Cieszę się że taki sposób prezentacji się Wam podoba. z daleka wyglada znakomicie. Mozna by zpbaczyc jakies powiekszenie ? Takie może być?: Świetny pomysł z tą żarówą, chociaż ten drut wolframowy trochę psuje ogóle wrażenie. Chyba lepiej wyglądałby bez niego, bo odciąga wzrok od pięknego modelu. No właśnie koncepcja była taka żeby zostawić wszytko tak jak w oryginalnej żarówce. A tak w ogóle maluchy górą W Pełni się zgadzam Rewelacja Pojęcia nie mam, jak się wsadza w żarówkę model, ale wygląda to cudnie.A co się stanie jak zaświecimy żarówkę? ;) Gdyby podać napięcie na żarnik to wolframowa spirala momentalnie się przepali. A o wkładaniu modelu skrobnąłem co nieco w w galerii Su-34. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Pomysł fajny i świetnie wykonany. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat 621 + armata Bofors - Ftf 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polski_Czołgista Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Jak to tam wsadziłeś. Bardzo fajny projekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lejgo_inc Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Znakomicie! Cieszę się że Spit odżył, to zacny model - w żarówce i poza nią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted July 3, 2015 Share Posted July 3, 2015 W ostatecznym rozrachunku wychodzi, że rozbujana damska torebka... była punktem zwrotnym, można powiedzieć, nie apokalipsą. Nie ma takiej rozwałki z jakiej nie da się uratować modelu. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danio Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Serdecznie gratuluję Nagrody Pana Premiera! Model rzeczywiście jest jej wart, widziałem go na żywo w Bytomiu. Życzę fajnej zabawy w Brukseli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts