Solaris7813 Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Bo malowanie inne niż pudełkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Nie wzorujesz sie na konkretnym pojezdzie wiec daj co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Teraz daj kalki, psiknij je lakierem i zrob washa, jak juz uznasz ze jest gotowy to zrob zdjecia, tylko nie psikaj na washa lakierem zanim komisyjnie nie uznamy, ze jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Narazie to muszę kupić szablon żeby pomalować koła. Ktoś z Was może wie, gdzie w Warszawie od ręki można to kupić? W sklepie plastycznym mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Pędzelek w łape, czarna farba i troche cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Chyba że kolega ma taki plastykowe szablon do rysowania kół o różnych średnicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Chyba że kolega ma taki plastykowy szablon do rysowania kół o różnych średnicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Sorki za wstawienie tego samego postu x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Pędzelek w łape, czarna farba i troche cierpliwości. Problem w tym, że całe koła pomalowalem na czarno, z zamiarem późniejszego kupienia szablonu. Chyba że kolega ma taki plastykowy szablon do rysowania kół o różnych średnicach Właśnie mi chodzi, gdzie można takie coś dostać? Na stronie sklepu plastycznego nie ma takiego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 A w zwykłych sklepach z przyborami szkolnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Jeśli chodzi o coś takiego (lub podobne): http://www.szal-art.pl/szablon-do-rysowania-kolek-sredni_1393_4933/ to powinno być dostępne w większości sklepów dla plastyków i z art. papierniczymi. A w związku z niedawnym początkiem roku szkolnego w dużych sieciach handlowych były /są dostępne zestawy różnych szablonów/linijek/ekierek/kątomierzy itp. Oczekujesz wskazania konkretnego sklepu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Ja używam cyrkla tnącego i sam wycinam maski do kół (ostatnio z plastikowych kart do gry) trochę droższa sprawa, ale możesz precyzyjniej dobrać średnicę maski do średnicy koła http://www.artysta.sklep.pl/produkt/4410/322/narzedzia_specjalne/_cyrkiel_tnacy_cmp_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 A w zwykłych sklepach z przyborami szkolnymi? Byłem w dwóch i nie mieli. Jeśli chodzi o coś takiego (lub podobne):http://www.szal-art.pl/szablon-do-rysowania-kolek-sredni_1393_4933/ to powinno być dostępne w większości sklepów dla plastyków i z art. papierniczymi. A w związku z niedawnym początkiem roku szkolnego w dużych sieciach handlowych były /są dostępne zestawy różnych szablonów/linijek/ekierek/kątomierzy itp. Oczekujesz wskazania konkretnego sklepu ? Tak, o to chodzi. W żadnym z trzech znanych mi sklepów plastycznych w Warszawie tego nie mają. Ja używam cyrkla tnącego i sam wycinam maski do kół (ostatnio z plastikowych kart do gry) trochę droższa sprawa, ale możesz precyzyjniej dobrać średnicę maski do średnicy koła http://www.artysta.sklep.pl/produkt/4410/322/narzedzia_specjalne/_cyrkiel_tnacy_cmp_1 To też jest niezły pomysł, ale z szablonem chyba jednak jest szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 ale ja właśnie w ten sposób wycinam szablon. Jednym wyciętym kółkiem maluje wszystkie koła - wada nie da się wyciąć <5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Też ostatnio używałem cyrkla,tylko ja wycinałem kółka z folii samoprzylepnej na każde koło osobno.Pomalowałem bandaże błyskawicznie i zero poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 W tyle czasu juz bys zdążył zmyć koła, pomalowac w zieleń i pędzlem pomalowac te bandaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 A ja do malowania bandaży używam zestawu: mały silniczek modelarski + bateria i trzeba tylko dorobić zawsze uchwyt do kółka na trzpień (z wkładu długopisu itp. , zależy od średnicy otworu). Podczas obrotu kółka delikatnie prostopadle przykłada się pędzelek i bez poprawek kółko w kilkanaście sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Września 2015 Share Napisano 15 Września 2015 (edytowane) Niezłe patenty na te bandaże... ja używam cyrkla do kółek i maluję aero na mniejszym ciśnieniu. Najpierw po całości kolorem bandaża, a później kamuflaż na felgę i uważam to za dobre rozwiązanie. A jak kolego zdejmujesz te kółka z silniczka? Po wyschnięciu farby? Edytowane 15 Września 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 To zrobiłem trochę inaczej, nie zmywałem, tylko pomalowałem środek i potem pędzelkiem poprawiłem bandaże. Miejscami nie wygląda najlepiej, ale brudzenie wszystko zakryje. Zanim jednak zrobię washa, dodam trochę obić/rys. Jakim kolorem najlepiej będzie je zrobić? Brązowym, czy raczej jakimś metalicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Najpierw popraw odkurz po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 W którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 Przód i prawa burta na wysokości drugiego koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Września 2015 Share Napisano 16 Września 2015 prawa burta na wysokości drugiego koła. Tam będzie fartuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Września 2015 Autor Share Napisano 16 Września 2015 Chyba, że właśnie o fartuch chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 17 Września 2015 Autor Share Napisano 17 Września 2015 Poprawiłem pędzelkiem przód. Dodałem też kilka odprysków i zrobiłem wash. Widzicie jakiekolwiek efekty po nim? Pomalowałem i złoszowałem też gąsienice: Teraz chyba pobrudzę pigmentami gąsienice, założę je na model, przykleję na stałe fartuchy i przykurzę cały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi