Super Moderator Reflect Napisano 4 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 4 Września 2015 Klasa 7 - Sci-Fi Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego ---------------------- Zimno - jest cholernie zimno ! Daj spokój, jeszcze kawałek, dalej idziemy... Zimno... jest cholernie zimno... /wyszliśmy... mieliśmy siedzieć w chacie. Ledwo jednego wypiliśmy... no może dwa... hmmm Zofija ma nawet niezłe cycki... po co on mnie ciągnie w tej nocy/ Daleko jeszcze? Już, już jeszcze trochę... Zimno. /Minął kwadrans, trochę dłużej... ucichło... coś pisnęło w oddali.../ To tu. /Przystaneliśmy.../ /Na początku nic nie było widać... chmury na niebie, coś tam się pluska w oddali.../ Niżej... mówię niżej i na lewo!!! Schyliłem się szybko... i patrzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 Tajemniczo... Niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Września 2015 Share Napisano 4 Września 2015 ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinirlan Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Już myślałem, że nikt w tej kategorii nie wystartuje. Myślałem nawet czy by mojego Enterprise'a na siłę nie podciągnąć tutaj Czekam na rozwój wypadków Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Września 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Września 2015 ---------------------------------------------------------- Merwyrm widzisz - to jeden z najstarszych potworów starego świata. Daleki krewny smoków, gatunek na pograniczu wyginięcia - potwór napadający na nieostrożne statki nad morzem szponów. Czasem widywany w Północnych prowincjach, żerujący na nadbrzeżnych mieszkańcach wsi... Jak to - zapytałem... jak żerujacy? Na mieszkańcach okolicznych wsi? Tutaj??? Taaa... ale nie na nas. Rada od jakiegoś czasu wiedziała, że potwór czai się u stóp naszych domów. Wiedzieliśmy, że długo tam nie wysiedzi... W mieścinie wiele plugastwa się szwenda. Rozumiesz... Nie bardzo... to wy go karmicie? Nie... od razu, że karmimy... po prostu pozbywamy się plugastwa - cicho... oglądaj.... ---------------------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Września 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Września 2015 No dobra, po tym przydługawym wstępie zrobię in-boxa i wytłumaczę historyjkę, którą staram się przełożyć na figurę.... Na początek, sam potwór - wyrzeźbiony przez znaną brytyjską artystkę Trish Carden (Morrisons), która od dawien dawna (koniec lat 70-tych oraz 80-tych) współpracuje z Games Workshop - tutaj krótki artykuł z znanego White Dwarf '80. Co by nie przedłużać - panna działa pod skrzydłami GW do dziś dzień. Ja wybrałem z jej dorobku postać myślę, że bardzo ciekawą a mianowicie Merwyrm W sumie, nie miałem go zamiaru teraz brać na warsztat, ale kusił mnie od dłuższego czasu i przyznam zabawa z Zofiją tak mi się spodobała, więc chlup na ten zimny lód (o tym w dalszej części) A więc na szybko - myślę, że zdjęć nie trzeba będzie opisywać... Jako dodatek dokładam zestawik od Secret Weapons miniatures No i to już chyba wszystko (pomijając kosmetyki które zakupiłem specjalnie do tego projektu) Scenariusz będzie wyglądał tak, że Merwyrm zasiadł na brzegu rzeki i konsumuje plugastwo. Wszędzie panuje krajobraz zimowy, jest noc, pęknięta kra wokoło brzegu itd... Mam nadzieję, że mi się to jakoś uda...;-) pozdrawiam i zapraszam do komentowania. Christian Dla chętnych TUTAJ będę wrzucał wszystkie foty w dużej rozdziałce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Wstep wcale nie byl glupawy, swietnie wprowadzil w klimat pracy. A co do samej pracy... To bedzie niezle przedstawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Liczę na galerie w wiedźmińskim nastroju ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Września 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Września 2015 Czy w wiedźmińskim to nie wiem... ale się postaram o odpowiedni nastrój galerii ;-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 w kazdym razie w odpowiednio mrocznym...,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Kolejny model pani Trish ? Bardzo eleganckie odlewy.. Zaskoczyły mnie kostki wlewowe, toż to gotowe podstawki do figsów 1/72! Jakoś twoje zainteresowania ostatnio krążą wokół szeroko pojętych "owoców morza" PS- te "icesheetsy" aż się proszą o wykorzystanie w dioramie o wyprawie Franklina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 5 Września 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Września 2015 No także jestem ich bardzo ciekawy... zwłaszcza, że widziałem efekty na własne oczy (w zeszłym roku na Telford była ta firma) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Kompletnie nie moja bajka, ale obudziłeś we mnie diabelska ciekawość... Będę regularnie zaglądał, co Pan tu wyprodukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Matko czym oni to zwierzątko karmią? Modelami i modelkami? ;) Zofija była zacna, też oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Podglądam! A gdyby został ci ten kawał burty i nie miał byś chęci go wykorzystać to z chęcią przygarnę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Piękna figurka! Chętnie pooglądam ten warsztat! Powodzenia w konkursie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Trolica wyszła super wiec i tu liczę na rewelacyjny malunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Wrzuciłem wątek do obserwowanych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 I jak tam? Wyrmujesz cuś? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 23 Września 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Września 2015 No właśnie się przeprowadzałem, więc nie miałem jak i gdzie. Ale dojrzewam :-) Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Września 2015 Share Napisano 23 Września 2015 To może potrzebny ci jest bodziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 23 Września 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Września 2015 Raczej chwila wytchnienia i miejsce... jutro mam zamiar odszukać odpowiedni karton i możliwe że by się udało Marwyrm-a do kupy poskładać.... no zobaczymy pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 9 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Października 2015 Prace powoli posuwają się do przodu. Na razie mam za sobą klejenie i wypełnianie powstałych szpar. No, ciężko było, bo nieregularny kształt bestii w połączeniu z bardzo zaawansowaną bazą dawało się we znaki. Najpierw przykleiłem tułów, potem ogon tak do 2/3, potem parę łap i dopiero potem końcówkę ogona. Belę drewna wokoło której się zaplata wspomniany ogon i pozostałe dwie kończyny na końcu. Elementy łączyłem klejem dwu-składnikowym a resztę szpar zalewałem klejem CA i na koniec szlifowanie i drapanie tak, aby faktura skóry i mięśni została zachowana. Potem mycie i malowanko podkładami. Efekty poniżej - oglądajcie. pozdrawiam i do następnego :-) Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi