Dżejrosz Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Jak dla mnie stworek zbyt barwny jak na morską bestie ,ale to nie oznacza ,że wygląda ładnie ,aż sam mam ochotę coś pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Się powtórzę - świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Super malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 27 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Października 2015 Dziękuje za wszystkie komentarze. Malowanie jest specjalnie tak mocno żarówiaste aby było coś widać z pod warstwy śniegowej. Zdaję sobie sprawę, że to troszkę ruletka z tymi kolorami, ale po Zofiji, miałem ochotę na kolorowego stwora :-) Dziękuje jeszcze raz i do usłyszenia! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Ale potworny potwór! Ciekawe czy mama go kochała takiego brzydkiego. Przepiękne łuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Ale potworny potwór! Ciekawe czy mama go kochała takiego brzydkiego. Przepiękne łuski. A dlaczego jest teraz sam , jak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Ciekawe, czy jego mama była chociaż trochę ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Października 2015 Witam Telford już tuż tuż więc w warsztacie prace pełną parą do przodu :-) Dziś na tapetę wziąłem zrobienie lodowej pokrywy. Temat wydawać by się mogło prosty, a jednak spędziłem nad nim prawie cały dzień (z przerwami krótkimi). Acha - foty robione na szybko ;-) Krok pierwszy, wyżarzenie drutu i zdjęcie kształtu podstawki oraz przerysowanie na papier i wstępna przymiarka Drobne korekty z taśmy i można powiedzieć, że mustro papierowe prawie gotowe :-) Następnie rozpocząłem żmudne wycinanie kształtu - generalnie wystarczyło naciąć żywicę i potem delikatnie z wyczuciem łamać ją obcęgami. Użyłem produktu firmy Krycell o którym wspominałem na początku. Wrażenia z pracy bardzo pozytywne, tafla jest dobrze odlana, ma warstwę zieleni i zanieczyszczeń oraz jest podklejona solidną taśmą, dzięki temu łamane elementy nie fruwają wszędzie - zdecydowanie polecam! Następnie rozpocząłem żmudny proces formowania lodowej powłoki. Za dystans posłużył mi dodatkowy fragment lodu - dzięki temu zabiegowi miałem pewność poziomowania lodu. Następnie przyszedł moment na wyłożenie dziur małymi fragmentami, oraz pozalewanie szczelin płynną żywicą kolorowaną washem Citadel o kolorze zielonym. A tutaj efekt finalny I jeszcze wgląd na spód podstaweczki Teraz całość czeka do jutra wieczora (mam masę zajęć, więc nie dam rady nic podciągnąć). Następny krok, to będzie śnieżny wash oraz formowanie muld śnieżnych i na końcu śnieg który spadł na winietkę... już ostatnia prosta :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Coraz bardziej interesująco się robi, naprawdę nieźle się tafla prezentuje. Trochę drobnych odłamków winno chyba trafić na wrak i stworzonko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 29 Października 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Października 2015 Myślę, że chyba nie, chociaż nie wykluczam - na razie głęboki oddech i jutro sypię śniegiem :-) Potem ewentualne korekty. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Fajny lod Dzieki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Nie ma to jak presja czasu. Sam kiedyś Mitchella kończyłem w czwartek, a w piątek na Telford jechałem. Bardzo mi się to wszystko podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Lód pierwsza klasa. Nie wiedziałem, ze takie cuda sa w sprzedaży i czytając posta liczyłem na samoróbstwo . Z drugiej strony w ramach lenistwa tez skorzystałbym z gotowca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Listopada 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Listopada 2015 Merwyrm ukończony - zapraszam do galerii. Teraz szybkie pakowanie i jutro wieczorem lecę do UK - zobaczymy czy da się coś tą figurką ugrać na Scale Model World w Telford (Zofija też jedzie, więc będę walczył z dwoma pracami) pozdrawiam i dziękuję wszystkim za doping! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Ten nieszczęśnik w kawałkach robi wrażenie... Fotki wydają mi się za ciemne, taki klimat. Najpierw pomyślałem, szkoda, takie ładne łuski pod śniegiem ukryte, no ale fakt: śnieg padał już bardzo mocno więc trudno. Czy sypałeś go po całości przez sitko, czy jakiś inny sposób masz? Zmarznięta siateczka na korpusie trupa bardzo udana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Listopada 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Listopada 2015 Więc tak... śnieg używałem pierwszy raz w życiu- generalnie wszystko sypałem przez dedykowane sitko, ale miałem problem z wyborem medium klejącego. Otóż najpierw używałem lakieru bezbarwnego i śnieg nie chciał "rosnąć"... zrobiłem tak chyba z 6-7 warstw i nadal było bardzo niewiele białego. Potem użyłem lakieru do włosów i nagle śniegu było sporo (miejscami troszkę zbyt wiele). Więc trzeba bardzo uważać. Za to wash śniegowy jest rewelacyjny - trzeba długo czekać aż wyschnie - ale daje bardzo ładny efekt (siateczka na trupie) no i jak zbyt dużo się wyleje, to bez problemu można ściągnąć nadmiar suchym lub mokrym pędzelkiem. Następnym razem będzie pewnie lepiej - ot learning curve ;-) pozdrawiam Christian P.S. Fotki troszkę podkręciłem przed chwilą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 I tylko tyle mogę powiedzieć. Ale powinieneś zrobić dwa modele : jeden wersja letnia i drugi wersja zimowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Listopada 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2015 Wersję letnią masz kilka postów wyżej :-) [LINK] pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Wielka szkoda że takie piękne malowanie posypałeś tym cukrem pudrem. Dalej to piękna robota jest, ale już nie to co przedtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Listopada 2015 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Listopada 2015 Hehe - no mnie też troszkę żal, ale taki był zamysł od początku - a to co pomalowałem i uwieczniłem na zdjęciach to moje i wasze :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi