Piecu_KP Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Co do figurków to jak już tak robimy afgan zimą to nie powinni mieć oni kompletów PCU? Raczej ciężko z tego co wiem by im było w samych koszulach. A co do kamuflażu to tez różnie z nimi bywa. Widziałem zdjęcia w 3C, UCP, MC, nawet zamiast plate carrierów mieli modyfikowane ETLBV, a pod nimi niskoprofilowa PACA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Strasznie mi się ten Dumvee podoba. Niestety mam przeczucie, że zginie marnie w pojedynku z drugowojennymi wynalazkami.... A mi się wydaję że to jeden z faworytów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Nie miałem na myśli wykonania, tylko to, że współczesne pojazdy cieszą się małym zainteresowaniem na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 Nie miałem na myśli wykonania, tylko to, że współczesne pojazdy cieszą się małym zainteresowaniem na forach. na 27 modeli w kategorii POJAZDY WOJSKOWE 10 sztuk, to pojazdy współczesne, więc nienajgorzej. Kwestia zainteresowania to druga sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Z tym to jak z pupką... Każdy ma swoją. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 (edytowane) Dziś trochę detali - koła dostały wash - zamontowane uzbrojenie "pokładowe" i tylne prawe drzwi - pomalowane kierunkowskazy i odblaski - dorobiona osłona przedniej wyciagarki wraz z linka i hakiem - antenka wraz z kablem - podłaczona antena BFT wraz z anteną PLGR z kabelkiem - minigun podłączony- drugi koniec będzie przy baterii, ale po złożeniu w całość - bateria połaczona z boosterem na skrzynce amunicyjnej. Cóż- makro zabija, ale diabeł drzemie w szczegółach, a tych trochę nawtykałem w model Edytowane 1 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 ...ale dibeł drzemie w szczegółach, a tych trochę nawtykałem w model No trochę ;) M134 pomalowany razem z budą? Ciekawostka. Nie twierdzę, że źle, wywołało mi tylko wewnętrzne "Ooo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 (edytowane) Mikele- potrzeba więcej zdjęć, czy te wystarczą? uchwyt mocowania jest czarny, ale jeśli potrzebujesz zdjęcie z uchwytem w kolorze "budy", to dostarczę. Edytowane 1 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 A daj jeszcze kilka ;) M60 masz pomalowane, więc nie podejrzewałem wpadki ;) Zagajam tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 To M240B, a te mogą byc czarne i piaskowe w camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 O widzisz. Ja się z amerykańskim wyposażeniem zatrzymałem na etapie Czasu Apokalipsy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Super model, szkoda że dopiero teraz znalazłem ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 Elegancko. A jak w końcu ubierzesz żołnierzy? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Sypnąłem śniegiem i zacząłem zabawę z błotem. Muszę jeszzce przemyśleć temat brudzenia błoto/śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 8 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 8 Listopada 2015 Bardzo, bardzo fajnie! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 Model wiadomo extra a podstaweczka też fajnie się zapowiada Teraz musisz tylko pomyśleć o wykonani podstawek dla Twoich pozostałych kilkudziesięciu Humee-Dumvee. Im więcej tych pojazdów oglądam tym większą ochotę nabieram na podjęcie próby zbudowania jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 Fura jak zwykle spoko. Niestety figurant z PVS-15 mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Fura jak zwykle spoko. Niestety figurant z PVS-15 mnie nie przekonuje. Jak zdemontuję PVS będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 8 Listopada 2015 Share Napisano 8 Listopada 2015 A MICHa nie możesz mu dać przy okazji? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 8 Listopada 2015 Autor Share Napisano 8 Listopada 2015 Nie wiem, czy da sie to jeszcze odkleić- CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Przy okazji gratów: STOMP II (czyli w praktyce LBT Training Coverage MEdical Backpack bo BH po prostu kopiuje a STOMP to inny plecak) to dla medyka, ale na sam samochód pomyśl jeszcze o WALKu: Bo standardowo na HUMVEE to raczej coś takiego by było upchnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Ja ponawiam pytanie o ubiór figurek, bo jednak to kłuje w oczy. Afganistan to dość sroga zima. Na bank "Zielone" zimą po Afganistanie nie śmigali w samych mundurach. Jestem niemal pewny, że jakieś kurtki puchowe plus stutputy albo komplety PCU powinni mieć na sobie. Poszperam w swoim archiwum fotek z "epoki" i coś Ci podrzucę jeśli jesteś zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Listopada 2015 Autor Share Napisano 23 Listopada 2015 Ja ponawiam pytanie o ubiór figurek, bo jednak to kłuje w oczy. Afganistan to dość sroga zima. Na bank "Zielone" zimą po Afganistanie nie śmigali w samych mundurach. Jestem niemal pewny, że jakieś kurtki puchowe plus stutputy albo komplety PCU powinni mieć na sobie. Poszperam w swoim archiwum fotek z "epoki" i coś Ci podrzucę jeśli jesteś zainteresowany. Piecu- niestety muszę iść na kompromis. Zgranie dostępnych na rynku figurek, wyposażenia graniczy z cudem, o ile nie jest nawet niemożliwe. Mozna kupić 176 zestawów niemieckich żołnierzy w rożnych pozach, okresach historycznych i umundurowaniach. Temat współczesny, a zwlaszczas SF jest bardzo wąskim marginesem. Jesli strasznie bedzie raziło po oczach, to zrezygnuję z figurantów, choć nie chcę. W zasadzie dowolność tego konkursu w interpretacji jest tak niedorzeczna, ze w zasadzie moge zrobic wczesna wiosnę z roztopami i temp powyżej zera w pełnym słońcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 W zasadzie dowolność tego konkursu w interpretacji jest tak niedorzeczna, ze w zasadzie moge zrobic wczesna wiosnę z roztopami i temp powyżej zera w pełnym słońcu... Może być nawet środek lata - wrzuć na tylne siedzenie przenośną lodówkę i będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi