Sławekb Napisano 29 Marca 2016 Autor Share Napisano 29 Marca 2016 ...coś tam dalej klecę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Cześć...chyba wymordowałem te smigiełko.. .....no. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 jak dla mnie to majstersztyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Śmigiełko prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Dzięki panowie za uznanie.....uczę się))). p.s.od majstersztyków to jest Mikołaj))). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Kwietnia 2016 Share Napisano 2 Kwietnia 2016 Nie bądź taki skromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Siemanko...i reszta elementów....... to praktycznie kompletne śmigło,jeszcze tylko przewody dojdą........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Panie, piękna sprawa taka skala.... jakie możliwości Sławku, a nie warto by było to wszystko wzmocnić jakąś ośką z cieniutkiego drutu??? ...szkoda by było tak misternej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 5 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Cześć....może i drut warto,ale ten plastikowy pręcik dobrze się nawet sprawuje...więc się nie spinam ...już nieco koloru dostał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Kwietnia 2016 Share Napisano 5 Kwietnia 2016 Lubimy.. doceniamy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 7 Kwietnia 2016 Share Napisano 7 Kwietnia 2016 No to końcówkę już masz. To teraz do przodu (dosłownie i w przenośni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2016 He...no tak właśnie zamierzam...od tych elementów w kierunku przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 C.D.Nastąpił....... ......dzięku bardz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Przekładnia pewnie też działa Git robota, to już jest zupełnie inny stopień wtajemniczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Kwietnia 2016 Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Złapałeś, o co chodzi. Coś mi się zdaje, że odwrotu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2016 Przekładnia oczywiście działa ........he-"stopień wtajemniczenia","odwrotu nie ma"..........toś se kłopotu narobił chłopie. .........zamiast kleić jak człowiek,to jakieś wymysły trzeba rzeżbić......swoją drogą dobrze,że to 1/33,więc coś tam widzę przez szkła powiększające...bo 1/72 to bym psychicznie nie przetrzymał .....ale przyznam,że satysfakcja jest jak coś się tworzy od podstaw,choć boję się trochę tego ogona przestrzennego żeby jakoś wyszedł,bo częściowo ma być pokryty blachami...aaale zobaczymy ......dzięki za doping panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 10 Kwietnia 2016 Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Elegancka robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2016 Dzięki...ale łatwiej mam na szczęście niż ty ...metoda robienia silników-super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomhajzler@gmail.com Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Cześć Sławku! Bardzo fajny wątek, robota super.Całe szczęście, że zajrzałem, bo tak bardzo lakonicznie go nazwałeś, nic o skali, ani, że to scratch. Widać, jak napisał Mikołaj, załapałeś bakcyla. Na początku były obawy a teraz idziesz na całego. Tak trzymaj i powodzenia. Mamy wiosnę, zima się skończyła, to czuję, że się będzie działo. TH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Cześć,Witam.....jak wpisywałem tytuł wątku,sam nie wiedziałem co czynię-czy zadaję pytania,czy zaczynam warsztat....i tak jakoś wyszło,że próbuję ugryżć ten temat ....oczywiście podesłano mi tu zdjęcia twojego Boeinga.....więc też już wiem o co chodzi i co to za fotkę pokazałeś we fragmencie w wątku Mikołaja .....Czy przy tym dwupłacie nie robiłeś przypadkiem elementów poszycia kadłuba (oklejałeś)...nitowanymi płytkami plastiku...tak jak u mnie oklejałem ogon? Dzięki za słowa zachęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomhajzler@gmail.com Napisano 16 Kwietnia 2016 Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Cześć Jeśli chodzi o poszycie kadłuba to tak jak napisałeś zrobiłem z ponitowanego arkusza 0,12. Sugerowałeś, abym pokazał jakiś warsztat z tego co robię, ale nie chcę zaśmiecać cudzych wątkòw moimi. Może założę własny, ale muszę znaleźć na to czas, bo prowadzenie relacji z budowy to zobowiązanie wobec forumowiczów. Poza tym projekt jest już tak mocno zaawansowany, że trudno byłoby się cofnąć w czasie do pewnych wcześniejszych zagadnień. Masz we mnie wiernego widza, bo warto przeglądać Twój wątek. TH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2016 Ja mam arkusik 0,13.....i podobny plan w głowie...więc widzę,że można coś zdziałać tą metodą .......a warsztat w takim wykonaniu,napewno by uradował wielu na tym forum...bo to coś pięknego...a jakim klejem się posługiwałes,klejąc ten cienki plastik,aby nie ulegał deformacji?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2016 Siemanko ludzie,dawno mnie nie było w tym wątku...z różnych przyczyn...życie to jednak nie same modelarstwo....a i inne zainteresowania też człowiek posiada...więc co ja wam będę tłumaczył-wiecie jak jest Jeśli chodzi o SM-1,to długo myślałem nad przeróbką kadłuba,bo w przekroju to taki prostokąt z zaokrąglonymi rogami,a autor zrobił wręgi o przekroju "jajeczka"....iiiii nie mogłem tego przyjąć więc poprawka się zaczęła... mam nadzieję,że widac foty,bo dawno nic nie wstawiałem i okazuje się,że był problem ....przy okazji wyciąłem wnękę na silnik,który jednak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi