tenzan Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 No i kolejny model na półkę. Warsztat można było śledzić pod tym linkiem: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=50602 Jeżeli chodzi o odczucia względem sklejalności, to akurat miałem kilka uwag co do spasowania paru części, o czym była mowa w warsztacie. Wiadomo, model Hasegawy to nie short-run, ale w kilku miejscach trzeba było dokonać drobnych korekt. Irytujące były też kalki, wielce wrażliwe na płyny zmiękczające. Jedna z nich aż za bardzo wrażliwa się okazała, po kompletnym jej wyschnięciu okazało się, że trzeba było zdzierać i nałożyć nową (był zapas z innych Zer ). Generalnie, z efektu jestem zadowolony, acz nie ukrywam, że ten model to typowe "widzimisie", że tak ten mityczny "fioletowy Rufe" mógł wyglądać. Zachęcam do krytyki: Od góry: Od dołu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Cytując klasyka: "Dla mnie - bomba". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Krytykować to mi ciężko, bo się nie znam na japońcach, ale mogę powiedzieć, że ładny. Malowanie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Jest EXTRA - nie ma co krytykować. Powiedziałbym, że nawet lepszy niż ten którego kiedyś widziałem w Scale Aviation Modeler. Co następnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Super. Bardzo ładnie złachany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 ...mi też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Piękna model! Taki różowy podkład kładli też na Zerówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 Cacany A tak na poważnie - szacun za tak oryginalne podejście do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 Dziękuję za dobre słowo Co następnego? Aichi M6A Seiran. Już powoli się lepi. Taki różowy podkład kładli też na Zerówkach? Z tego co wiem, w początkowej fazie wojny na Pacyfiku Japończycy kładli podkład pod samoloty lotnictwa morskiego, który miał poprawiać jakość malowania i przyczepność farb. Podkład był czerwonobrązowy. Dowodem sa wraki samolotów Zero, z których farba zlazła, został wypłowiały podkład. Natomiast jak szeroko stosowano ten podkład, do kiedy, czy utleniał się z farbą, itp. tego nie wiem. W sumie, ciekawe czy ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Aichi M6A Seiran. Już powoli się lepi. Extra! Mam w poczekalni Seirana w 1:48 Tamiyi z blaszką Eduarda. Czy planujesz zrobić go złożonego i gotowego do lotu, czy może w częściach i z kawałkiem kiosku z hangarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Czy planujesz zrobić go złożonego i gotowego do lotu, czy może w częściach i z kawałkiem kiosku z hangarem? Złożony i gotowy do lotu. W sumie natchnąłeś mnie z tym hangarem, ale musiałbym mocno podciągnąć warsztat. Realistyczne odtworzenie hangaru to kawał modelarskiego rzemiosła, a na razie wolę nie eksperymentować. Natomiast spróbuję zapodać jakieś mniej standardowe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Ciekawa interpretacja tenzan. Zwróć tylko uwagę na skrzydłowe pływaki. U Ciebie wyglądają na ustawione pionowo (równolegle), kiedy w rzeczywistości wyglądało to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 10 Lutego 2016 Autor Share Napisano 10 Lutego 2016 Ciekawa interpretacja tenzan. Zwróć tylko uwagę na skrzydłowe pływaki. U Ciebie wyglądają na ustawione pionowo (równolegle), Dzięki za dobre słowo. Fakt, ciekawa interpretacja. Co do pływaków skrzydłowych, faktycznie na moich zdjęciach wyglądają tak a nie inaczej. W realu jednak wyglądają tak jak na Twoim zdjęciu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi