Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Może PepsiAdam na fb? Nie mogę go znaleźć na fb. Adams M1A1 lusterka poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Witam. Dziękuję panowie za pomoc. Panowie syreny już zamówione. Widziałem już rysunek. Zamówiłem sobie 20 szt. Będzie na kolejne modele. Dzisiaj siedzę nad modelem od godziny 10 rano do teraz. Zostały mi jeszcze drzwi do przyklejenia. Ale niestety nie będzie tak jak pisałem, zrobię przód otwarty z obu stron a tył zamknięty. Muszę tak zrobić ponieważ nie puszcza mnie plandeka. Podpórka maski zrobiona. Stelaż polakierowany pół matem. Makinen Wszystkie koła pryśnięte matem. Szyby wyglądają dobrze, choć na zdjęciu wyszły jakieś paprochy i wydaje się jak by były matowe. Wcale tak nie jest. Podpórka maski zrobiona. Przewody odnowione. Plandeka przetarta suchym szarym pędzlem. Podwozie odnowione. Zostały tylko drzwi do przyklejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Panowie syreny już zamówione. Widziałem już rysunek. Zamówiłem sobie 20 szt. Będzie na kolejne modele. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 .... Szyby wyglądają dobrze, choć na zdjęciu wyszły jakieś paprochy i wydaje się jak by były matowe. Wcale tak nie jest..... Całość fajnie wygląda, a co do szyb możemy się umówić, że jest lepiej niż było... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 .... Szyby wyglądają dobrze, choć na zdjęciu wyszły jakieś paprochy i wydaje się jak by były matowe. Wcale tak nie jest..... Całość fajnie wygląda, a co do szyb możemy się umówić, że jest lepiej niż było... ;) Szyby przetarłem sidoluxem. Rysy zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Szyby przetarłem sidoluxem. Rysy zniknęły. Nie ma problemu, możemy trzymać się takiej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Pisałem o przedniej szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Pisałem o przedniej szybie. Możesz je jeszcze zdemontować i zrobić porządnie (wszystkie) czy nie? Bo jak jest zamiecione to nie ma co drążyć... Fajny model i jak się da to ja bym o te szyby powalczył, bo to by mu baaardzo dodało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 (edytowane) Jeżeli ma stać na lustrze to ta rura jest nie teges , miska olejowa raczej czarna i silnik oraz skrzynię biegów trochę zaoleić bo nie należały do szczelnych . Edytowane 16 Października 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Zdemontować już się nie da. Jedynie to popracować na modelu, innego wyjścia nie ma. Zobaczę czy cleanlux oddziałowuje na plastik i spróbuje jeszcze coś poczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 No dobra lusterka poprawione i żeby mnie to było przedostatni raz. Bartek pytał co z zomowcami dołączę się i ja Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Jeżeli ma stać na lustrze to ta rura jest nie teges , miska olejowa raczej czarna i silnik oraz skrzynię biegów trochę zaoleić bo nie należały do szczelnych . Miska jest czarna i była pobrudzona, silnik i skrzynia były zaolejone, ale dzisiaj prysnąłem spód matem i wszystko zniknęło. Spokojnie poprawię to. Co z wydechem jest nie tak? Może inaczej, co jeszcze mam z nim zrobić, by było ok? Jest za jasny, za ciemny? No dobra lusterka poprawione i żeby mnie to było przedostatni raz. Bartek pytał co z zomowcami dołączę się i ja Pozdrawiam M1A1(HA) Będę się starał. Odpowiadałem co z Zomowcami, ale napiszę jeszcze raz. Zajmę się nimi oraz podstawką, jak skończę model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Na zdjęciu wygląda jakby był brązowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Pierwsza strona gwarantowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Na zdjęciu wygląda jakby był brązowy . Pomalowałem go MM Rust. Poprawię go jeszcze raz i nałożę troszkę pigmentu Tamiya. Może wtedy będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Października 2016 Witam. Dzisiaj otrzymalem maila z forum milicyjnego że zostałem przyjęty. W wolnej chwili, napiszę im zapytanie o to czy galeryjka występowala w kolorze nadwozia czw tylko w niebieskim. Mam coś jeszcze zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Witam.Dzisiaj otrzymalem maila z forum milicyjnego że zostałem przyjęty. W wolnej chwili, napiszę im zapytanie o to czy galeryjka występowala w kolorze nadwozia czw tylko w niebieskim. Mam coś jeszcze zapytać? Pytać to Oni będą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Października 2016 Witam. Panowie, czy wystawilibyście model w konkursie, na takiej obrotowej podstawce? Czy załatwialibyście na szybko obojętnie jaką, podstawkę drewnianą Pytam, ponieważ producent podstawek, mimo iż napisał że zdąży wykonać mi podstawkę na konkurs, to olał klienta kompletnie. Tak że zostałem z niczym. Mimo iż podstawkę zamawiałem dawno temu i można by przez ten czas wykonać kilkadziesiąt takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Na drewnianej lepiej. To nie ferari. producent podstawek, mimo iż napisał że zdąży wykonać mi podstawkę na konkurs, to olał klienta kompletnie. Z producentami kalkomanii na zamówienie jest tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Słabo to lustro wygląda (przynajmniej do tego modelu). Zrobiłeś świetny, realistyczny pojazd. Moim zdaniem idź w podstawkę z imitacją ulicy, zwłaszcza, że jeszcze chcesz zrobić ZOMOwców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Października 2016 Grześku chodzi mi o szybką podstawkę na sobotni konkurs. Do soboty nie zrobię podstawki z drogą ponieważ nie mam kiedy. Podstawkę z drogą będę robił po konkursie na spokojnie,razem z zomowcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 No cóż, jak nie znajdziesz innej alternatywy to wal z tą! Choc do soboty jeszcze kilka dni jest, może coś upolujesz ja kiedyś znalazłem podstawki drewniane w sklepie myśliwskim. Takie okrągłe deseczki przeznaczone na trofea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 .... Pytam, ponieważ producent podstawek, mimo iż napisał że zdąży wykonać mi podstawkę na konkurs, to olał klienta kompletnie. Tak że zostałem z niczym. Mimo iż podstawkę zamawiałem dawno temu i można by przez ten czas wykonać kilkadziesiąt takich.... Rozumiem, że chodzi o firmę IZMOD, czyli "I Zapomnij Modelarzu o Dostawie"... Ja zamówiłem 3 tygodnie temu i po awanturach dziś ma do mnie dotrzeć. Ciekawe tylko czy taka jaka miała być? Ta firma to jakaś kosmiczna pomyłka... Ich produkt jest jednak dostępny bez problemu na mojehobby... Może tam zobacz? Ten stojak co pokazałeś to lipa wg. mnie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Października 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Października 2016 jawkers napisał: Pytam, ponieważ producent podstawek, mimo iż napisał że zdąży wykonać mi podstawkę na konkurs, to olał klienta kompletnie. Panowie chciałem cofnąć powyższe słowa które napisałem. Podstawka dzisiaj do mnie dotarła. Tak że UAZ ma na czym stać na konkursie. Przepraszam bardzo Pana wykonującego podstawki UAZ będzie stał na pustej podstawce. Teraz druga sprawa. Na Forum Milicyjnym zadałem pytanie: jawkers napisał: Razem z kolegami na forum modelarskim, zastanawiamy się czy galeryjka z napisem "MILICJA" występowała w kolorze nadwozia z jakim był pomalowany samochód, czy tylko w kolorze niebieskim mimo iż samochód miał kolor zielonkawo brązowy, czy oliwkowy, taki jak model poniżej? Pomyślałem, że tu na forum otrzymam odpowiedz, ponieważ nigdzie nie mogliśmy znaleźć nic na ten temat Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki. Taką odpowiedz otrzymałem: XXX napisał: Nigdy nie widziałem galeryjki innej niż niebieska na UAZ-ie. Czasem był to sam kogut bez reklamy ale rzadko. To UAZ czasem bywał niebieski / choć nie fabrycznie/ . Także sprawa galeryjki się wyjaśniła Zadałem kolejne pytanie ale o nim napiszę jak otrzymam odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 No i super ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi