Super Moderator jawkers Napisano 14 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Listopada 2016 To skoro był namalowany to po co go poprawiać? Przecież mógł się poobcierac? Może masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 19 Listopada 2016 Milicyjny UAZ 469B - skończony. W tym momencie kończy się pierwsza część relacji a zaczyna druga. Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2016 Witam. Część druga. W części drugiej będę relacjonował powstawanie podstawki. Z jednego arkusza ulicy vacu MiniArtu wyciąłem prostokąt odpowiadający wymiarami drewnianej podstawki. Podkleiłem wszystko polistyrenem 0,5mm w celu usztywnienia całości. Pod chodnik wkleiłem polistyren 5mm. Po wyschnięciu wyszlifowałem krawędzie. Na boki pójdzie jeszcze szpachla w celu wyrównania. Wziąłem się za kostkę brukową i tory, jak widać są na nich jakieś wypustki i dziury nienaturalnego kształtu. Trzeba je usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Listopada 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Listopada 2016 Witam. Usunąłem wypustki a dziury zaszpachlowałem. Boki też zaszpachlowałem. Po wyschnięciu szlifowanie i malowanie podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Grudnia 2016 Witam. Szpachla wyszlifowana, boki wyrównane. Podstawka pokryta podkładem. Nie mam żadnego doświadczenia i nie wiem co teraz mam zrobić. Myślę, że ponakładam na poszczególne kostki rożne kolory, by urozmaicić ulicę. Następnie na to jakiś transparentny szary i wash. Kolejnie pigmenty i zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Wejdź w moje portfolio. Tam są modele z kilkoma brukowymi pzodstawkami. Dodatkowo M3 Lee też ma choć na focie nie widać. Nie mówię że są dobre, ale malowałem je różnymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Ja bym pomalował na szaro, potem pocieniował różnymi odcieniami szarości następnie pędzelkiem i mocno rozcieńczoną farbą różnymi odcieniami pomalował poszczególne kostki a potem wash i oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Grudnia 2016 Super Panowie, dzięki za wskazówki. Bazylms, widziałem podstawki, na pewno coś wykorzystam z twoich relacji, jak i ze wskazówek Tengger'iego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2016 Witam. Wczoraj pomalowałem kostki różnymi odcieniami szarości oraz trzema mieszanymi kolorami. Z odcieni szarości użyłem kolorów: - Flat Gull Gray - Dark Gull Gray - Aircraft Gray - Panzer Gray - Medium Gray Inne kolory: - Rust + Flat Gull Gray - Wood - Navy Blue + Marine Blue Realnie wygląda to dużo ciemniej. Zdjęcie rozjaśniłem by było coś widać. Dzisiaj dalsza walka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Sorki przyjacielu ale takich wściekle niebieskich i rdzawych "kocich łbów" to nie ma . Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2016 Przyjacielu może są, może nie ma. Zdjęcia z internetu Ulica przyprószona odcieniami szarości. A tu po nałożeniu sidoluxu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 No tera to jest spoko i proszę mi tu półfabrykatów nie zamieszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2016 No tera to jest spoko i proszę mi tu półfabrykatów nie zamieszczać Ogłaszam, to jeszcze nie koniec prac nad ulicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 ... Ogłaszam, to jeszcze nie koniec prac nad ulicą. To, to jest ulica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Dawaj dawaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2016 To, to jest ulica Czy jest coś do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 To, to jest ulica Czy jest coś do poprawy Z pewnością to co jest między tymi kocimi łbami, szyny, rozbarwienia kamieni, brud i syf, ślady po oponach, obtłuczenia krawężników, uwypuklenia całości, etc... Ja myślałem, że Ty zaczynasz dopiero nad nią pracować, kiedy zobaczyłem ostatnie zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Szyny pomaluj, całość możesz bardzo rozwodnionym szarym/błotnistym przejechać. Washa też daj, zwłaszcza między kostkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2016 Ja myślałem, że Ty zaczynasz dopiero nad nią pracować, kiedy zobaczyłem ostatnie zdjęcie... To dobrze myślałeś. Dopiero zacząłem nad nią pracę. Oprócz podkładu, pomalowanych kostek, przeźroczystego szarego koloru i lakieru bezbarwnego to nic nie jest zrobione. Jak będzie skończona, to napiszę dużymi literami "Jest już skończona". Jeszcze dużo pracy do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Sorki, jestem na nie. Teraz to to przypomina etap z przed malowania. Za słabe zróżnicowanie kolorystyczne po tym malowaniu szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Podzielam zdanie Krzyśka. Było fajnie, dobra baza do brudzenia, a teraz jest niefajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Zrobiła sie mozaika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Grudnia 2016 Panowie poprawi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Super Moderator Share Napisano 12 Grudnia 2016 Panowie mogę prosić o pomoc? Nie będę zmywał tego co pomalowałem, tylko na to naniosę od nowa mozaikę kolorów. Następnie, jakim odcieniem szarości przyprószyć to wszystko, jaśniejszym, czy tym samym? Czy może po naniesieniu mozaiki nie nanosić szarego tylko od razu brudzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 A może psiknij całość na czarno, a potem szarym? Przy podstawce od urala od tego zacząłem, użyłem podkładów motipa. Może to na początek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi