kowal76 Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Przedstawiam mój najnowszy modelik. Ił 28 z zestawu Trumpeter w skali 1/72. Malowany farbkami Gunze. Łosz to brąz Tamiya. Cyferki 50 robione na zamówienie. Próbowałem troszkę skorygować wnęki podwozia ale wyszło tak sobie. Nie za bardzo jestem z tego modelu zadowolony bo zrobiłem przy nim trochę baboli. Cieszę się jednak że go skończyłem, bo mało co a wylądował by w śmietniku. created by picasa2html.com created by picasa2html.com A to mój pierwszy Iłek 28 zrobiony kilka lat temu. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 fajnie wyszło.Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Moim zdaniem całkiem udany model. Czyściutko, elegancko, cieszy oko. Zdjęcia tylko trochę ciemne, a także kolor washa troszkę nie pasuje do metalu jak na mój gust - lepszy byłby jednak chyba czarny. To cieniowanie na liniach podziału to przebijający przez metalizer preshading, czy cieniowałeś to jakoś po położeniu metalizera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Bardzo fajny model - podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Dzięki, cieszę się że się podoba. Co do łosza to zastanawiałem się nad czarnym, szarym i brązowym. Wybrałem brązowy. Być może z czarnym wyglądało by lepiej ale tego się już nie dowiem. Co do preshadingu, to zrobiony jest już po łoszu. Czyli to nazywa się chyba postshading. Użyłem do tego farbki smoke Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 I fajnie wyszło, delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Dobry jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Fajna dwu rura, z loszem dobrze sie wstrzeliłem w te amelinium, z czarnym to by jak zabawka wyglądał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Elegancko ten metaliczny kolor oddałeś. Ładny model. Tylko chyba skrzydła na odwrót wkleiłeś, he, he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Elegancko ten metaliczny kolor oddałeś. Ładny model. Tylko chyba skrzydła na odwrót wkleiłeś, he, he Dzięki, e tam skrzydła są raczej ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Dobrze, że go skończyłeś, a nie roztrzaskałeś, bo trzeba by było powoływać komisje od katastrof, specjalistów, profesorów... Być może z czarnym wyglądało by lepiej Z pewnością nie i moim zdaniem wybrałeś najlepszą opcję. Świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Dobrze, że go skończyłeś, a nie roztrzaskałeś, bo trzeba by było powoływać komisje od katastrof, specjalistów, profesorów... Być może z czarnym wyglądało by lepiej Z pewnością nie i moim zdaniem wybrałeś najlepszą opcję. Świetny! Dzięki Grzesiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 ...mi też się podoba zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Oj podoba mi się. Nie śledziłem warsztatu, o ile był, dlatego zapytam czy to co widać w kabinie to trumpek dał w zestawie czy dokładałeś? Edit: Dobra, już spojrzałem na warsztat. Do kokpitu jeszcze nie doszedłem, ale mój szacun wzrósł solidnie. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Za radą kolegi spróbowałem poprawić trochę zdjęcia. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Kowalu - wykułeś go jednak, jest dobrze miałbym kilak zastrzeżeń (które pewnie widać dopiero na zdjęciach) ale z racji na fakt iż jest niedziela środek nocy nie będę się pastwił za szczegóły; muszę tylko spytać o jedno - czy maskowałeś ten zróżnicowany płat na górnej części skrzydeł czy pomalowałeś innym odcieniem z ręki (bo troszkę tak wygląda)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 Kowalu - wykułeś go jednak, jest dobrze miałbym kilak zastrzeżeń (które pewnie widać dopiero na zdjęciach) ale z racji na fakt iż jest niedziela środek nocy nie będę się pastwił za szczegóły; muszę tylko spytać o jedno - czy maskowałeś ten zróżnicowany płat na górnej części skrzydeł czy pomalowałeś innym odcieniem z ręki (bo troszkę tak wygląda)? Krytyka mile widziana . Płat był maskowany, ale z ręki też troszkę było. Generalnie zdaję sobie sprawę, że może to odbiegać od rzeczywistości, tak jak również inne detale w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Pewnie inni mogliby z nami polemizować aczkolwiek ja uważam że zróżnicowanie poszycia na radzieckich myśliwca w 'srebrzance' lepiej wygląda jak się je zamaskuje - problem pojawia się dopiero gdy malujemy Alcladami a one czasem nie wybaczają maskowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Tombi dobrze prawisz, każdy panel musi być maskowany wtedy to ładnie wyglada, i widać ładnie konkretne panele. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Ja się w samolotach wojskowych nie 'wyznaję' ale Twój model po prostu mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Ił wyszedł bardzo ładnie. Dobrze, że go dokończyłeś bo to ostatni bombowiec używany przez lotnictwo polskie i jedyny w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Super Ci wyszedł, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 Dziękuję. Cieszę się że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Model naprawdę ładny , ale coś mi nie pasuje ta tylna wiezyczka .Bardziej wygląda na chińską z H-5 , niż na IŁ-28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 Model naprawdę ładny , ale coś mi nie pasuje ta tylna wiezyczka .Bardziej wygląda na chińską z H-5 , niż na IŁ-28. Dzięki. Tak wiem, w warsztacie wspominałem o tym. Zauważyłem to dopiero jak model był już sklejony i pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi