Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oczywiście że biorę .

Sam nie tak dawno dłubałem A-6 i faktycznie to dość trudny model a z pewnością najtrudniejszy jaki składałem w skali 1:32 podobnie czytałem o tym który ty zamierzasz robić. Jednak jest to moim zdanie dodatkowy atut.

Powiedział Ten co nie lubi sklejać

• Odpowiedzi 136
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)
Sam nie tak dawno dłubałem A-6 i faktycznie to dość trudny model a z pewnością najtrudniejszy jaki składałem w skali 1:32 podobnie czytałem o tym który ty zamierzasz robić. Jednak jest to moim zdanie dodatkowy atut.

Dla mnie to raczej problem, bo konkurs to jednak czas kiedy trzeba spiąć nieco poślady i wyrobić się w terminie, a z dyscypliną u mnie ostatnio bardzo niedobrze.

W dodatku ciągle mam inne pomysły co robić.

W tej chwili wybieram z takiego stosika jak poniżej, do tego idzie do mnie jeszcze kilka modeli i muszę się zdecydować.

Praktycznie każdy z tych modeli można podciągnąć pod tematykę konkursową, najgorzej wybrać coś co będzie atrakcyjne dla głosujących i jednocześnie nie zapędzi mnie w kozi róg jak Jaguar.

216.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Ja jeżeli się zdecyduję wystartować, zrobię model AH-64 Apache z filmu "Fire Birds". Film to trochę taki gniot, ale na końcu jest

scena walki w powietrzu z jakimś takim małym śmigłowcem (wiki mówi, że to OH-6 Cayuse/Loach).

Model prosty, ale może dzięki temu zmieszczę się w czasie. Podstawowa waloryzacja będzie z blaszek + ślady po pociskach (obrywa ciut).

No i pewnie trzeba będzie mu utytłać karabinki + dodać ślady krwi na fotelu bo jeden z pilotów oberwał. Chciałbym, żeby wyglądał jak po tej

scenie - mam nadzieję, że dam radę.

Napisano

W jakiej skali? 72? Jeśli Italeri kupisz czy Revella to uważaj na spasowanie. Z oszkleniem jest dużo roboty w tych modelach i po kabiną jest duży, "płaski" element kadłuba do przyklejenia, z którym też się trzeba naszarpać, żeby to chciało wyglądać. Chińczyki mogą być pod tym względem lepsze. Ka-50 z Hobby Bossa składał się dość przyjemnie.

Napisano

Nie no, da się go zrobić, tylko trzeba być czujnym. Pod tą płytę pod kadłubem dobrze będzie wkleić dystanse z cienkiego hipsu i dopiero wtedy pasować sam element, bo jak go wkleisz zbyt głęboko to sama szpachla nie załatwi sprawy. Model jest ok, ale są "momenty". ;)

Napisano
Ja jeżeli się zdecyduję wystartować, zrobię model AH-64 Apache z filmu "Fire Birds". Film to trochę taki gniot, ale na końcu jest

scena walki w powietrzu z jakimś takim małym śmigłowcem (wiki mówi, że to OH-6 Cayuse/Loach).

Jak możesz... toż to był "SCORPION"... (MD 500 "Defender")

Powodzenia trzymam kciuki

PS: A film nie był gniotem

Napisano

Do A-6 mam blaszki exterior Edka, kółka edkowe, fotele Airesa, maski Montexu i exhaust set od Hypersonica, więcej nie kupuję.

Blaszki do kabiny w przypadku tego modelu są raczej zbędne, chyba da się to ładnie wszystko pomalować.

Gdyby ktoś słyszał o jakiś wartych uwagi dodatkach do tego modelu to będę wdzięczny za sygnał.

Ale na razie nie zdecydowałem się jeszcze że ten model będę robić.

• 2 weeks later...
Napisano
Model zakupiony, żywica też... Idę w tę stronę...

d6d5def48f3ea502261231b2bdb784a020_zpsqtdaoyze.jpg

Czyżby to była zapowiedź modelu dla Hani?

Dokładnie... spontaniczna inspiracja 3-latki...

Napisano

Mam nadgryziony model Uboota Typu IIA, może sierpniowe ćwiczenia na Zatoce Bałtyckiej

Napisano

No i mój leżący w szafie od 3 lat U-boot. Balrog go pamięta jak po pływaniu Schnellbootów jechaliśmy go kupić na zielonym ryneczku Model napoczęty - pofrezowane otwory przelewowe i sklejona skorupa kadłuba (cholernie kiepska, czeka mnie duuuużo pracy z tą dłubanką)... Dacie zielone światło na warsztat? Blachy do IIA już idą

1TXLjVoLgn5KxH8TLP06HWuFPG1w1I8O1J73wEUyLk2BWdW_F3Igr0HTK_XLjM39zN6Qz-wtzsaoaEUnQEso7YTkfQ8uC-TmAc_wsx_hKMLR12sYIxBVz4AYtV-D5TOIZ4pt2h8xlgWMXZAdNoGlrt9Xd7lJPWTdJ8bkJqAl8eP82KMaC3awPYH0wd8_XOceLJE0XCRmSXwOoCharAlz1W4Q83XSV2ZhIhhOmlSJ7Sp6z_KD6c38lurFIodS2LBrtxK26ArQF03HICFNrPHWZGKbpF1QpMGmkdatGzCx9bqnsGry-XM1BPeqWoRl0GpHIGhtKoMgAmNdkhgtfZJ4Mc88Blw07Ijp7xrJ8d_t1D1yShGr2tBn9lUg3Duvk2HfPPiXt8ZIQ7UBsPZiLEGR2XS5MdIEf9zL02GVqsG73dWLfke_05oucBEZTV6EckjgLrDMKHf1NsG75USqDOsT_tsqOUE7PkoWcX89ZekGnz6Edm9PqMmmmRJ1d2Trok1RkU0pVuPzbFHvPWsCA2bRhOSKPHCgQFTTWcUH1cCrvKgHvBOFfBL0aeAtvti4ypFcMgvi=w967-h643-no

Napisano

To ja też trochę zdradzę. Chociaż Lancer względem pudełka zmieni się bardziej niż ten zimowy, ale więcej o tym w maju.

DSCF2141_zpsagbpdjzh.jpg

• Super Moderator
Napisano

Ja już klasę wybrałem, wystartuję w Sci-Fi z grupą robotów - szukam teraz jakiejś ciekawej inspiracji do zrobienia im winietki, ewentualnie coś totalnie innego, ale to była nawet niespodzianka dla mnie (możliwe, że dostałbym na tę okazję coś z poza oficjalnego katalogu od Scibora...;-)

Pozdrawiam

Christian