Szydercza Gała Napisano 24 Kwietnia 2016 Share Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) No i słowo sie rzekło, kobyłka u płota Klasycznie moje rojenia i dywagacje można poczytać w WARSZTACIE tutaj pozwolę modelowi bronić się obrazem Piszcie, komentujcie do woli, zawsze jesem ciekaw Waszych opinii i pomysłów co można zrobić lepiej, lub inaczej następną razą. Pułkownik Mitrofanow już w pociągu do Port Artura, więc nie będzie bruździł jeszcze przez kilka dni Edytowane 5 Lipca 2017 przez Gość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Super, a dodanie figurek ozywilo calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 No i wyszedł Ci piękny zraz na pochylni Chłopaki robią robotę i uatrakcyjniają "pokraka". Jest moc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Matrosi rodem ze słoncznej Dalmacji zdecydowanie ożywili okręt, ciekawy temat, świetne relingi/olinowanie. Kamuflaż na kiosku średni(swoją drogą piękna fotografia na pudełku)tylko przez to że ten niebieski jest taki lekko przeźroczysty, ale sam bym lepszego nie zrobił. Troszkę szkoda że zabrakło chyba najpiękniejszej bandery na świecie(no może oprócz tej carskiej rodem z Taganrogu czy tam z nad Newy) ale rozumiem że okręt jest na pochylni w remoncie ;) Świetny model. Pułkownik Mitrofanow w drodze to Port Artura, pewnie nadzorować prace przy Bezszumnym i Kitcie Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Modelik bardzo zacny. Bardzo mi sie podoba tonowanie kolorow i washowanie. Kiosk jak kiosk... Nie wiem czy jest inna metoda, ktora dałaby lepszy efekt malowania takiego drobnego kamo w tej skali.... A armata żadnych pokręteł nie miała ? Czy ukradli nocą....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Fajna kobyłka.Broni się.To naprawdę maleństwo mimo monstrualnej skali ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Mówiłem już w woNtku warsztatowym, ale mogę powtórzyć tutaj: Ale to Małe!!! Naprawdę, Chapeau Bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Dzięki. Co do kiosku, to już pisałem lepiej pYNdzlem nie umim Tak sobie teraz myślę że najlepiej byłoby zrobić kalkę... Co do armaty, owszem moja kulpa, jakieś kółko lub nawet dwa powinny być, ale akurat żadnych nie miałem, muszę zanabyć któryś z tych uniwersalnych zestawów, wtedy dołożę Bandera fajna rzecz, ale tak w doku...nie godzi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Świetnie ci ten mikrus wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Fajny.Ogldam kolejny raz i jedna rzecz mi nie pasuje.Mam wrażenie ze kiosk jest jak pomalowany plakatowką.Pewnie na żywca to wrażenie znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Ładnie, ładnie... jak nic należy się Militärverdienstkreuz Chociaż ta szpara pod kioskiem chyba większa niż diastema komdywa Miasnikowa A armata żadnych pokręteł nie miała ? Czy ukradli nocą....? Oj tam, oj tam... oczywiście zdjęte a zamek zaspawany wg regulaminu - żeby wrogi czerwonosztandarowy ferment, który rozlał się po c.k. stoczniach nie uskutecznił przy okazji idei rewolucyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Uch Ty niekumaty.... przeca to nie jest żadna szpara, tylko JAMA, w której Ciapek i ZOFJIA gotują zupę z krzaków i rozprutych owiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 3 Czerwca 2016 Share Napisano 3 Czerwca 2016 Udał Ci się ten mikrusik Bardzo zgrabny. Gdyby nie ten "uszodłub", to by nie widać, jaki to szkrab. Scenka też bardzo fajna, klimatyczna. Taki drugi Marek (mam nadzieję, że Cię nie urażę, a bardzo cenię sobie jego prace) . Muchi bardzo rade! bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2016 Dzięki, jeżeli myślimy o tym samym Marku, to ja bym sie raczej martwił jego reakcją na porównanie z takim partactwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Czerwca 2016 Share Napisano 6 Czerwca 2016 Zajefajny maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 No i powrócił ja z wywczasu z piknymi pokrętłami, patrzam ja a tu DUPA To działko to hotchkiss, prawie identyczny z tymi na Kicie i Bezszumnym, a one żadnych pokręteł nie miały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Super ! co tu więcej pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Dzięki, jeżeli myślimy o tym samym Marku, to ja bym sie raczej martwił jego reakcją na porównanie z takim partactwem He he he... ależ brzydactwo! Wspominałeś może o jakimś bataljonie SZczelcóFF? A już na serio to świetna sprawa! Gratuluję ukończenia szkraba i cieszę się, że wytrwałeś do końca w walce ze złomem metali kolorowych. O malowaniu i brudzeniu już koledzy napisali - od siebie dodam, że bardzo fajny efekt robią kątowniki z erzacu pomiędzy kadłubem lekkim a sztywnym. Reszta to mniodek! Aby nie było za słodko dosypuję dwa wiórki dziegciu - jeden mikroskopijny odnośnie mocowania olinowania: warto wykorzystać do tego celu jakieś oczka trawione mocowane do pokładu/kadłuba, np. takie albo takie a następnie przewlekać przez nie żyłkę/nić nylonową. Fajnie można wtedy naszpanować olinowanie. Drugi wiórek (zdecydowanie do producenta modelu) to kadłuby(?) śrub - wyszły chyba ciut za duże i zbyt pękate. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 O widzisz fajne te Northstarowe, nie wiem tylko czy byłbym w stanie toto nawlec Właśnie dzisiaj będę je robił w Bezszumnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Dodatkowy plus dodatni za to, że jest C. i K. Piękny jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi