moralezz Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Kolejny model skończony. Zestaw - przepak od Karaya. Malowany Gunze i Tamiya oraz metalizerami Extreme Metal od AK. Kalkomanie Model Maker. Dodatkowo żywiczne wloty powietrza, blaszki Parta oraz zaślepki na wlot i dyszę Quickboosta, a także trochę od siebie. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 ode mnie masz 9 z 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Piękna suczka . Ta szmatka na oszkleniu to specjalnie, czy coś poszło nie tak ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Suczka bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Piękna suczka . Ta szmatka na oszkleniu to specjalnie, czy coś poszło nie tak ?. Dzięki. Niestety - szmata to półśrodek ratujący ten model. Po zdjęciu masek okazało się, że wiatrochron (a właściwie szyba czołowa) jest cała popękana (pajęczynka). Model już po malowaniu, całość wklejona na amen... Nie miałem serca, żeby to wszystko pruć. Wiem że szpeci ten model (nigdy w życiu nie robiłem takich "maskowań"). Ale tak już zostanie. Na usprawiedliwienie mam też to, że takie cudo na owiewce występowało/występuje w przyrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Dorób jej troki i będzie mogła udawać pokrowiec ;) Barwy udane - co to za farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Fajny model, podoba mi się malowanie. Zdradź jak tę szmatę zrobiłeś, bo wygląda niezwykle realistycznie na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Barwy udane - co to za farby? Spód to XF-23, góra - Gunze H304, C309, C340 i C41 (brąz) Zdradź jak tę szmatę zrobiłeś Plandekę zrobiłem z papieru japońskiego - dociąłem kształt, a później całość na mokro ukształtowałem pędzelkiem. Papierek ten bardzo fajnie reaguje z wodą, staje się elastyczny, trochę rozciągliwy. Całość pomalowałem, utrwaliłem sido, postarzyłem, zmęczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Ten papier japoński to taka cienka bibułka? Jeszcze ponudzę: według jakich zasad pomalowałeś tę szmatę? Ciemny kolor niżej, fałdki jaśniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Bardzo fajnie to wyszło Mam na myśli całość, czyli również plandekę. Troszkę bym jeszcze nad nią popracował, bo jak na mój gust te ostre załamania na niej są nieco za ostre. Jak pisał Mikele - dorób jej troczki i będzie lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Te 3 zielone kolory od Gunze to mieszanka w jakichś proporcjach, czy raczej chodzi o pocieniowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Ten papier japoński to taka cienka bibułka? Tak, dokładnie. Jeszcze ponudzę: według jakich zasad pomalowałeś tę szmatę? Ciemny kolor niżej, fałdki jaśniejsze? Szmatkę po utrwaleniu malowałem Pactrą Khaki z pędzla. A później całość traktowałem suchymi pastelami, suchym pędzlem, delikatnym washem, a nawet kredkami akwarelowymi. Te 3 zielone kolory od Gunze to mieszanka w jakichś proporcjach, czy raczej chodzi o pocieniowanie? Całość najpierw prysnąłem H304 Olive Drab. A na to dopiero nakładałem "właściwe" kolory. Nic nie mieszając - no może z wyjątkiem późniejszych rozjaśnień/wypłowień (ale tylko dodając odrobinę białego do konkretnej farby) Bardzo fajnie to wyszło Mam na myśli całość, czyli również plandekę. Troszkę bym jeszcze nad nią popracował, bo jak na mój gust te ostre załamania na niej są nieco za ostre. Jak pisał Mikele - dorób jej troczki i będzie lux Dzięki. Plandeka wiem że nie jest idealna, ale mnie się podoba Troczki są do zrobienia jak najbardziej. Załamania owszem - też zbyt przesadzone, bo na prawdziwej całość jest bardziej naciągnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Pokrowiec na kabinę jest podszyty grubym filcem i dlatego po nałożeniu nie ma na nim takich fałd. Dużo bardziej zachodzi też na kadłub na wysokości wiatrochronu, ale to detale. Udawanie brezentu luźno rzuconego na kabinę wyszło ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Plandeka to może być na Żuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Nie takie szmaty się na oszklenie zarzucało więc się nie ma co bawić w aptekarstwo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Model bardzo fajny, ale plandeka średnia. Tak powinna wyglądać: Ja wiem, jak to powinno na wyglądać. Na naszych jest ładniejsza : Trzymajmy się tego co napisał Mikele: Udawanie brezentu luźno rzuconego na kabinę wyszło ok ;) Zresztą - wszystkim nie dogodzisz Ale to całkiem zdrowe i normalne, że chłopy tak o jakiś szmatach dyskutują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Np to skoro wiesz, to czemu tak nie zrobiłeś? :-P Żeby było o czym gadać i do czego się przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 26 Kwietnia 2016 Share Napisano 26 Kwietnia 2016 Modelik jest świetny! Co do zasadniczego nurtu rozmowy: Ale to całkiem zdrowe i normalne, że chłopy tak o jakiś szmatach dyskutują My tu kombinujemy jak normalne chłopy, żeby Cię namówić do zdjęcia szmatek z tej suni, bo jest tego warta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 My tu kombinujemy jak normalne chłopy, żeby Cię namówić do zdjęcia szmatek z tej suni, bo jest tego warta! Nie ma szans. Po takim zabiegu będzie warta co najwyżej lotu do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 A ja popieram Autora - nie ściągaj plandeki! Troszkę ją dopracuj i będzie świetna i oryginalna scenka z CPPSu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daffy Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Rewelacyjna suczka. Gratuluje. Wygląda jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Fajny model w bardzo podobnej konfiguracji robię swoją suczkę. Gratulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Nie martw się czepili się plandeki bo do modelu nie mieli do czego. Piekny model pięknego samolotu, szkoda że producenci wycofali go z oferty. A jeszcze, nikt o tym nie pisał - podoba mi się też "tacka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 W mojej opinii model jako całość włącznie z plandeką prezentuje się FANTASTYCZNIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Klasa !! Nawet duża ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi