imt Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 jak w temacie: http://www.airliners.net/open.file/1306380/L/ http://www.airliners.net/open.file/1306484/L/ http://www.airliners.net/open.file/1306370/L/ http://www.airliners.net/open.file/1306369/L/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Ano smutne... Ale coz, taka kolej rzeczy. Cos sie konczy, cos sie zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 oj aż mnie strzyka pod mostkiem.... kurde mogli chociaż fotel mi dać.... drążek i kilka zegarów.... byuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 19 Grudnia 2007 Share Napisano 19 Grudnia 2007 MiGa- 23 jak i 21 w życiu na oczy niewidziałem kiedy służyły w Lotnictwie Polskim. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Szkoda Migów... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Ciekawe kiedy dołączą do nich nasze "Jastrzempie". Pewnie już nie długo, bo myszy się już nimi zajęły (a, że kiedyś chodowałem kilka sztuk to wiem do czego te potwory są zdolne) A swoją drogą ciekawe, ile tych smolotów mogło znaleźć swój "dom" w muzeach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Fajnie otwarte :-)) Nie mogli by samolotów wystawić na licytacje, póki jeszcze sa na chodzie?? Jestem pewien że by poszły, bo migi-23 to jedne z moich ulubionych samolocików. A tak rozkradną,i wyrzuca resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 gratuluje glupoty :/ zamias sprzedac albo porozdawać do muzeów starym Polskim zwyczajem wzieli i wszystko rozpieprzyli :/ Przeciez taki mig to świetna reklama dla jakiejś firmy czy cos a oni poprostu je rozkrecili...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramirez Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Przepraszam ale co to ma znaczyć "starym Polskim zwyczajem", przecież to są bułgarskie samoloty a nie polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 20 Grudnia 2007 Share Napisano 20 Grudnia 2007 Co nie zmienia faktu, że w Polsce też takie incydenty mają miejsce. Przy łódzkim lotnisku jest "muzeum" w którym (jak ktoś ma szczęście) może zobaczyć an prawdę ciekawe samoloty i śmigłowce.. Tylko jeden problem: wszystko stoi na dworze i niszczeje z roku na rok. Na zachodzie normalnie takie rzeczy się w hangarach stawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramirez Napisano 21 Grudnia 2007 Share Napisano 21 Grudnia 2007 Oczywiście, że u nas tez tak się działo. Dla mnie przykładem tego jest to jak w Mierzęcicach postąpiono z Limami. Cięto samoloty nie patrząc na ich historię i naprawdę ciekawe egzemplarze pocięto, a przypadkowe samoloty przekazano do muzeów. Miłym wyjątkiem jest zachowanie Su-22 "3005" pierwszego egzemplarza dostarczonego do Polski. Co do składowania lub eksponowania samolotów na świeżym powietrzu to na zachodzie samoloty też są eksponowane w ten sposób np. w muzeum przy bazie lotnictwa morskiego w Nordholz. Wszystko jest kwestią pieniędzy i chęci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Hubercie - problem nie tkwi w tym, że u nas stoją na zewnątrz a na Zachodzie - w hangarach... W Pensacoli połowa parku maszynowego stoi na zewnątrz w stanie bdb lub w trakcie renowacji, więc problemu trzeba byłoby szukać w administratorach (?) muzeów itp. Nie neguję jednak faktu kultury i szacunku do czyjegoś mienia... A MiGów szkoda :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Polskim muzeom brak pieniędzy... są traktowane jak zło konieczne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Niestety masz rację :( ... A mamy czym się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Tak zapytam. Gdzie stoją te samolociki, to bym sobie silnik kupił.... Ale szkoda samolocików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 22 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2008 W Dobroslavci w Bułgarii. Stały rok temu. Obecnie może ich już nie ma. Są też i pozytywne weści z tamtych stron http://www.airliners.net/photo/Bulgaria---Air/Mikoyan-Gurevich-MiG-23MLA/1346569/L/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal.tbg Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Nie tak dawno temu, bo około połowy lat 90' z jednego z mazurskich jezior wyciągnięto kompletnego Ju-188 w świetnym stanie (jak na samolot z jeziora)... I co? Na żyletki poszedł... Ehh teraz to można gdybać co by to było gdyby nasze społeczeństwo cechowała większa wrażliwość.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Rafał, tego Ju 188 D-2 wydobyto z jeziora Mamry w 1961 roku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Tego nie trzeba chyba komentować?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 okonek, ten Mi-24 to flota Saddama, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LEOPARD1974 Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 okonek, ten Mi-24 to flota Saddama, tak? Ten Mi-24 to egzemplarz polski,został porzucony i wysadzony w Afganistanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Ale sieka z tymi meserami :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 genialne zdjęcie to od tyłu... ciekawe od kogo oberwał ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 okonek, ten Mi-24 to flota Saddama, tak? Ten Mi-24 to egzemplarz polski,został porzucony i wysadzony w Afganistanie. A nie w Iraku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi