Kamil K. Napisano 16 Lipca 2016 Autor Share Napisano 16 Lipca 2016 Z czego zrobiłeś te betonowe elementy? Czy to jakiś gotowy produkt? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Kupione od kolegi, który odlewa różne rzeczy w gipsie i żywicy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Z czego zrobiłeś te betonowe elementy? Czy to jakiś gotowy produkt? W zestawie Menga są zapory i formy do odlewania ich samodzielnie A do tego dostawił bym jeszcze beczkę jak "koksownik" i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Owszem, z zestawu menga też korzystałem - zresztą, to była nagroda za zimowy konkurs, tak samo jak butelki, które w wersji finalnej będa zgrzewką. Zobaczę, bo to cały czas ma być podstawka pod model, a nie dioramka, dlatego nie mogę przesadzić, bo BMD tam zginie. A ma być przecież w centrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Zrobić potem z tego dioramke to nawet niegłupi pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Funkel nówka "danlopy" (i to w sportowym rozmiarze) na barykadzie?! Człowiek radziecki to stan ducha ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Funkel nówka "danlopy" (i to w sportowym rozmiarze) na barykadzie?!Człowiek radziecki to stan ducha ;) Zauważ jednakże ,że przywiązane solidnym łańcuchem,co by nie "podsowiecili" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Funkel nówka "danlopy" (i to w sportowym rozmiarze) na barykadzie?!Człowiek radziecki to stan ducha ;) Napisy się przeszlifuje, bieżnik zetrze i już nie będzie żal. Poszukam też na warsztacie innych opon, dla urozmaicenia. Tym bardziej, że separatyści bardzo wierzyli w niezawodność gumy... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Czas na kolejną aktualizację. Jak wiemy rosyjskie media przedstawiają separatystów w samych superlatywach, niewątpliwie są tak dobrzy, że nawet muchy by nie skrzywdzili. Nie mówiąc o ludziach i zwierzętach - muszą więc być wegetarianami. A skoro tak - sos sojowy na modelu musi być. Toteż tu i ówdzie go trochę narozlewałem. W tym wypadku za sos sojowy robi kilka płynów AK, mieszanych, lub nie, ze sobą. Innymi specyfikami nieco wypłowiałem część powierzchni i zrobiłem sobie tu i ówdzie bazę pod kurz i dalsze zabrudzenia. Na wannie kadłuba postanowiłem stworzyć bazę pod brudzenie z akrylowej farbki Buff Tamyia. Cienkim pędzelkiem malowałem zacieki, zachlapania. Potem "popstrykałem" tu i tam tworząc rozpryski i bryzgi. Na to zamierzam położyć pigmenty. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Witajcie, To w sumie ostatnia aktualizacja na jakiś czas, bo z warsztatu wygania mnie remont i aerograf trzeba zamienić na wałek. BMD już stoi o własnych siłach, w zasadzie jest w 90% gotowy. Już tylko kosmetyka, bo nie będę go tyrał mocniej. No i podstawka, ale to już tak na uboczu wątku konkursowego. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Bardzo ciekawie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Pozwolę sobie w tym wątku kontynuować relację z pacy nad podstawką. W sumie zgubiłem się już jakie jest stanowisko administracji w sprawie modeli z podstawkami w klasie 2, ale jeśli to będzie problem, to do galerii konkursowej dam zdjęcia samego BMD. W każdym razie - powoli maluję podstawkę. Obsadziłem bok zieleninką, zacząłem malować wszelkie detale. Oczywiście to tylko kolory bazowe, wszelkie brudzenie i gaszenie kolorów jeszcze przede mną. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Podstaweczka spoko. Tak trochę mi to wygląda bardziej na kategorię dioramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Spoko, rozumiem to, bo elementów dodatkowych poza pojazdem będzie sporo, aczkolwiek do dioramy uważam wciąż jeszcze daleko. Może bardziej winieta? Sam nie wiem. Tak jak powiedziałem jeśli taka będzie wola to model do galerii pójdzie sam. Po prostu uważam, że bez sensu zakładać nowy wątek dla samej podstawki, dlatego tutaj będę kontynuował budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Jest ok, to podstawka pod model a nie diorama, tyle, ze wypasiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 Dodatki powolutku się malują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 29 Lipca 2016 Share Napisano 29 Lipca 2016 Mnie to tam rybka Z tym, że fajnie by było dookreślić w regulaminie te pojęcia takie jak: diorama czy winieta. W moim odczuciu diorama się już zaczyna kiedy opowiada jakaś historię tudzież sytuację ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Witajcie, Powoli zbliżam się do końca prac. Podstawkę trochę przerobiłem, zmieniłem układ, wydaje mi się, że jest teraz lepiej. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Wrzuć jakiś kawał drewnianej np. palisady w opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Mam pytanko odnośnie tych "betonowych" bloczków. Jak je wykonałeś czy to raczej "kupne" są? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Lipca 2016 Autor Share Napisano 31 Lipca 2016 Dzięki Panowie. Do porad chętnie się zastosuję, ale dopiero po powrocie z wyjazdu. Bloczki to odlewy gipsowe. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Generalnie wszystko bardzo fajnie. Model, podstawka, kompozycja, malowanie bardzo się podoba. Jedynie do czego bym się przyczepił, to że jest jakoś tak bardzo sterylnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Porysuj asfalt od gasienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi